DiorPoison
Call-Girl
- Εγγρ.
- 3 Φεβ 2023
- Like
- 49.726
Δίχως να θέλω να κουράσω και να ξεφύγουμε από το αρχικό θέμα, προσωπικά διαφωνώ στο να αφαιρέσουμε τη ψυχολογική εμπειρία από την εξίσωση.Συμφωνώ μαζί σου, αυτές οι υποθετικές ερωτήσεις είναι πάντα εύκολο να απαντηθούν. Ειδικά όταν δεν υπάρχει ενσυναίσθηση.
Δηλαδή και εγώ σου λέω χωρίς να το σκεφτώ "γιατί να γίνω σεξεργάτρια και όχι σύζυγος χορηγού" αλλά αν ήμουν γυναίκα να μην άντεχα ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Μόνο από τον τρόπο σκέψης ενός άντρα μπορείς να υποθέσεις τι ζωή θα έκανε αν ήταν γυναίκα. Ο τύπος που είναι ρεμάλι, τεμπέλης και δεν έχει πρόβλημα να ζει με δανεικά, να φορτώνεται σε άτομα για να τη βγάλει καθαρή θα γινόταν μια γυναίκα που θα έψαχνε για χορηγούς.
Αυτός που είναι συντηρητικός, μονογαμικός, σχεσάκιας ,θα γινόταν μια πιστή σύζυγος.
Αυτός που ενδιαφέρεται για το γρήγορο κέρδος χωρίς να λογαριάζει τίποτα άλλο, δε συνδέεται συναισθηματικά με τίποτα, έχει φοβερή θέληση, ίσως να γινόταν πόρνη.
Δεν θεωρώ ότι υφίσταται ένα μοντέλο σαν το "εάν ήμουν γυναίκα, θα έκανα αυτό, εκείνο, τ'άλλο.." γιατί είναι λογική μεταφοράς.
Δεν είναι απλώς θέμα φύλου και "αντικατάστασης" της συμπεριφοράς του άντρα και τοποθέτησής του σε μια προσομοίωση γυναίκας.
Γιατί εάν κάποιος ήταν γυναίκα, θα τον είχαν αγγίξει αλλιώς, θα τον είχαν αμφισβητήσει αλλιώς, θα είχε νουθετηθεί να φοβάται διαφορετικά, να προσαρμόζεται διαφορετικά, να λειτουργεί διαφορετικά.
Οπότε, κατ' εμέ, το "ο αμοραλιστής θα γινόταν πόρνη" ίσως φλερτάρει με κάποια στερεότυπα για τη συμπεριφορά των ανθρώπων.
Δεν θα ήταν "εσύ με βυζιά" ούτε "εσύ με μουνί".
Θα ήταν εντελώς διαφορετική η αυτοεικόνα.
Ούτε όλες οι ιερόδουλες έχουν μηδενικούς ηθικούς φραγμούς και είναι άψυχες ψυχοπαθείς, ούτε όλες οι μοναχές έχουν πυξίδα και αυτοσκοπό την αγνότητα και την καλοσύνη και συνδέονται συναισθηματικά με τον κόσμο.
Πολλά πράγματα τείνουμε να τα βάζουμε σε καλούπια.
Κάλλιστα πολλές ιερόδουλες συνδέονται συναισθηματικά με πολλά παραπάνω πράγματα στη ζωή τους από πολλές κυρίες του "κανονικού κόσμου".
Το ότι είναι αναγκαίο και απαραίτητο να συμπιέσουμε τα συναισθήματά μας δεν συνεπάγεται με την απώλεια αυτών.
Αυτά.