α δε θα μου τα δώσεις όλα στο πιάτο...γιατί έχεις τη γνώση που σώζει ζωές αλλά δεν θα την μοιραστείς και έτσι απλά...τόσα βιντεάκια στα σόσιαλ είδες για να την αποκτήσεις...
να στο θέσω πιο απλά....όταν χαλάει το αμάξι σου...μπορείς να πας σε 5 μηχανικούς...και κάποιοι θα είναι πιο κλέφτες από τους άλλους....
αλλά εσύ που δεν ξέρεις τι είναι ο στρόφαλος δεν μπορείς να κρίνεις κανέναν....κάποιον θα εμπιστευθείς σχεδόν τυφλά....αν σε ρωτήσουν γιατί...δεν ξέρεις να απαντήσεις γιατί πολύ απλά δεν έχεις ιδέα.
Εάν δεν ξέρεις τι είναι ο στρόφαλος, το ψάχνεις.
Εάν δεν ξέρεις ποιος σε κλέβει στην τιμή, googleάρεις και βλέπεις από συζητήσεις πόσα πλήρωσαν άλλοι για παρόμοια βλάβη και μοντέλο.
Εάν το googleάρεις στα αγγλικά βρίσκεις παρόμοιες περιπτώσεις. Τότε αρχίζεις και ρωτάς τους 5 μηχανικούς πάνω σε αυτά που διάβασες.
Μετά ρωτάς τον έναν μηχανικό με βάση το τι σου είπε άλλος.
Στις μέρες μας η πληροφορία είναι εύκολα προσβάσιμη. Όποιος βαριέται να ψάξει ας πληρώσει όσο του πει ο πρώτος μηχανικός. Θέμα τύχης αν πέσει σε απατεώνα ή τίμιο.
Ώρες ώρες αναρωτιέμαι πως βρίσκουν οι απατεώνες και τα κάνουν. Όσο συζητάω με κόσμο τόσο καταλαβαίνω γιατί κάποιος πληρώνει ένα πρόγραμμα κινητής 30€ και ο άλλος παίρνει ακριβώς το ίδιο με 18. Και όταν τους πεις πρέπει να το παζαρέψεις και εάν δεν σου κάνουν καλή τιμή να πας σε άλλο πάροχο έστω και για 1€ λιγότερο, απαντάνε : Ε σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ.
Μιλούσα με γνωστό μου και είπε πως πήγε να αγοράσει πλυντήριο από το κατάστημα που συνηθίζει να ανανεώνει τις συσκευές του.
Του είπανε μεγαλύτερη τιμή για ίδια μάρκα-ίδιο μοντέλο σε σχέση με ένα άλλο κατάστημα.
Τους ρώτησε : γιατί δεν μπορείτε να κάνετε την ίδια τιμή ;
Του απάντησαν : εάν πιστεύεις πως είναι το ίδιο καλή η συσκευή και θα σου κρατήσει για χρόνια, αγόρασε την από το άλλο κατάστημα.
Μου λέει: αποφάσισα να την αγοράσω από αυτούς που εμπιστεύομαι διότι μου ενέπνευσαν μια σιγουριά.
Του λέω , έπρεπε να ρωτήσεις : Εάν την πληρώσω πιο ακριβά σε σας, μου δίνετε μεγαλύτερη εγγύηση μιας και είστε τόσο σίγουροι πως θα κρατήσει περισσότερο και δε θα βγάλει βλάβες ;
Να δεις πως θα εξαφανιζόταν η σιγουριά τους και θα αποκαλύπτονταν η αλήθεια.