Αυτο καποιοι το ερμηνευουν οτι "δεν υπηρχε χρονικο περιθωριο για να δοθει εντολη εκκενωσης", καταλαβες πού το πανε?
Ξέρεις πριν από λίγες βδομάδες δεν έγινε ειδοποίηση μέσω του 112 για "να μην πανικοβληθούν αχρείαστα οι άνθρωποι". ΔΥΣΤΥΧΩΣ μια φωτιά με ισχυρούς ανέμους πέρα ότι "ταξιδεύει" γρήγορα είναι και απρόβλεπτη.
Δε ξέρω αν υπήρχε χρόνος ή όχι. Δε ξέρω τι προέβλεπε το πριν από το Μάτι σύστημα για την ειδοποίηση (δηλαδή το πόσο κοντά θα πρέπει να είναι η φωτιά για να ενεργοποιηθεί). Ξέρω ότι μετά το Μάτι πλέον έχουν αλλάξει. Πχ στις διακοπές μου στη Ν Εύβοια έπιασε φωτιά σε περιοχή κάποια χιλιόμετρα μακριά από το ξενοδοχείο. Στη νύχτα ήρθε η αστυνομία (δεν εστάλει κανένα μύνημα από το 112) για να μας πει να είμαστε έτοιμοι για εκκένωση. Η φωτιά πλησίασε (και τελικά σβήστηκε) στο ξενοδοχείο μετά από 3-4 ώρες.
Καλώς ή κακώς πρέπει να συμβεί μια τραγωδία για να αλλάξουν οι κανονισμοί (δες Τιτανικός και δε ξέρω και εγώ τι άλλο).
Άλλο όμως αυτό και άλλο να στηρίζεις μια ολόκληρη προεκλογική καμπάνια σε μια τραγωδία και μετά από 2 μήνες από τότε που βγήκες κυβέρνηση να λες "δε μπορούσε να γίνει κάτι".
Υ.Γ Είναι αστείο πάντως εσείς οι ΝΔημοκράτες να λέτε για ευθύνη της πρώην κυβέρνησής όταν πριν από μια ντουζίνα χρόνια υπουργός είχε μιλήσει για "τον στρατηγό άνεμο"