Νέα

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Διωκόμενων Οροθετικών Γυναικών (Δελτίο Τύπου)

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα hivaids.gr
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 60
  • Εμφανίσεις 28K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

hivaids.gr

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2012
Μηνύματα
543
Like
6
Πόντοι
6
Δελτίο Τύπου

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Διωκόμενων Οροθετικών Γυναικών


Αθήνα, 6 Ιουλίου 2012​

ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ "ΖΩΗ" ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥΣ.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Διωκόμενων Οροθετικών Γυναικών πραγματοποίησε Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 12 μ.μ. στην ΕΣΗΕΑ με στόχο την «Ενημέρωση για την κόλαση στην οποία βρίσκονται οι 26 άδικα φυλακισμένες ασθενείς, διαπομπευμένες και περιθωριοποιημένες από το προσωπικό τους περιβάλλον», ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση τους.

Η Σίσσυ Βωβού, μέλος της Πρωτοβουλίας εξέθεσε τις απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνθήκες του εγκλεισμού τους
Η Πρωτοβουλία έχει ήδη επισκευθεί 2 φορές τις κρατούμενες.  Είναι έγκλειστες στο υπόγειο των φυλακών Κορυδαλλού, σε χώρο διαφορετικό απο τις άλλες γυναίκες κρατούμενες με ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής που απειλούν την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας τους. Οι κοπέλες είναι στην πλειονότητά τους χρόνια τοξικοεξαρτημένες και δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες στήριξης και περίθαλψης.  Κανενός είδους ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη δεν παρέχεται για την αντιμετώπιση της οροθετικότητας και καμία ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Την προηγούμενη εβδομάδα τρεις κοπέλες έκοψαν τις φλεβες τους και πλημύρρισαν τα κρατητήρια με άιμα, γεγονός που φόβησε και το προσωπικό των φυλακών για την δική τους υγεία. Η Πρωτοβουλία συνάντησε την προηγούμενη εβδομάδα τον Υπουργό Δικαιοσύνης , στον οποίο εξέθεσε την κατάστασή των γυναικών και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους και την άμεση παύση της εμφάνισης των φωτογραφιών τους στο διαδίκτυο.

Η Χρύσα Μπότση, Γιατρός, μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλλεγγύης Διωκόμενων Οροθετικών Γυναικών και της ACT UP
Ξεκαθάρισε ότι οι γυναίκες αυτές είναι πρωτίστως χρήστριες και η όποια παραβατικότητα θα έπρεπε να εκτιμηθεί ως συνεπακόλουθη και ότι το κυνήγι μαγισσών που εκτυλίχθηκε δε σεβάστηκε καμία νόμιμη διαδικασία που προβλέπουν οι διεθνείς συμβάσεις και ο ΠΟΥ.
Τα τεστ για HIV που έγιναν στις κοπέλες που συνελήφθησαν σύμφωνα με την υγειονομική διάταξη περί έλεγχου των λοιμωδών νοσημάτων Αριθ. Γ.Υ. 39α Αρ. Φύλλου 1002 /2-4-2012 για την άσκηση παράνομης πορνείας, διεξήχθησαν στο 4ο Αστυνομικό τμήμα και στην Πέτρου Ράλλη με πρακτικά συνοπτικές διαδικασίες. Οι γυναίκες εξετάστηκαν μέσα στο αστυνομικό τμήμα και όχι σε ιατρικό χώρο θεραπευτηρίου. Κανείς δεν εξήγησε στις γυναίκες σε γλώσσα που να κατανοούν το αντικείμενο της εξέτασης και ουδέποτε εξασφαλίστηκε η συναίνεσή τους. Η σύλληψη των γυναικών έγινε με μόνο αποδεικτικό το γρήγορο τεστ χωρίς την επιβεβαίωση του νοσήματος. Η μόνη ενημέρωση που είχαν ήταν ότι πρόκειται για κάποια εξακρίβωση.

Ελένη Σπαθανά από Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών
Στην περίπτωση των οροθετικών κρατούμενων, έχουμε να κάνουμε με μια πληθώρα παραβιάσεων βασικών δικαιωμάτων που έγιναν εις βάρος τους. Οι παραβιάσεις ξεκινάνε από την προσαγωγή τους κιόλας. Συνελήφθησαν στο δρόμο αρχικά 96 γυναίκες που βρίσκονταν στα πέριξ της ομόνοιας. Οδηγήθηκαν κατόπιν στο τμήμα μεταγωγών της Πέτρου Ράλλη και σε καθεστώς στέρησης της ελευθερίας υποχρεώθηκαν να κάνουν ιατρικό τεστ οροθετικότητας
Η πρώτη παραβίαση είναι η παράνομη στέρηση ελευθερίας. Δεν συνελήφθησαν οι γυναίκες αυτές με την κατηγορία αυτόφωρου αδικήματος. Ο μόνος λόγος που οι αρχές επικαλέσθηκαν επίσημα ήταν η εξακρίβωση στοιχείων.
Δεύτερη παραβίαση αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο υποβλήθηκαν οι γυναίκες αυτές  σε τεστ. Στο μεταγωγών ένα κλιμάκιο ιατρών κάνει το τεστ ενάντια στους κανόνες της δεοντολογίας της ελεύθερης βούλησης, της εμπιστευτικότητας και της συναίνεσης.
Μια άλλη παραβίαση προκύπτει από την ίδια τη μαρτυρία αστυνομικού. Οι  γιατροί έκαναν το rapid test στις κοπέλες και στη συνέχεια ενημερώσαν τους αστυνομικούς για τα αποτελέσματα του τεστ πολύ πριν ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενες. Πρόκειται για άρση του απορρήτου και κατάφορη παραβίαση της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αποκορύφωμα αυτού το γεγονός ότι κάποιες κοπέλες ενημερώθηκαν από τους δικηγόρους της Ομαδας για τα αποτελέσματα!
Η δικογραφία δείχνει πως οι κατηγορίες στηρίχθηκαν στη δήλωση του γιατρού και στη γενική μαρτυρία ενός αστυνομικού για όλες τις κοπέλες.
Μια ποινική δίωξη για πορνεία  δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να στηριχθεί με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας.
Το αποκορύφωμα των παραβιάσεων έρχεται με την τελική προφυλάκιση των γυναικών αυτών με απόφαση πλέον της δικαστικής αρχής. Οι γυναίκες αυτές σήμερα βρίσκονται έγκλειστες και στερούμενες οποιουδήποτε ιατρικού πλαισίου, με επιπλέον σημαντική απουσία νομικής συνδρομής.

Ο Γιώργος Νικολαΐδης, ΑΡΣΙ (Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών)
Δήλωσε ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα εθνοτικού και κοινωνικού ρατσισμού από το βαθύ κράτος.  Δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με κατάφορη παραβίαση δικαιωμάτων αλλά και με κάτι παραπάνω. Τη χρησιμοποίηση αυτών των γυναικών σαν κοινωνικά πειραματόζωα. Η κατηγορία αυτών των γυναικών επιλέχθηκε σκοπίμως επειδή ακριβώς λόγω του αποκλεισμού τους δεν θα είχαν  τη δυνατότητα να υπερασπισθούν τον εαυτό τους, και με το τέλος αυτής της ιστορίας το κράτος θα είχε ήδη επιτελέσει τους στόχους του.
Πρόκειται για μια διαδικασία ενοχοποίησης του θύματος με έντονες κοινωνικές επιπτώσεις όχι μόνο στις ίδιες αλλά και στο οικείο περιβάλλον τους. Υπάρχουν καταγγελίες ότι ζητήθηκε από το παιδί μιας εκ των κρατουμένων να γίνει τεστ οροθετικότητας στο σχολείο ή ότι συγγενείς τους έχουν απολυθεί από την εργασία τους.
Επεσήμανε την ανάγκη άμεσης απόσυρσης της υγειονομικής διάταξης και κατήγγειλε το ρόλο της διοίκησης του ΚΕΛΠΝΟ σε κατασταλτικούς και ύποπτους σχεδιασμούς.

Η Βασιλική Κατριβάνου (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) εξέφρασε την αλληλεγγύη της και δήλωσε διατεθειμένη να καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή. Δήλωσε επίσης  ότι όταν στιγματίζονται κοινωνικά ευάλωτες ομάδες χάνεται η εμπιστοσύνη που αυτές έχουν με δομές δημόσιας υγείας, με αποτέλεσμα να μην πηγαίνουν πια σε αυτές και να κινδυνεύουν ακόμη περισσότερο.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου, δικηγόρος μέχρι πρότινος, μιας εκ των κρατουμένων κατήγγειλε
ότι σε μια τουλάχιστον περίπτωση όπως προκύπτει από τη δικογραφία ήταν το ίδιο το μέλος της διοίκησης του ΚΕΛΠΝΟ ο κ. Παπαδημητρίου που υπέδειξε στην Αστυνομία συγκεκριμένο οίκο ανοχής και ένα από τα θύματα, προκειμένου να γίνει η παρέμβαση της αστυνομίας.

ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΖΗΤΟΥΝ


  • [li]Την άμεση πάυση της εμφάνισης των φωτογραφιών στο διαδίκτυο, που εξακολουθούν να ανέρχονται σε 27[/li]
    [li]Την απελέυθέρωσή τους[/li]
    [li]Την ηθική τους αποκατάσταση[/li]
    [li]Την τιμωρία αυτών που τους στέρησαν την αξιοπρέπεια και επέφεραν ανεπανόρθωτη βλάβη στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή
    [/li]

Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθησαν εκπρόσωποι
της Διεθνούς Αμνηστίας, Συσπείρωση Δημοσιογράφων, Εθνική Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ΑΡΣΙ, Θετική φωνή, Red Pepper Περιοδικό, Πράξις, ΚΕΔΕ, Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.
 

psolaras78

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιουν 2006
Μηνύματα
5.795
Κριτικές
74
Like
1.819
Πόντοι
9.295
άμεση απελευθερωση στα ζακια που τις παρουσιασαν ως ιεροδουλες.
Αληθευει οτι η Ρωσιδα αφου βρεθηκε αρνητικη στα τεστ πηρε 50 χηνες και την εκανε για την χωρα της?Ετσι εμαθα..
 

Ypsolon

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Μηνύματα
1.676
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Ναι ναι αφηστε τις να συνεχησον να κολλανε τον κοσμο  :jerking: :jerking: :jerking:
 

pipadoros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Αυγ 2010
Μηνύματα
1.070
Κριτικές
9
Like
1.836
Πόντοι
216
Το θέμα ποιό είναι ρε παιδιά;
Οτι διασύρθηκαν χωρίς να υπάρχει λόγος; ή οτι ναι μεν είχαν aids αλλά δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία τους;
Αν ισχύει το πρώτο και δεν είχαν aids, καλώς διαμαρτύρονται. Αν ισχύει όμως το δεύτερο, θα έπρεπε να εκτελεστούν αφού γνωρίζανε για το aids και συνέχιζαν να το μεταδίδουν.
 

ulavut

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
520
Like
17
Πόντοι
6
Καθώς τις έχουν αναλάβει βαρβάτοι νομικοί με τεράστια πείρα σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων (με παρελθόν και σε ευρωπαϊκά θεσμικά σχήματα), προβλέπεται χοντρό κράξιμο διεθνώς(που μας έχουν στην μπούκα ούτως ή άλλως) αλλά και εξαψήφια νούμερα αποζμιώσεων ανά κεφαλή (σε ευρώ), τόσο από ελληνικά όσο και από ευρωπαϊκά δικαστήρια. Τα χρήματα αυτά δεν θα τα πληρώσει ούτε το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ, ούτε ο εκάστοτε καναλάρχης και διευθυντής ειδήσεων που σπεκούλαρε με το θέμα, ούτε βέβαια και η Χρυσή Αυγή για τα μάτια (και τις ψήφους) της οποίας έγινε το όλο νταβαντούρι προεκλογικά. Εξυπακούεται πως όταν έρθει η λυπητερή, το ζήτημα θα κουκουλωθεί ένθεν και ένθεν, από Δημόσιο και ΜΜΕ. Με την ουσία οτυ θέματος δεν ασχολούμαι γιατί μου έρχεται εμετός.
 

wolfsad

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2005
Μηνύματα
54
Κριτικές
16
Like
14
Πόντοι
10
Ξεκολατε . Δεν υπαρχει προστιμο απο πουθενα για παραβιαση ανθρωπινων δικαιωματων . Αν ηταν ετσι ολα τα κρατη που παραβιαζουν τα ανθρωπινα δικαιωματα θα ειχαν διαλυθει . Εδω κανονικα θα μπορουσε ο καθενας που εχει παει με αυτες τις τυπισες να κανει αγωγη ζητωντας τους ενα σκασμο λεφτα για εκθεση σε κινδυνο . Αν δε εχει κολλησει και τιποτα θα μπορουσε με αγωγη να ζητησει αποζημιωση για ανηκεστη βλαβη της υγειας του . Ολο αυτο το τουρλουμπουκι με τα ΑΔ ειναι μια αριστερη αηδια . Δες εξαλλου ποιοι στηριζουν αυτη την ιστορια . Ολα τα αριστερονια . Γιαυτο και στις επομενες εκλογες θα παμε για το 15% στη ΧΑ και ολοι θα κλαιγονται για την αναγεννηση του φασισμου .
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
150.888
Κριτικές
1
Like
28.744
Πόντοι
8.006
Δελτίο Τύπου

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Διωκόμενων Οροθετικών Γυναικών


Αθήνα, 6 Ιουλίου 2012​

ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ "ΖΩΗ" ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥΣ.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Διωκόμενων Οροθετικών Γυναικών πραγματοποίησε Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 12 μ.μ. στην ΕΣΗΕΑ με στόχο την «Ενημέρωση για την κόλαση στην οποία βρίσκονται οι 26 άδικα φυλακισμένες ασθενείς, διαπομπευμένες και περιθωριοποιημένες από το προσωπικό τους περιβάλλον», ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση τους.

Η Σίσσυ Βωβού, μέλος της Πρωτοβουλίας εξέθεσε τις απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνθήκες του εγκλεισμού τους
Η Πρωτοβουλία έχει ήδη επισκευθεί 2 φορές τις κρατούμενες.  Είναι έγκλειστες στο υπόγειο των φυλακών Κορυδαλλού, σε χώρο διαφορετικό απο τις άλλες γυναίκες κρατούμενες με ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής που απειλούν την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας τους. Οι κοπέλες είναι στην πλειονότητά τους χρόνια τοξικοεξαρτημένες και δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες στήριξης και περίθαλψης.  Κανενός είδους ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη δεν παρέχεται για την αντιμετώπιση της οροθετικότητας και καμία ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Την προηγούμενη εβδομάδα τρεις κοπέλες έκοψαν τις φλεβες τους και πλημύρρισαν τα κρατητήρια με άιμα, γεγονός που φόβησε και το προσωπικό των φυλακών για την δική τους υγεία. Η Πρωτοβουλία συνάντησε την προηγούμενη εβδομάδα τον Υπουργό Δικαιοσύνης , στον οποίο εξέθεσε την κατάστασή των γυναικών και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους και την άμεση παύση της εμφάνισης των φωτογραφιών τους στο διαδίκτυο.

Η Χρύσα Μπότση, Γιατρός, μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλλεγγύης Διωκόμενων Οροθετικών Γυναικών και της ACT UP
Ξεκαθάρισε ότι οι γυναίκες αυτές είναι πρωτίστως χρήστριες και η όποια παραβατικότητα θα έπρεπε να εκτιμηθεί ως συνεπακόλουθη και ότι το κυνήγι μαγισσών που εκτυλίχθηκε δε σεβάστηκε καμία νόμιμη διαδικασία που προβλέπουν οι διεθνείς συμβάσεις και ο ΠΟΥ.
Τα τεστ για HIV που έγιναν στις κοπέλες που συνελήφθησαν σύμφωνα με την υγειονομική διάταξη περί έλεγχου των λοιμωδών νοσημάτων Αριθ. Γ.Υ. 39α Αρ. Φύλλου 1002 /2-4-2012 για την άσκηση παράνομης πορνείας, διεξήχθησαν στο 4ο Αστυνομικό τμήμα και στην Πέτρου Ράλλη με πρακτικά συνοπτικές διαδικασίες. Οι γυναίκες εξετάστηκαν μέσα στο αστυνομικό τμήμα και όχι σε ιατρικό χώρο θεραπευτηρίου. Κανείς δεν εξήγησε στις γυναίκες σε γλώσσα που να κατανοούν το αντικείμενο της εξέτασης και ουδέποτε εξασφαλίστηκε η συναίνεσή τους. Η σύλληψη των γυναικών έγινε με μόνο αποδεικτικό το γρήγορο τεστ χωρίς την επιβεβαίωση του νοσήματος. Η μόνη ενημέρωση που είχαν ήταν ότι πρόκειται για κάποια εξακρίβωση.

Ελένη Σπαθανά από Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών
Στην περίπτωση των οροθετικών κρατούμενων, έχουμε να κάνουμε με μια πληθώρα παραβιάσεων βασικών δικαιωμάτων που έγιναν εις βάρος τους. Οι παραβιάσεις ξεκινάνε από την προσαγωγή τους κιόλας. Συνελήφθησαν στο δρόμο αρχικά 96 γυναίκες που βρίσκονταν στα πέριξ της ομόνοιας. Οδηγήθηκαν κατόπιν στο τμήμα μεταγωγών της Πέτρου Ράλλη και σε καθεστώς στέρησης της ελευθερίας υποχρεώθηκαν να κάνουν ιατρικό τεστ οροθετικότητας
Η πρώτη παραβίαση είναι η παράνομη στέρηση ελευθερίας. Δεν συνελήφθησαν οι γυναίκες αυτές με την κατηγορία αυτόφωρου αδικήματος. Ο μόνος λόγος που οι αρχές επικαλέσθηκαν επίσημα ήταν η εξακρίβωση στοιχείων.
Δεύτερη παραβίαση αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο υποβλήθηκαν οι γυναίκες αυτές  σε τεστ. Στο μεταγωγών ένα κλιμάκιο ιατρών κάνει το τεστ ενάντια στους κανόνες της δεοντολογίας της ελεύθερης βούλησης, της εμπιστευτικότητας και της συναίνεσης.
Μια άλλη παραβίαση προκύπτει από την ίδια τη μαρτυρία αστυνομικού. Οι  γιατροί έκαναν το rapid test στις κοπέλες και στη συνέχεια ενημερώσαν τους αστυνομικούς για τα αποτελέσματα του τεστ πολύ πριν ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενες. Πρόκειται για άρση του απορρήτου και κατάφορη παραβίαση της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αποκορύφωμα αυτού το γεγονός ότι κάποιες κοπέλες ενημερώθηκαν από τους δικηγόρους της Ομαδας για τα αποτελέσματα!
Η δικογραφία δείχνει πως οι κατηγορίες στηρίχθηκαν στη δήλωση του γιατρού και στη γενική μαρτυρία ενός αστυνομικού για όλες τις κοπέλες.
Μια ποινική δίωξη για πορνεία  δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να στηριχθεί με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας.
Το αποκορύφωμα των παραβιάσεων έρχεται με την τελική προφυλάκιση των γυναικών αυτών με απόφαση πλέον της δικαστικής αρχής. Οι γυναίκες αυτές σήμερα βρίσκονται έγκλειστες και στερούμενες οποιουδήποτε ιατρικού πλαισίου, με επιπλέον σημαντική απουσία νομικής συνδρομής.

Ο Γιώργος Νικολαΐδης, ΑΡΣΙ (Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών)
Δήλωσε ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα εθνοτικού και κοινωνικού ρατσισμού από το βαθύ κράτος.  Δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με κατάφορη παραβίαση δικαιωμάτων αλλά και με κάτι παραπάνω. Τη χρησιμοποίηση αυτών των γυναικών σαν κοινωνικά πειραματόζωα. Η κατηγορία αυτών των γυναικών επιλέχθηκε σκοπίμως επειδή ακριβώς λόγω του αποκλεισμού τους δεν θα είχαν  τη δυνατότητα να υπερασπισθούν τον εαυτό τους, και με το τέλος αυτής της ιστορίας το κράτος θα είχε ήδη επιτελέσει τους στόχους του.
Πρόκειται για μια διαδικασία ενοχοποίησης του θύματος με έντονες κοινωνικές επιπτώσεις όχι μόνο στις ίδιες αλλά και στο οικείο περιβάλλον τους. Υπάρχουν καταγγελίες ότι ζητήθηκε από το παιδί μιας εκ των κρατουμένων να γίνει τεστ οροθετικότητας στο σχολείο ή ότι συγγενείς τους έχουν απολυθεί από την εργασία τους.
Επεσήμανε την ανάγκη άμεσης απόσυρσης της υγειονομικής διάταξης και κατήγγειλε το ρόλο της διοίκησης του ΚΕΛΠΝΟ σε κατασταλτικούς και ύποπτους σχεδιασμούς.

Η Βασιλική Κατριβάνου (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) εξέφρασε την αλληλεγγύη της και δήλωσε διατεθειμένη να καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή. Δήλωσε επίσης  ότι όταν στιγματίζονται κοινωνικά ευάλωτες ομάδες χάνεται η εμπιστοσύνη που αυτές έχουν με δομές δημόσιας υγείας, με αποτέλεσμα να μην πηγαίνουν πια σε αυτές και να κινδυνεύουν ακόμη περισσότερο.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου, δικηγόρος μέχρι πρότινος, μιας εκ των κρατουμένων κατήγγειλε
ότι σε μια τουλάχιστον περίπτωση όπως προκύπτει από τη δικογραφία ήταν το ίδιο το μέλος της διοίκησης του ΚΕΛΠΝΟ ο κ. Παπαδημητρίου που υπέδειξε στην Αστυνομία συγκεκριμένο οίκο ανοχής και ένα από τα θύματα, προκειμένου να γίνει η παρέμβαση της αστυνομίας.

ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΖΗΤΟΥΝ


  • [li]Την άμεση πάυση της εμφάνισης των φωτογραφιών στο διαδίκτυο, που εξακολουθούν να ανέρχονται σε 27[/li]
    [li]Την απελέυθέρωσή τους[/li]
    [li]Την ηθική τους αποκατάσταση[/li]
    [li]Την τιμωρία αυτών που τους στέρησαν την αξιοπρέπεια και επέφεραν ανεπανόρθωτη βλάβη στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή
    [/li]

Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθησαν εκπρόσωποι
της Διεθνούς Αμνηστίας, Συσπείρωση Δημοσιογράφων, Εθνική Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ΑΡΣΙ, Θετική φωνή, Red Pepper Περιοδικό, Πράξις, ΚΕΔΕ, Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.
Σισσυ Βωβού. Μέλος του Δικτύου Γυναικών Συριζα.
Βασιλικη Κατριβανου, βουλευτης Συριζα.
Γιωργος Νικολαιδης, στελεχος Συριζα.

Ηδη πειστηκαμε για το ανιδιοτελες της συγκεκριμενης παρεμβασης.
 

ulavut

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
520
Like
17
Πόντοι
6
Αποζημιώσεις υπέρ Φυσικών προσώπων ή ομάδων και εις βάρος του Δημοσίου εκδικάζονται καθημερινά στην Ελλάδα και παντού. Δεν γίνονται προσφυγές για τα ΑΔ γενικά και αόριστα, αλλά για παραβίαση δικαιωμάτων που προβλέπονται ρητά, αν θες διάβασε προσεκτικά το Δελτίο Τύπου. Εννοείται πως ο καθένας που πιστεύει πως υπέστη βλάβη εξ αιτίας των οροθετικών δικαιούται να ζητήσει αποζημίωση(να το δω κι αυτό κι ας πεθάνω). Πληροφοριακά επίσης, το όλο θέμα στηρίζεται από Νομικούς όλου του πολιτικού φάσματος. Όταν (σύντομα) έλεθι η λυπητερή για το όλο θέμα, ο Σαμαράς που άνοιξε τα σύνορα στους Βορειοηπειρώτες αδελφούς, ο Χρυσοχοϊδης που επενέβη υπέρ της Δημοσίας Υγείας και Τάξεως, οι Αυτιάδες και οι Παπαδάκηδες, το παπαδαριό με τα συλλαλητήρια  και όλοι οι άλλοι υπεύθυνοι (σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι),  θα πίνουν ένα ωραίο Ντακίρι στην παραλία. Τον τζερεμέ  θα τον πληρώσεις εσύ κι εγώ, ως συνήθως. Και φυσικά θα φταίνε οι κοπέλλες και τα αριστερόνια... Βέβαια, υπάρχει και η δυνατότητα η ΧΑ να εκκαθαρίσει άπασες τις ενεργέςή δυνάμει ενεργές πουτάνες εξ αλλοδαπής, φορείς ή όχι, έτσι ώστε να κολλάμε στο ακάποτο μόνο από τα δικά μας πρεζόνια. Συγνώμη, ξεχνώ ότι η ΧΑ μπορεί να επιληφθεί και επ αυτών όπως και επί των απρόσεκτων πελατών οι οποίοι ήδη μολύνουν το Έθνος και την τιμημένη Ελληνίδα μάνα με τον αλλοδαπό ιό.
 

condo

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Μαρ 2009
Μηνύματα
2.324
Κριτικές
15
Like
110
Πόντοι
2.007

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
11.050
Κριτικές
489
Like
58.961
Πόντοι
39.662
φιλε εσυ που εκανες το θεμα να ξερεις οτι λες χαζομαρες και μπαρουφες  :idiot:  ,αν ειναι να δωσει το κρατος αποζημιωση στις οροθετικες επειδη τις διεσυρε στα καναλια και εβγαλε  τα προσωπικα τους στοιχεια στη φορα και κατεστρεψε την ζωη τους οπως λές  και δεν την κατεστρεψαν οι ιδιες απο την πρωτη μερα που πηραν πρεζα και βγηκαν στο κλαρι τοτε θα πρεπει να υπαρξει και μια αναλογη υποχρεωτικη αποζημιωση απο τις ιεροδουλες προς τα θυματα τους η μηπως δε σου αρεσει αυτο ?
τελος η αποζημιωση για τις παρανομα εισερχομενες στη χωρα μας και η  παρανομη και ανηθικα κυριως εκδοση τους  λογω της ανιατης ασθενειας τους ειναι η προνομιακη υγειονομικη τους περιθαλψη μη εχοντας καμμια ασφαλιση με φαρμακα που κοστιζουν και 1000 ευρω καθε μερα την στιγμη που ο ελληνας ασφαλισμενος δε μπορει να παρει ουτε ασπιρινη απο το φαρμακειο αν δεν την πληρωσει...αντε γεια  μεγαλε !!
 

ulavut

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
520
Like
17
Πόντοι
6
Ξανά λοιπόν. Ο καθένας μπορεί να ζητήσει αποζημίωση από οποιοδήποτε δημόσιο του κόσμου, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ αν ο ίδιος έχει τηνν οποιαδήποτε νομική εμπλοκή με το δημόσιο αυτό. Π.Χ., ε΄γω βιάζω μια Αμερικανίδα που έχει έλθει παράνομα στην Ελλάδαγιατί της έχει απαγορυθεί η έξοδος από τις ΗΠΑ. Το ελληνικό δημόσιο την διώκει για παράνομη είσοδο, αλλά η ίδια με μηνύει για βιασμό και απαιτεί αποζημίωση.Η δικαιοσύνη (ελληνική και ευρωπαϊκή) ασχολείται και με τις 2 υποθέσεις εφόσον φτάσουν στο ακροατήριο. Η μία παρανομία δεν αναιρεί την άλλη. Ο Νόμος δεν εξετάζει (κατ αρχήν τουλάχιστον) το πόσο έκανε κακό κάποιος στον εαυτό του, τη στιγμή που υπάρχει σαφής καταγγελία για παραβίαση συγκεκριμένων διατάξεων (αν πάρω ναρκωτικά και σκοτώσω, δικάζομαι για τον φόνο, όχι γιατί παραστράτησα). Κι ακόμα, δεν υφίσταται αποζημίωση αν το θύμα δεν την απαιτήσει, πχ. τα θύματα του ΣΑΜΙΝΑ (το ναυάγιο προ ετών) πήραν αποζημίωση μετά από αγωγή που υπέβαλλαν στην εταιρεία, κανένας εισαγγελέας δεν ήρθε από μόνος του να ζητήσει αποζημίωση για τους νεκρούς και τις οικογένειες. Φυσικά τα περί συμψηφισμού αποζημιώσεων είναι κενά νοήματος, αν διαβαστεί προσεκτικά το δελτίο τύπου, τίθεται θέμα ανυπαρξίας περίθαλψης επίσης (μέσα στις φυλακές). Υπενθυμίζω πως η περίθαλψη του κρατουμένου είναι υποχρέωση του Κράτους που τον φυλακίζει. Ξανά μανά, δεν βάζω οποιοδήποτε ηθικό ή ιδεολογικό θέμα, δυστυχώς υπουργεία και φορείς κινήθηκαν εντελώς πρόχειρα και ευκαιριακά σε αυτή την ιστορία, θυσιάζοντας την όποια τυπική νομιμότητα στο βωμό της προεκλογικής λύσσας τους ενόψει συντριβής. Μια παράκληση μόνο, σκεφτείτε λίγο πριν γράψετε.
 

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
11.050
Κριτικές
489
Like
58.961
Πόντοι
39.662
ναι τυπε αλλα η αμερικανιδα δε θα παρει αποζημιωση απο το ελληνικο δημοσιο επειδη τη βιασαν στην ελλαδα
αλλα απο την ασφαλιστικη της οποτε δεν συγκρινετε με το παραπανω που εγραψα και αν οι φυλακισμενες οροθετικες ιεροδουλες
θεωρουν παρανομη την φυλακιση τους τοτε να τους διακοπη η φαρμακευτικη αγωγη και να απελαθουν αμεσα στις χωρες τους οπου εκει θα παρουν τα αρχιδια μου ..
που μιλανε και απο πανω κιολας
 

ulavut

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
520
Like
17
Πόντοι
6
Γμτ, δε διαβάζετε καθόλου τι γράφεται; Η Αμρικανίδα του παραδείγματος θα απαιτήσει αποζημίωση από ΜΕΝΑ (τι σχέση έχει το ελληνικό δημόσιο;) μέσω ελληνικής δικαιοσύνης, πιθανόν και η ασφαλιστική της, έστω κι αν η ίδια είναι παράνομη. Αν την ίδια παράνομη Αμερικανίδα, τη χτυπούσε ένας μπάτσος, θα ζητούσε αποζημίωση από την Ελληνική Αστυνομία (δλδ. το δημόσιο). Εϊναι τόσο δύσκολο να διαβάζετε αυτά που γράφονται κι όχι αυτά που σκέφτεσθε; Το παράδειγμα μπήκε για να δείξει πως δεν υπάρχει συψηφισμός αδικημάτων και απαιτήσεων ένθεν και ένθεν.
 

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
11.050
Κριτικές
489
Like
58.961
Πόντοι
39.662
οι ιεροδουλες ζητανε αποζημιωση απο το  ελληνικο δημοσιο επειδη διασυρθηκαν ..εσυ δε διαβαζεις
 

ulavut

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
520
Like
17
Πόντοι
6
τέλος, κουράζουμε τον κόσμο κι επαναλαμβανόμαστε. Δεν έχω τον χρόνο να μιλάω σε τοίχο, συγνώμη
 

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
11.050
Κριτικές
489
Like
58.961
Πόντοι
39.662
μου την ειπες τωρα ..χεστηκα κιολας...γεια !!
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.114
Κριτικές
16
Like
13.015
Πόντοι
5.577
ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΙΣΟΒΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.  ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ.  ΖΗΤΩ Η ΤΡΕΛΛΑ :dancing:


 

sonderage

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2010
Μηνύματα
785
Κριτικές
18
Like
1
Πόντοι
16
Η Χρύσα Μπότση, Γιατρός, μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλλεγγύης Διωκόμενων Οροθετικών Γυναικών και της ACT UP

Ωραιο θεατράκι !
Οι φαρμακευτικες, που ειναι ο εντολοδότης του <ΚΕΕΛΠΝΟ,που έκανε τη "βρωμικη δουλεια", βαζουν τωρα τους άλλους υπαλληλους  τους  ,"γιατρους" ,και "ακτιβιστες", (ολοι χρηματοδοτουμενοι απο αυτες) ,οπως  η ACT UP, και ακομα διαφορους χαφιεδες και ρουφιανους των Σορος και λοιπων "ανθρωπιστων" ,οπως η χαφιεδικη οργανωση "Κινηση για τα Ανθρωπ.-Πολιτικα Δικαιώματα", να παιξουν το ρολο του ¨καλου" ,που λεει , "Βεβαια και υπαρχει ο "ιος",αλλα...παρτε το πιο μαλακα...μην παραβιαζετε κλπ μαλακιες ...αυτο που τους ενδιαφερει  ειναι ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΙΔΕΟ ΚΟΣΜΟ  οτι ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ  στην υπαρξη του ιού,που στην πραγματικοτητα ειναι απατη,(εχω κανει ηδη  ποστ πολλα για το θεμα ) ,και ετσι να κανουν τη δουλεια τους οι απατεωνες των φαρμακευτικων ( δηλαδη στην ουσια ο Ροκφελλερ,που ελεγχει το 80 0/0 απο αυτες)Να μας πει λοιπον η κυρια γιατρος,αν ετυχε να "μαθει" ποτε για τη μιζα που παιρνουν οι γιατροι των "ειδικων μοναδων¨( ειδικες μοναδες ΜΑΤ γιατρων ...)  πανω στα "φαρμακα" που πλασσάρουν στους οροθετικους ...Να κανω ενα προχειρο λογαριασμο ? 1500 ευρ/μξνα επι 20 0/0 η μιζα = 300 ευρακια /"οροθετικο" ΜΑΥΡΑ  για τους κυριους ...βαλε τωρα 50-100 οροθετικοι δσε καθε ¨ειδικη μοναδ¨" = περιπου  15.000-30.000  ευρω ΜΑΥΡΑ για τους κυριους /μηνα...Ε,κυρια Μποτση μας???
ΓΑΜΩ  ΤΟ ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ -ΓΑΜΩ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ,ΜΠΙΝΕΔΕΣ "ΓΙΑΤΡΟΙ" ΚΑΙ "ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ"!
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
150.888
Κριτικές
1
Like
28.744
Πόντοι
8.006
Η Χρύσα Μπότση, Γιατρός, μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλλεγγύης Διωκόμενων Οροθετικών Γυναικών και της ACT UP

Ωραιο θεατράκι !
Οι φαρμακευτικες, που ειναι ο εντολοδότης του <ΚΕΕΛΠΝΟ,που έκανε τη "βρωμικη δουλεια", βαζουν τωρα τους άλλους υπαλληλους  τους  ,"γιατρους" ,και "ακτιβιστες", (ολοι χρηματοδοτουμενοι απο αυτες) ,οπως  η ACT UP, και ακομα διαφορους χαφιεδες και ρουφιανους των Σορος και λοιπων "ανθρωπιστων" ,οπως η χαφιεδικη οργανωση "Κινηση για τα Ανθρωπ.-Πολιτικα Δικαιώματα", να παιξουν το ρολο του ¨καλου" ,που λεει , "Βεβαια και υπαρχει ο "ιος",αλλα...παρτε το πιο μαλακα...μην παραβιαζετε κλπ μαλακιες ...αυτο που τους ενδιαφερει  ειναι ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΙΔΕΟ ΚΟΣΜΟ  οτι ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ  στην υπαρξη του ιού,που στην πραγματικοτητα ειναι απατη,(εχω κανει ηδη  ποστ πολλα για το θεμα ) ,και ετσι να κανουν τη δουλεια τους οι απατεωνες των φαρμακευτικων ( δηλαδη στην ουσια ο Ροκφελλερ,που ελεγχει το 80 0/0 απο αυτες)Να μας πει λοιπον η κυρια γιατρος,αν ετυχε να "μαθει" ποτε για τη μιζα που παιρνουν οι γιατροι των "ειδικων μοναδων¨( ειδικες μοναδες ΜΑΤ γιατρων ...)  πανω στα "φαρμακα" που πλασσάρουν στους οροθετικους ...Να κανω ενα προχειρο λογαριασμο ? 1500 ευρ/μξνα επι 20 0/0 η μιζα = 300 ευρακια /"οροθετικο" ΜΑΥΡΑ  για τους κυριους ...βαλε τωρα 50-100 οροθετικοι δσε καθε ¨ειδικη μοναδ¨" = περιπου  15.000-30.000  ευρω ΜΑΥΡΑ για τους κυριους /μηνα...Ε,κυρια Μποτση μας???
ΓΑΜΩ  ΤΟ ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ -ΓΑΜΩ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ,ΜΠΙΝΕΔΕΣ "ΓΙΑΤΡΟΙ" ΚΑΙ "ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ"!
AΝ αντιλαμβανομαι ορθα την "αλλη" αποψη, λεει οτι εφοσον ειναι δεδομενο οτι ιος του ΕΙΤΖ δεν υπαρχει, αρα οσοι τασσονται υπερ των ιεροδουλων για τον "διασυρμο" τους, εξυπηρετουν τελικα τις φαρμακευτικες που θελουν να υπαρχει ΕΙΤΖ, ενω δεν υπαρχει?
 
Εγγρ.
5 Οκτ 2011
Μηνύματα
2.171
Κριτικές
7
Like
163
Πόντοι
16
η αληθεια ειναι οτι εκοψαν τα χερια τους μπας και τις πανε στην απεναντι πτερυγα στην ψυχιατρικη για να εχουν καλυτερη προσβαση στα φαρμακα για να μαστουριαζουν,,το 99% που εχουν αφεθει ελευθερες δεν πανε σε κανενα προγραμμα αποτοξινωσης παρα βρισκοντε και παλι στην χαλκοκονδυλη και κανουν πιατσα..καλυτερα να τις πανε να τις αμολησουν σε καμια βραχονησιδα καθως απο την στιγμη που ξερουν οτι εχουν aids και εχει τελειωσει πλεον η ζωη καθως και καλα να γινουν απο τα ναρκωτικα κανεις δεν θα βρεθει να τις παρει για δουλεια ουτε να παντρευτουν να κανουν οικογενεια να εχουν φιλους για παρεα κτλ κτλ οπως ενας φυσιολογικος ανθρωπος παρα θα εχουν στην σκεψη τους να φυγουν απο την ζωη οσο ποιο γρηγορα γινετε και φοβαμαι μηπως απο εκδικηση προς τους αλλους ανθρωπους να τους κολλανε επιτηδες
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom