Καλημερα.. Καταρχήν μάθε να διαβάζεις και μην παραλογιζεσαι.. Είπα τα μισά από αυτά που γράφεις.. Αναφέρομαι επιγραμματικά.. Πρώτον στρώσε κώλο να διαβάσεις? Αλήθεια? Γελάω.. Τι να διαβάσεις στο σχολείο? Υπάρχει η λέξη και η έννοια της επιχειρηματικότητας? Να διαβάσω να να πάρω καλούς βαθμούς και να πάρω ένα καλό πτυχίο για να μπω σε μια εταιρεία με ένα καλό μισθό?? Ούτε καν, όσα έμαθα στο μεταπτυχιακό μου και από σεμινάρια και βιβλία σε 4 χρόνια δεν θα έμαθα σε 12 στο σχολείο.. Πάμε παρακάτω.. Αποταμίευση????? Είναι δυνατόν να μιλάς απλή αποταμίευση σήμερα?? Και να μου λες ότι οι μετοχές είναι σκουπίδια?? Και ότι μόνο τα ακίνητα αξίζουν?? Πάλι γελάω και το αφήνω ασχολιαστο γιατί και να σου εξηγήσω δεν θα καταλάβεις.. Να δουλεύεις 15 την ημέρα??? Μαζί σου, όχι μόνο 15 αλλά και 17 και 18.. Αλλά δεν σημαίνει ότι θα βγάλεις λεφτά.. Ο χρόνος είναι πεπερασμένος.. Δεν θα βγάλεις λεφτά άν κουβαλάς μπετό 15 ώρες την ημέρα.. Οπότε δεν έχει να κάνει με τις ώρες που δουλεύεις, αλλά με το τι προσφέρεις τις ώρες που δουλεύεις, τι αξία προσθέτεις.. Μπορείς να βγάλεις σε 1 ημέρα όσα βγάζει κάποιος σε 1 χρόνο .. Μην το παίζεις ξερολας εδώ μέσα, υπάρχουν και άλλοι επιτυχημένοι δεν είναι μόνος σου..Απλά δεν κάνουν όλοι επίδειξη.. Αυτά από μένα.. Καλό καλοκαίρι
Δεν έκανα μεταπτυχιακό, χάσιμο χρόνου και χρημάτων.
Κοίταξα ποια ήταν η τάση της εποχής (ΙΤ σε βιομηχανικά συστήματα, στα σπάργανα ακόμα).
Έβαλα λυτούς και δεμένους να κάνω 3 συνεντέυξεις σε εταιρεία που ειδικευόταν και εν τέλει να πάρω τη δουλειά.
Έφυγα στα 6 χρόνια από αυτή την εταιρεία γιατί δεν έπαιρνα τα χρήματα που άξιζα και την επόμενη μέρα άρχισα σε ανταγωνιστή με τριπλά λεφτά (εξ ου και τα ρίσκα που ανέφερα).
Θα μπορούσα να είμαι Χημικός Μηχανικός σε εταιρεία και να δουλεύω 12 ώρες την ημέρα και ΣΚ για μέτρια λεφτά αλλά κάτι δε μου καθόταν καλά με αυτό.
Κυρίως το ότι βαριέμαι συνεχώς σε ένα μέρος.
Και επειδή σπάνια μιλάω στο site, όπως είπα ξανά δεν έκανα επίδειξη.
Απλά την είπα σε κάποιον που για την κακομοιριά του του φταίει ο Κούλης, ή ο κάθε Κούλης.
Κούλης δεν υπήρχε πριν το 2019.
Τότε τι ήταν εκατομμυριούχος;
Αυτό είπα και τίποτα άλλο.
Δίνω παραδείγματα του γιατί κάποιος δεν πρέπει να κλαίει τη μοίρα του από τον καναπέ, αλλά πρέπει να στίβει την πέτρα.
Είπα το δικό μου παράδειγμα, θα μπορούσα να πω του γνωστού μου, του νοικάρη μου, του ξαδέλφου μου δεν έχει σημασία.
Απλά δε μου αρέσουν οι τεμπέληδες και ήθελα να δείξω, ότι τη μοίρα την ορίζεις δεν την κλαις.
Όπου λέω 'εγω', αντικατέστησε με 'ξέρω κάποιον'.
Το ίδιο νόημα.
Και παλι θα αργίσω να ξαναγράψω, αλλά έτυχε γιατί την κακομοιριά δεν την μπορώ.
Και πάλι δε θα συνεχίσω να απαντώ για μένα και την ιστορία μου, γιατί δεν πήρατε το στόρυ όπως θα έπρεπε αλλά το κάνατε πινγκ πονγκ με τα προσωπικά σας βιώματα.