Νέα

Πτώση του ποσοστού ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ στην Ελλάδα από την κρίση και μετέπειτα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tellystalone6969
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 464
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.369
Πόντοι
6.256
Οι Έλληνες πατριώτες νομίζουν ότι το πρόβλημα είναι οι λάθροι ενώ την ίδια στιγμή πουλάνε τα σπίτια τους σε κινέζους τούρκους και Ισραηλινούς με την γκόλντεν βίσα

ή ξεζουμίζουν τον κάθε κακομοίρη για έξτρα 50 ευρώ το μήνα

και μετά το παίζουν πατριώτες ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ :wanker::wanker::wanker::wanker::wanker::wanker:

Spieler

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
43
Like
4.199
Πόντοι
2.846
φίλε μου ο Ισπανός - Πορτογάλος- Πολωνός (και σύντομα Βούλγαρος) φιλόλογος θα μπορεί να αγοράσει πολύ ευκολότερα σπίτι και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερα...
Αδελφέ, για τους άλλους που λες δε ξέρω, αλλά επειδή με Ισπανούς δουλεύω χρόνια έχω 2-3 φίλους και συζητάμε τι παίζει, στην Ισπανία μάλλον είναι πιο δύσκολο και από την Ελλάδα να πάρεις σπίτι.
Ο δε Ισπανός καθηγητής παίρνει κάπου 25 χιλιάρικα το χρόνο και ένα αξιοπρεπές διαμέρισμα στη Μαδρίτη κάνει 400-500 χιλιάρικα, όχι πολυτελές, simply decent. Πώς να αγοράσει;
Για να νοικιάσεις δε, ξεκινάς από 20-30 ευρώ το τετραγωνικό.

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
26.004
Πόντοι
6.056
Καλά αυτα΄είναι παιδικά επιχειρήματα....χότζα ρομά και μαλακίες...12.50 το βράδυ δεν κάθομαι να γράφω για τέτοια.

Άσε που φτάνω εγώ ρε μαν...τι σημασία έχει? μήπως θα τα μοιράσουμε???

Και εγώ σου απάντησα ότι το τι δουλειά κάνει ο κάθε ιδιοκτήτης δεν έχει σημασία...σημασία έχει το είδος του εισοδήματος. Μην τα ξανά λέμε

Πετρούπολη είναι μια χαρά...ίλιον....άντε να μη πω και σε στεναχωρήσω :confused::confused::confused::confused:

Ε ναι και εγώ τι σου είπα? από τη μια θέλεις το κράτος να δουλεύει τέλεια...να έχει παροχές αλλά δεν θες να πληρώσεις κιόλας....ειδικά από παθητικά εισοδήματα που είναι το πιο λογικό να φορολογήσει το κράτος περισσότερο.

Μην κάνουμε πάλι κύκλο...αν πρόκειται να ξανά πεις για χότζα καλύτερα πήγαινε για ύπνο
αφού ψοφάς για τα ξινά τι κάνεις τον δύσκολο όταν μάλιστα εσύ τα αρχίζεις :P

έχεις στρεβλή γνώμη για την ελεύθερη οικονομία και όσον αφορά την ελλάδα μου φαίνεται πως προσποιείσαι πως δεν ξέρεις τι συμβαίνει

και το άλλο που έγραψες με τους παρόχους ενέργειας , τι σχέση έχουνε με τους ιδιοκτήτες ακινήτων ?
κατέχουν καμιά μονάδα παραγωγής ρεύματος ?
οι σουπερμαρκετάδες καλλιεργούν σιτάρια ? έχουν φάρμες με βοοειδή ?
άκυρα τα παραδείγματα σου ,
όπως άκυρες οι παροχές που λες διότι υγεία-παιδεία-ασφάλεια-πυρασφάλεια μιάς κ έρχονται φωτιές είναι τα πάντα όλα ανύπαρκτα
Να μη πούμε λοιπόν για Χότζα , να πούμε για το τριτοκοσμικό κράτος με την υπερφορολόγηση που μοιράζει επιδόματα σοβιετίας

OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
24.938
Πόντοι
6.056
πάλι τα ίδια ρε επενδυτή της wall street ?
Δηλαδή σοβαρά ποσά είναι τα πάνω από 50-60κ ? τα λιγότερο πχ τα τριάντα δεν είναι σοβαρό ποσό ?
αν δεν είναι , γιατί σκούζεις για τα μισθώματα και την αξία των ακινήτων ?
Με ποιόν πας να κάνεις κουβέντα ;
Εταιρεία διαχείρισης ακινήτων ... για μισθώματα 100Κ το χρόνο ... επενδυτής του μπου.κομ ....

Μόνο το 22% φόρο διάβασε ;
Τα λογιστικά έξοδα , ξέρει πόσα είναι ;;;
ΤΟ ΟΤΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ .... ΤΟ ΞΕΡΕΙ ;;;;;;;;;;
Το ότι σε εταιρεία , χαρίζει 4% ενώ σε ιδιώτες 5% το ξέρει ;
Το ότι η εταιρεία έχει φόρο επιτηδεύματος το ξέρει ;

Το ότι αν δεν έχει επαγγελματική δραστηριότητα ο κάτοχος ... της εταιρείας ....
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΦΚΑ το ξέρει ;;;;;

Και να έχει .......... αν έχει εταιρεία ... και άλλη δραστηριότητα ως επαγγελματίας ...
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ..... αυτό το ξέρει ;;;;;;

Διάβασε μία μαλακία ότι όσοι έχουν πολλά ακίνητα .... συμφέρει να κάνουν εταιρεία ... για φόρο 22%
και την πιπιλάει συνέχεια .........

Και κάθεσαι και ασχολείσαι ......

Αν νοικιάζεις εμπορικά κέντρα και εργοστάσια των 50.000 τμ ... ναι ... οκ

Τελευταία τροποποίηση:
OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
24.938
Πόντοι
6.056
Ο δε Ισπανός καθηγητής παίρνει κάπου 25 χιλιάρικα το χρόνο και ένα αξιοπρεπές διαμέρισμα στη Μαδρίτη κάνει 400-500 χιλιάρικα, όχι πολυτελές, simply decent. Πώς να αγοράσει;
Δεν του απαγορεύεται να ασκεί άλλο επάγγελμα όμως, όπως στον έλληνα.
Επίσης .... μιας και λες για μαδρίτη .... ένα βραχυχρόνιας μίσθωσης στη μαδρίτη .... βγάζει τα τριπλά από ένα στην αθήνα ......

Και στην ισπανία ... τα εγχώρια τρόφιμα είναι πιο φθηνά ...... και έχουν ΜΗΔΕΝ ΦΠΑ ... εδώ και κάτι χρόνια, τα βασικά τρόφιμα.
Στην ελλάδα .... ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ... ΕΧΟΥΝ ΦΠΑ 24% .....

Αυτός που δεν έχει μαντήλι να κλάψει ... και αγοράζει ένα καρβέλι ... πρέπει να πληρώνει 24% φόρο !!!!!!!!

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
26.004
Πόντοι
6.056
Με το γελοίο πας να κάνεις κουβέντα ;
Εταιρεία διαχείρισης ακινήτων ... για μισθώματα 100Κ το χρόνο ... επενδυτής του μπου.κομ ....

Μόνο το 22% φόρο διάβασε το σκουπίδι ;
Τα λογιστικά έξοδα , ξέρει πόσα είναι ;;;
ΤΟ ΟΤΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ .... ΤΟ ΞΕΡΕΙ ;;;;;;;;;;
Το ότι σε εταιρεία , χαρίζει 4% ενώ σε ιδιώτες 5% το ξέρει ο σκατάς ;
Το ότι η εταιρεία έχει φόρο επιτηδεύματος το ξέρει ;

Το ότι αν δεν έχει επαγγελματική δραστηριότητα ο κάτοχος ... της εταιρείας ....
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΦΚΑ το ξέρει ;;;;;

Και να έχει .......... αν έχει εταιρεία ... και άλλη δραστηριότητα ως επαγγελματίας ...
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ..... αυτό το ξέρει ;;;;;;

Διάβασε μία κουράδα μία μαλακία ότι όσοι έχουν πολλά ακίνητα .... συμφέρει να κάνουν εταιρεία ... για φόρο 22%
και την πιπιλάει συνέχεια .........

Και κάθεσαι και ασχολείσαι ......

Αν νοικιάζεις εμπορικά κέντρα και εργοστάσια των 50.000 τμ ... ναι ... οκ
μη πας μακριά ... για 7-8 airbnb θες πλήρες επανδρωμένο γραφείο με λογιστή,δικηγόρο,οδηγούς, βανάκια και προσωπικό καθαριότητας ...
ο συμπαθής Σαούλ νομίζει πως τα λεφτά έρχονται μόνα τους κάθε μήνα , δεν προσφέρεις θέσεις εργασίας, ούτε φόρους στο μπουρδελοκράτος
που βρήκε νέο χαβά με τον κοινωνικό αυτοματισμό...

Niko_laos

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2019
Like
233
Πόντοι
21
Αδελφέ, για τους άλλους που λες δε ξέρω, αλλά επειδή με Ισπανούς δουλεύω χρόνια έχω 2-3 φίλους και συζητάμε τι παίζει, στην Ισπανία μάλλον είναι πιο δύσκολο και από την Ελλάδα να πάρεις σπίτι.
Για να νοικιάσεις δε, ξεκινάς από 20-30 ευρώ το τετραγωνικό.
O Iσπανος καθηγητής πληρώνεται 30Κ τον χρόνο, ο Έλληνας 20Κ.
Δύσκολα και για τους Ισπανούς, αλλά η Ελλάδα είναι ο πάτος

BestNot

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2024
Like
890
Πόντοι
86
Η φορολογία για πάνω από 12χίλιαρο είναι 30% ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ.

Ο ΕΝΦΙΑ σε καλές περιοχές δεν είναι πάνω από 2.000 - 2.5000 εκτός αν έχεις κανένα παλάτι στην βουλιαγμένη.

Αν έχεις σοβαρά ποσά από μισθώματα δηλαδή πάνω από 50-60Κ σου κόβει τον κώλο ναι....και είναι πολλά

αλλά αν είχες τέτοια ποσά θα ήξερες να είχες κάνει Εταιρεία διαχείρισης ακινήτων και να έπεφτες στα 22%.
Επειδή τόχεις γράψει αρκετές φορές
Πάρε να ξεστραβωθείς

ΠΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Το εισόδημα από ακίνητη περιουσία φορολογείται αυτοτελώς, σύμφωνα με την παρακάτω κλίμακα:

Εισόδημα ακινήτων (ετήσιο) 0- 12.000€ φόρος κλιμακίου 15%

Εισόδημα ακινήτων (ετήσιο) 12.001- 35.000€ φόρος κλιμακίου 35%

Εισόδημα ακινήτων (ετήσιο) 35.001- φόρος κλιμακίου 45%

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/43329/h-forologia-eisodhmatwn-poy-prokyptoyn-apo-ta-akinhta

Σε αυτά να προσθέσεις Ενφια, Εισφορά αλληλεγγύης και διάφορα άλλα όπως επισκευές

Ολα αυτά σε περίπτωση που ο ενοικιαστής είναι καλός

Φτιάξε εταιρεία
Μπλέξε με το κάθε μουνί εφοριακό
Πλήρωσε και φόρο μεταβίβασης

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.369
Πόντοι
6.256

έχεις στρεβλή γνώμη για την ελεύθερη οικονομία και όσον αφορά την ελλάδα μου φαίνεται πως προσποιείσαι πως δεν ξέρεις τι συμβαίνει

και το άλλο που έγραψες με τους παρόχους ενέργειας , τι σχέση έχουνε με τους ιδιοκτήτες ακινήτων ?
όπως άκυρες οι παροχές που λες διότι υγεία-παιδεία-ασφάλεια-πυρασφάλεια μιάς κ έρχονται φωτιές είναι τα πάντα όλα ανύπαρκτα
Να μη πούμε λοιπόν για Χότζα , να πούμε για το τριτοκοσμικό κράτος με την υπερφορολόγηση που μοιράζει επιδόματα σοβιετίας
ε τώρα να κάθομαι να γράφω για να απαντάω στα ''χότζα" ήταν αστείο τις πρώτες 3-4 φορές...ξεκόλλα την συζήτηση.

Όχι φίλε μου δεν έχω στρεβλή γνώμη για την ελεύθερη οικονομία. Σου είπα..το κράτος σε μια ελεύθερη οικονομία δεν μπορεί να βάλει πλαφόν στις τιμές εκτός αν μιλάμε για αισχροκέρδεια σε βασικά αγαθά ή καρτελοποίηση της αγοράς που είναι και ΠΑΡΑΝΟΜΟ.

Αυτό που μπορεί να κάνει για να λύσει το στεγαστικό ζήτημα είναι να επιβάλει φόρους και να δώσει κίνητρα στους ιδιοκτήτες να μειώσουν τις τιμές τους. Για παράδειγμα να έχει μειωμένο φόρο για όποιον το νοικιάσει κάτω από την μέση τιμή ζώνης σε κάποια οικογένεια με χαμηλό εισόδημα...και υψηλό σε κάποιον που βαράει στα αυτιά.

Και οι σουπερμαρκετάδες από δικά τους λεφτά αγόρασαν τα προιόντα και στα πουλάνε όσο θέλουν ιδιοκτησία τους δεν είναι? και οι μεσάζοντες επίσης...γιατί εσύ πήγες να θερίσεις κάνα χωράφι?? αν δε θες μην αγοράσεις...όπως λες στον άλλον αν δε θες μείνε σε κουτί.

Για να δώσει το κράτος παροχές από κάπου πρέπει να τις πληρώσει....από τους φόρους δηλαδή. Και επειδή ξέρω πολύ καλά τι γίνεται στην Ελλάδα...

όλοι θέλουν τις καλύτερες παροχές αλλά όταν έρθει η σειρά τους θέλουν να τα παίρνουν όλα μαύρα και ακόμα και 10% φόρο να τον κλέβουν. Να βγάζουν 100.000 και να δηλώνουν 8.000 και να παίρνουν και επίδομα.

Το τριτοκοσμικό κράτος δεν είναι μπουρδέλο μόνο από τις κυβερνήσεις...κάτι βλαχαδερά μένουν σε αυτό και το απαρτίζουν. Έβγαλαν μια έρευνα τώρα αυτές τις μέρες που λέει ότι το μέσο ενοίκιο στην Αθήνα είναι 250 ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Αυτό κάτι να σου λέει.

OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
24.938
Πόντοι
6.056

Για να αντιληφθείς ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟΥ .....

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων ... τα βρήκαν όλα έτοιμα ... είναι παθητικό εισόδημα ... πρέπει να το γαμάνε στους φόρους.
Το μνημείου κομπλεξισμού του ... αυτό είναι.

Οι τραπεζίτες .... ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ... και για αυτό πρέπει να είναι αφορολόγητοι !
Το ίδιο και όσοι έχουν καταθέσεις !!!!!!! Δούλεψαν ... μεροκάματα ... και βρέθηκαν με χρήμα !!!!!!!!

Δεν μπιστόλιασαν δάνεια ... και επιχορηγήσεις ..... και τα έκαναν καταθέσεις.
Έβαφαν .... έχτιζαν ... δούλευαν ταρίφες ...... ιατροί ... και βρέθηκαν με μύρια καταθέσεις !!!!!!!

Μόνο τα ακίνητα είναι ... έτοιμος πλούτος!

Όλα τα άλλα βγήκαν με μυστρί και πυλοφόρι !!!!!!

Θα συνεχίσεις να ασχολείσαι με αυτον ;
Ένα ΑΓΝΟΗΣΕ πατάς στο προφίλ τους .... και καθάρισες !

Τελευταία τροποποίηση:
OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
24.938
Πόντοι
6.056
O Iσπανος καθηγητής πληρώνεται 30Κ τον χρόνο, ο Έλληνας 20Κ.
Δύσκολα και για τους Ισπανούς, αλλά η Ελλάδα είναι ο πάτος
Ο νεο διοριζόμενος έλληνας καθηγητής , παίρνει 930€ .
Όταν παλιώσει ... παίρνει 1200€ με τριετίες και επιδόματα.
Που μας κάνουν 12 Χ 1200€ = 14.400€

Δεν είναι παλιός ΔΕΗτζης να παίρνει 2600€ Χ 14 = 36.400€ .....

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.369
Πόντοι
6.256
Επειδή τόχεις γράψει αρκετές φορές
Πάρε να ξεστραβωθείς

ΠΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Το εισόδημα από ακίνητη περιουσία φορολογείται αυτοτελώς, σύμφωνα με την παρακάτω κλίμακα:

Εισόδημα ακινήτων (ετήσιο) 0- 12.000€ φόρος κλιμακίου 15%

Εισόδημα ακινήτων (ετήσιο) 12.001- 35.000€ φόρος κλιμακίου 35%

Εισόδημα ακινήτων (ετήσιο) 35.001- φόρος κλιμακίου 45%

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/43329/h-forologia-eisodhmatwn-poy-prokyptoyn-apo-ta-akinhta

Σε αυτά να προσθέσεις Ενφια, Εισφορά αλληλεγγύης και διάφορα άλλα όπως επισκευές

Ολα αυτά σε περίπτωση που ο ενοικιαστής είναι καλός
Εγώ να ξεστραβωθώ?

Το κλιμακωτά ξέρεις τι σημαίνει??? εγώ είπα 7Κ φόρο στα 30.000...εσύ πόσο λες δηλαδή ότι θα βγει???

Μέχρι τα 12.000 είπα και εγώ είναι 15% και για τα ρέστα είναι 35% οκ εγώ είπα 30%. Για κάνε τα μαθηματικά...στα 30Κ μίσθωμα τι φόρος βγαόνει βάσει των παραπάνω?

Τις επισκευές γιατί τις βάζεις??? στο αμάξι σου όταν θέλει σέρβις δεν το πληρώνεις?

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.369
Πόντοι
6.256
Για να αντιληφθείς ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟΥ ΓΕΛΟΙΟΥ .....

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων ... τα βρήκαν όλα έτοιμα ... είναι παθητικό εισόδημα ... πρέπει να το γαμάνε στους φόρους.
Το μνημείου κομπλεξισμού του ... αυτό είναι.

Οι τραπεζίτες .... ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ... και για αυτό πρέπει να είναι αφορολόγητοι !
Το ίδιο και όσοι έχουν καταθέσεις !!!!!!! Δούλεψαν ... μεροκάματα ... και βρέθηκαν με χρήμα !!!!!!!!

Δεν μπιστόλιασαν δάνεια ... και επιχορηγήσεις ..... και τα έκαναν καταθέσεις.
Έβαφαν .... έχτιζαν ... δούλευαν ταρίφες ...... ιατροί ... και βρέθηκαν με μύρια καταθέσεις !!!!!!!

Μόνο τα ακίνητα είναι ... έτοιμος πλούτος!

Όλα τα άλλα βγήκαν με μυστρί και πυλοφόρι !!!!!!

Θα συνεχίσεις να ασχολείσαι με σούργελα ;
Ένα ΑΓΝΟΗΣΕ πατάς στο προφίλ τους .... και καθάρισες !
Ναι μόνο που εγώ πληρώνω φόρους σε ένα χρόνο περισσότερα από όσα τρως εσύ σε 5 χρόνια.

Και επειδή είσαι τέτοιος τύπος (και όχι μόνο εσύ)

είσαι αυτός που αν ήταν τραπεζίτης θα έβρισκε δικαιολογίες για το πως οι τράπεζες δεν πρέπει να πληρώνουν

και αν είχες καταθέσεις θα γκρίνιαζες για τα επιτόκια

αλλά επειδή έχεις κάνα ακίνητο..τώρα αυτό σε καίει....εγώ είμαι όμως ο κομπλεξικός...

όχι εσύ που απλά φωνάζεις για μικροσυμφέρον σου....θέλεις τη χώρα πένα αλλά να μην πληρώσεις εσύ

hendricks

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2025
Κριτικές
1
Like
225
Πόντοι
0
Δεν ξέρω πόσα...εσύ ξέρεις? αν ναι πες μας ένα νούμερο αφού είναι απλή αριθμητική

πόσα σπίτια κρατάνε κλειστά οι τράπεζες και τα funds και πόσα είναι airbnb εσύ ξέρεις?
Ενα με δυο εκατομμυρια λαθρο αν βαλεις μεσα και τους Αλβανους
Τουλαχιστον 100.000 σπιτια
Τα airbnb τουλχιστον δινουν δουλειες ακομα και στην εστιαση

BestNot

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2024
Like
890
Πόντοι
86
Εγώ να ξεστραβωθώ?

Το κλιμακωτά ξέρεις τι σημαίνει??? εγώ είπα 7Κ φόρο στα 30.000...εσύ πόσο λες δηλαδή ότι θα βγει???

Μέχρι τα 12.000 είπα και εγώ είναι 15% και για τα ρέστα είναι 35% οκ εγώ είπα 30%. Για κάνε τα μαθηματικά...στα 30Κ μίσθωμα τι φόρος βγαόνει βάσει των παραπάνω?

Τις επισκευές γιατί τις βάζεις??? στο αμάξι σου όταν θέλει σέρβις δεν το πληρώνεις?
Δεν θα ξεστραβωθείς ποτέ
Πράξεις κάνε μόνος σου, υπάρχουν κι ετοιμοι πίνακες

Αμάξι παίρνω και με 5000 €, άλλωστε το αμάξι είναι κουμπαράς
Στο αμάξι θα κοιμάμαι ?

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.369
Πόντοι
6.256
Δεν θα ξεστραβωθείς ποτέ

Στο αμάξι θα κοιμάμαι ?
12.000χ15%=1.800

17.000χ35%=5.950

1.800+5.950=7,750 εγώ ειπα 7.000...τόσο έξω έπεσα? γράφω κάτι λάθος???

Ρε μας δουλεύετε μερικοί??? Ούτε στο σπίτι που νοικιάζεις κοιμάσαι...άλλος κοιμάται και πληρώνει για να κοιμηθεί.

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
26.004
Πόντοι
6.056
ε τώρα να κάθομαι να γράφω για να απαντάω στα ''χότζα" ήταν αστείο τις πρώτες 3-4 φορές...ξεκόλλα την συζήτηση.

Όχι φίλε μου δεν έχω στρεβλή γνώμη για την ελεύθερη οικονομία. Σου είπα..το κράτος σε μια ελεύθερη οικονομία δεν μπορεί να βάλει πλαφόν στις τιμές εκτός αν μιλάμε για αισχροκέρδεια σε βασικά αγαθά ή καρτελοποίηση της αγοράς που είναι και ΠΑΡΑΝΟΜΟ.

Αυτό που μπορεί να κάνει για να λύσει το στεγαστικό ζήτημα είναι να επιβάλει φόρους και να δώσει κίνητρα στους ιδιοκτήτες να μειώσουν τις τιμές τους. Για παράδειγμα να έχει μειωμένο φόρο για όποιον το νοικιάσει κάτω από την μέση τιμή ζώνης σε κάποια οικογένεια με χαμηλό εισόδημα...και υψηλό σε κάποιον που βαράει στα αυτιά.

Και οι σουπερμαρκετάδες από δικά τους λεφτά αγόρασαν τα προιόντα και στα πουλάνε όσο θέλουν ιδιοκτησία τους δεν είναι? και οι μεσάζοντες επίσης...γιατί εσύ πήγες να θερίσεις κάνα χωράφι?? αν δε θες μην αγοράσεις...όπως λες στον άλλον αν δε θες μείνε σε κουτί.

Για να δώσει το κράτος παροχές από κάπου πρέπει να τις πληρώσει....από τους φόρους δηλαδή. Και επειδή ξέρω πολύ καλά τι γίνεται στην Ελλάδα...

όλοι θέλουν τις καλύτερες παροχές αλλά όταν έρθει η σειρά τους θέλουν να τα παίρνουν όλα μαύρα και ακόμα και 10% φόρο να τον κλέβουν. Να βγάζουν 100.000 και να δηλώνουν 8.000 και να παίρνουν και επίδομα.

Το τριτοκοσμικό κράτος δεν είναι μπουρδέλο μόνο από τις κυβερνήσεις...κάτι βλαχαδερά μένουν σε αυτό και το απαρτίζουν. Έβγαλαν μια έρευνα τώρα αυτές τις μέρες που λέει ότι το μέσο ενοίκιο στην Αθήνα είναι 250 ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Αυτό κάτι να σου λέει.
δεν αγοράζεις από αυτόν που έσπειρε το χωράφι , ο οποίος φουκαράς φορολογείται ,
σε αντίθεση με τους σουπερμαρκετάδες που έχουν συστήσει καρτέλ με την σφραγίδα του κράτους , εκτός αν πιστεύεις στα πρόστιμα που ανακοινώνονται ..
Έπειτα τα είδη σούπερ μάρκετ ΔΕΝ είναι σε έλλειψη ώστε να δικαιολογείται η αύξηση τιμών ,όπως συνέβαινε πχ με το ηλιέλαιο πριν 3 χρόνια λόγω ουκρανορωσικού
Μιλάμε για πλήρη κακοποίηση της ελεύθερης οικονομίας,
ενώ στα ακίνητα υπάρχει ζήτηση ,είναι σε έλλειψη τα προσφερόμενα διαμερίσματα ,επομένως αυξάνεται το ποσό της μίσθωσης
Απλοί κανόνες ελεύθερης οικονομίας , προσφορά-ζήτηση-τιμές , έρχονται μαζί με την τεράστια ζήτηση και οι παράλογοι φόροι κ τετέλεσται για τους μισθωτές

250 υπάρχει αλλά δεν είναι στην καμία το μέσο μίσθωμα , κέντρο στο τετρακοσάρι χαλαρά

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.369
Πόντοι
6.256
Ενα με δυο εκατομμυρια λαθρο αν βαλεις μεσα και τους Αλβανους
Τουλαχιστον 100.000 σπιτια
Τα airbnb τουλχιστον δινουν δουλειες ακομα και στην εστιαση
έχεις και πηγή τύπε?

για τα νούμερα λέω :confused:

OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
24.938
Πόντοι
6.056
Δεν θα ξεστραβωθείς ποτέ

Στο αμάξι θα κοιμάμαι ?
Το φορολογικό συντελεστή 45% για ενοίκια δεν τον έμαθε ακόμη ;;;
Ούτε τον 44% για ελεύθερους επαγγελματίες ;;;;

Τι αναλύει τώρα ;;; Ότι το 45% είναι για κάθε ευρώ (μισθώματα) , πάνω από τα 35001€ ;;;
Ναι , έτσι είναι . Ανακάλυψε την Αμερική.
Και για επαγγελματίες ... το 44% είναι για πάνω από τα 40Κ.
Τα πρώτα 10Κ, έχουν φόρο 900€
τα δεύτερα 10Κ, έχουν φόρο 2200€
τα τρίτα 10Κ, έχουν φόρο 2800€
τα τέταρτα 10Κ, έχουν φόρο 3600€ ....

και από εκεί και πάνω κάθε 10χίλιαρο .... έχει φόρο 4400€ .

Και στο σύνολο φόρου .... 55% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ.

Λοιπόν ;;

Τελευταία τροποποίηση:

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.369
Πόντοι
6.256
δεν αγοράζεις από αυτόν που έσπειρε το χωράφι , ο οποίος φουκαράς φορολογείται ,
σε αντίθεση με τους σουπερμαρκετάδες που έχουν συστήσει καρτέλ με την σφραγίδα του κράτους , εκτός αν πιστεύεις στα πρόστιμα που ανακοινώνονται ..
Έπειτα τα είδη σούπερ μάρκετ ΔΕΝ είναι σε έλλειψη ώστε να δικαιολογείται η αύξηση τιμών ,όπως συνέβαινε πχ με το ηλιέλαιο πριν 3 χρόνια λόγω ουκρανορωσικού
Μιλάμε για πλήρη κακοποίηση της ελεύθερης οικονομίας,
ενώ στα ακίνητα υπάρχει ζήτηση ,είναι σε έλλειψη τα προσφερόμενα διαμερίσματα ,επομένως αυξάνεται το ποσό της μίσθωσης
Απλοί κανόνες ελεύθερης οικονομίας , προσφορά-ζήτηση-τιμές , έρχονται μαζί με την τεράστια ζήτηση και οι παράλογοι φόροι κ τετέλεσται για τους μισθωτές

250 υπάρχει αλλά δεν είναι στην καμία το μέσο μίσθωμα , κέντρο στο τετρακοσάρι χαλαρά
ρε τύπε τι δεν καταλαβαίνεις? το ίδιο είναι...και υπάρχει έλλειψη....και στους καφέδες και στα σιτιρά που έρχονται από ουκρανία και γενικά υπάρχει...

αλλά...όπως και εσύ βρήκες ευκαιρία έτσι και αυτοί...δε καταλαβαίνω γιατί εσύ μπορείς να αφαιμάξεις τον καταναλωτή και αυτοί όχι??? Όπως το κράτος δεν βάζει πλαφόν σε εσένα έτσι δεν βάζει και σε αυτούς.

Μπράβο λοιπόν στα λόγια μου έρχεσαι...υπάρχουν 5 σουπερμάρκετ..αν θες πήγαινε αλλού δε θα βρεις..άρα βαράνε στα αυτιά

Δεν υπάρχουν ακίνητα...άρα μείνε σε κούτα άμα θες...άρα βαράμε στα αυτιά.

το 250ε μέση τιμή στο είπα για να καταλάβεις ότι οι ιδιοκτήτες απαιτούν μαύρα και να μην μου κλαίγεσαι για την φορολογία που δεν πληρώνεις όταν τα παίρνεις μαύρα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom