Νέα

Σεξοτουρισμός στη Σκανδιναβία (Φινλανδία, Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Ισλανδία)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Reporter john
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 178
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
Reporter john

Reporter john

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2025
Κριτικές
5
Like
478
Πόντοι
21
Εξαρταται τι εννοουμε βορειο κλιμα
Ο σουδανος την ελλαδα βορεια χωρα θα την πει αντιθετα ο σουηδος θα την πει νοτια.
Για μενα βορειες χωρες ειναι οσες ειναι βορειως του 45 γεωγραφικου πλατους και νοτιες οσες ειναι στο τροπικο του καρκινου και νοτιοτερα 24 ο κυκλο.

OP
OP
Reporter john

Reporter john

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2025
Κριτικές
5
Like
478
Πόντοι
21
Το καλοκαίρι τους μια χαρά είναι (αν και πάλι χωρίς θάλασσες), οι χειμώνες είναι το πρόβλημα. Ελλάδα αν δεν είχε τη ζέστη που έχει, δε θα ήταν και οι θάλασσες κολυμπίσιμες. Είναι η μία η άλλη, δε γίνεται να τα έχουμε όλα. Αν και υπάρχουν πολλά μέρη στην Ελλάδα που η θερμοκρασία δεν πάει πάνω από 32 βαθμούς ποτέ, ούτε τον Αύγουστο (Κυκλάδες, ορεινά χωριά, κλπ), δεν είναι ανάγκη να τρέχει κάποιος στο Τρόμσο να βρει τους 24 βαθμούς
Η θαλασσα δεν ζεσταινεται απο τη θερμοκρασια αερα αλλα απο την ακτινοβολια του ηλιου λεγομενο uv αλλα και τη διαρκεια της ηλιοφανειας αλλα και το βαθος του νερου,οσο πιο βαθια τοσο πιο κρυα.

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
2.731
Πόντοι
456
Η θαλασσα δεν ζεσταινεται απο τη θερμοκρασια αερα αλλα απο την ακτινοβολια του ηλιου λεγομενο uv αλλα και τη διαρκεια της ηλιοφανειας αλλα και το βαθος του νερου,οσο πιο βαθια τοσο πιο κρυα.

Όπως και να έχει, χονδρικά ζέστη μέσα, ζέστη έξω πάει. Δε γίνεται να έχεις δροσιά έξω και ζεστές θάλλασες. Έχει και κάποια κλίματα πιο περίεργα, πχ επάνω στον Ισημερινό, αλλά εκτός Ισημερινού, για να έχεις κολυμπίσιμες θάλλασες, αναγκαστικά θα φας ζέστη έξω τα μεσημέρια

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
2.731
Πόντοι
456
Εξαρταται τι εννοουμε βορειο κλιμα
Ο σουδανος την ελλαδα βορεια χωρα θα την πει αντιθετα ο σουηδος θα την πει νοτια.
Για μενα βορειες χωρες ειναι οσες ειναι βορειως του 45 γεωγραφικου πλατους και νοτιες οσες ειναι στο τροπικο του καρκινου και νοτιοτερα 24 ο κυκλο.

Αν βάλεις και την Ευρωπαική Ρωσία μέσα, το κέντρο της Ευρώπης είναι οι βαλτικές χώρες!!!

Έχω διαβάσει σχόλιο βόρειο-Νορβηγού, που θεωρούσε ως ανεκτό κλίμα για αυτόν μέχρι και την Κοπεγχάγη, από εκεί και κάτω του φαίνονταν ζεστά!!!

Για εμάς τους μεσογειακούς όμως, όλα αυτά είνα βόρεια και ψυχρά κλίματα, ακόμα και Ελβετία, Πολωνία κλπ πόσω μάλλον Σκανδιναβία.

Μιλάμε πάντα για το χειμώνα και τα - ΧΧ που κάνει, καθώς και τις μόνιμα κρύες θάλασσες τους όλο το χρόνο

OP
OP
Reporter john

Reporter john

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2025
Κριτικές
5
Like
478
Πόντοι
21
Όπως και να έχει, χονδρικά ζέστη μέσα, ζέστη έξω πάει. Δε γίνεται να έχεις δροσιά έξω και ζεστές θάλλασες. Έχει και κάποια κλίματα πιο περίεργα, πχ επάνω στον Ισημερινό, αλλά εκτός Ισημερινού, για να έχεις κολυμπίσιμες θάλλασες, αναγκαστικά θα φας ζέστη έξω τα μεσημέρια
Για μενα φιλε δεν ειναι προβλημα η θαλασσα και η θερμοκρασια.
Εμενα με νοιαζει να ζω σε αξιοκρατικο κρατος να υπαρχει κοινωνικο κρατος να εχει καλους μισθους πρασινο καθαριοτητα και να μην υπαρχει το μπαχαλο,να εχει ωραιες γκομενες και προσεγγισιμες

Spieler

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
43
Like
4.199
Πόντοι
2.846
Από πολυετή εμπειρία ζωής σε βόρειο κλίμα, ο άνθρωπος είναι προσαρμοστικός. Επειδή τα κτίρια έχουν καλή θέρμανση και έχεις καλά ρούχα, το κρύο μετά από 1-2 χειμώνες δε σε ενοχλεί γιατί δεν είσαι και ιδιαίτερα εκτεθειμένος. Την έκθεση αυτή τη συνηθίζεις. Ειδικά αν μιλάμε για χώρες όπως Σκωτία, Αγγλία κλπ χωρίς πολύ ακραίο κρύο, απλά βάζεις ζεστά ρούχα και πας βόλτα, γήπεδο κλπ. Αυτό που ενοχλεί πιο πολύ από το κρύο είναι ο σκούρος καιρός, η βροχή και η πιο μικρή μέρα το χειμώνα αλλά κι αυτό το συνηθίζεις. Αντίθετα σε ενοχλεί το καλοκαίρι στην Ελλάδα αν πηγαίνεις διακοπές/ remote δουλειά γιατί έχεις σταματήσει να είσαι συνηθισμένος να ιδρώνεις με το που θα βγεις για λίγο, να κοιμάσαι με AC κλπ.

Τελευταία τροποποίηση:

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
2.731
Πόντοι
456
Για μενα φιλε δεν ειναι προβλημα η θαλασσα και η θερμοκρασια.
Εμενα με νοιαζει να ζω σε αξιοκρατικο κρατος να υπαρχει κοινωνικο κρατος να εχει καλους μισθους πρασινο καθαριοτητα και να μην υπαρχει το μπαχαλο,να εχει ωραιες γκομενες και προσεγγισιμες

Δικαίωμα σου. Ο καθένας αποφασίζει με βάση τα δικά του κριτήρια.

OP
OP
Reporter john

Reporter john

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2025
Κριτικές
5
Like
478
Πόντοι
21
Αν βάλεις και την Ευρωπαική Ρωσία μέσα, το κέντρο της Ευρώπης είναι οι βαλτικές χώρες!!!

Έχω διαβάσει σχόλιο βόρειο-Νορβηγού, που θεωρούσε ως ανεκτό κλίμα για αυτόν μέχρι και την Κοπεγχάγη, από εκεί και κάτω του φαίνονταν ζεστά!!!

Για εμάς τους μεσογειακούς όμως, όλα αυτά είνα βόρεια και ψυχρά κλίματα, ακόμα και Ελβετία, Πολωνία κλπ πόσω μάλλον Σκανδιναβία.

Μιλάμε πάντα για το χειμώνα και τα - ΧΧ που κάνει, καθώς και τις μόνιμα κρύες θάλασσες τους όλο το χρόνο
Στην σκανδιναβια δεν πας με αυτο το σκεφτικο
Πχ ξεχνας μπανια θαλασσες αραλικι φραπε 3 ωρες καθισιο στη καφετερια το βραδι μπουζουκια πανηγυρια χορο.
Εκει θα πας και θα κανεις τζοκινγκ γυμανστικη σκι κανο ,θα βγεις 3 με 4 το απογευμα να πιεις ποτο θα φας βραδινο στις 6 με 7 και 10 θα εισαι ετοιμος για υπνο
Αλλοι ρυθμοι

OP
OP
Reporter john

Reporter john

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2025
Κριτικές
5
Like
478
Πόντοι
21
Δικαίωμα σου. Ο καθένας αποφασίζει με βάση τα δικά του κριτήρια.
Συμφωνω εσενα σου αρεσει ελλαδα εμενα βορεια ευρωπη
Θεωρω οτι εκει απλα αξιοποιεις περισσοτερο τον χρονο σου απο οτι εδω.
Πχ εως 3ωρες στη καφετερια ειναι χασιμο χρονου,οπως και στα πανηγυρια απο τις 12 εως της 5 το πρωι μετα γυρνας ψοφιος πας για υπνο και ξυπνας στις 12 η ακομα και καθημερινα πχ τελειωνεις δουλεια στις 2 3 το μεσημερι μετα αν δεν γεμισεις το χρονο ειναι χασιμο,εκει θα πας σε 2 δραστηριοτιτες μεχρι να τελειωσει η μερα ενω εδω αλλοι θα πανε στο καφε 3ωρο

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
2.731
Πόντοι
456
Στην σκανδιναβια δεν πας με αυτο το σκεφτικο
Πχ ξεχνας μπανια θαλασσες αραλικι φραπε 3 ωρες καθισιο στη καφετερια το βραδι μπουζουκια πανηγυρια χορο.
Εκει θα πας και θα κανεις τζοκινγκ γυμανστικη σκι κανο ,θα βγεις 3 με 4 το απογευμα να πιεις ποτο θα φας βραδινο στις 6 με 7 και 10 θα εισαι ετοιμος για υπνο
Αλλοι ρυθμοι

Έχω ζήσει βορρά, ξέρω. Μια χαρά ζωή έχει. Όπως έχει και Ελλάδα. Παντού μπορείς να περάσεις καλά. Βέβαια αυτό που δεν αλλάζει για τον Έλληνα είναι πως η Ελλάδα θα είναι πάντα η πατρίδα του και τα ξένα-ξένα.

Οι έρευνες που αφορούν ΠΟΣΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ είναι ένας λαός, αφορούν κυρίως τους ντόπιους και όχι τους μετανάστες. Δεν είναι οι μετανάστες στη Φιλανδία οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο, όπως και να το κάνουμε. Γκασταρμπάιτερ είναι οι περισσότεροι που μετράνε μέρες για την επιστροφή.

Αν αύριο οι Γροιλανδία βγει η πιο ευτυχισμένη χώρα, δε σημαίνει πως θα πάει ο Μπάμπης από το Κιλκίς στη Γροιλανδία και θα γίνει ένας από τους πιο ευτυχισμένους στον κόσμο. Τα εγγόνια του αν μείνουν εκεί, μπορεί, ο Μπάμπης όμως θα φάει αγγούρι

North people

Σεβαστός
Εγγρ.
7 Ιαν 2025
Κριτικές
15
Like
6.401
Πόντοι
1.346
euro 2016 GIF by Sporza

akosdi

Ανώτατος
Εγγρ.
14 Μαρ 2008
Κριτικές
77
Like
10.194
Πόντοι
13.970
Πάω συχνά Σκανδιναβία, κυρίως Δανία αλλά και Νορβηγία. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αν κάποια σε γουστάρει εμφανισιακά, θα πάει μαζί σου χωρίς πολλά πολλά. Να είσαι καθαρός, άνετος και όλα καλά θα πάνε. Θα βρεις γκόμενα ανάλογη των κυβικών σου. Δεν θα βρεις καλύτερη από σενα επειδή φλεξάρεις λεφτά, το αντίθετο, το φλεξ εκεί είναι ντεκαβλέ. Αυτοκίνητα, κεράσματα, ξέρω τον πορτιέρη, ξέρω τον μετρ και άλλα τέτοια Βαλκανικά εκεί δεν έχουν καμία τύχη (ευτυχώς δηλαδή).
Εγώ είμαι 1.92 καστανός και ανοιχτόχρωμος αλλά δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερη σημασία αν είσαι Έλληνας ή Ολλανδός. Σημασία έχει να μην είσαι κάγκουρας για να σε γουστάρουν. Και οι περισσότεροι έλληνες είναι κάγκουρες, και σε εμφάνιση και σε συμπεριφορά.
ΥΓ: Ποτέ δεν έχω βγάλει την βέρα και ποτέ δεν κρύβω ότι είμαι παντρεμένος. Δεν τις νοιάζει

Begood

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2014
Like
2.920
Πόντοι
456
Πάω συχνά Σκανδιναβία, κυρίως Δανία αλλά και Νορβηγία. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αν κάποια σε γουστάρει εμφανισιακά, θα πάει μαζί σου χωρίς πολλά πολλά. Να είσαι καθαρός, άνετος και όλα καλά θα πάνε. Θα βρεις γκόμενα ανάλογη των κυβικών σου. Δεν θα βρεις καλύτερη από σενα επειδή φλεξάρεις λεφτά, το αντίθετο, το φλεξ εκεί είναι ντεκαβλέ. Αυτοκίνητα, κεράσματα, ξέρω τον πορτιέρη, ξέρω τον μετρ και άλλα τέτοια Βαλκανικά εκεί δεν έχουν καμία τύχη (ευτυχώς δηλαδή).
Εγώ είμαι 1.92 καστανός και ανοιχτόχρωμος αλλά δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερη σημασία αν είσαι Έλληνας ή Ολλανδός. Σημασία έχει να μην είσαι κάγκουρας για να σε γουστάρουν. Και οι περισσότεροι έλληνες είναι κάγκουρες, και σε εμφάνιση και σε συμπεριφορά.
ΥΓ: Ποτέ δεν έχω βγάλει την βέρα και ποτέ δεν κρύβω ότι είμαι παντρεμένος. Δεν τις νοιάζει
+1

• Like
Αντιδράσεις: akosdi

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
19.818
Πόντοι
3.846
Έχω ζήσει βορρά, ξέρω. Μια χαρά ζωή έχει. Όπως έχει και Ελλάδα. Παντού μπορείς να περάσεις καλά. Βέβαια αυτό που δεν αλλάζει για τον Έλληνα είναι πως η Ελλάδα θα είναι πάντα η πατρίδα του και τα ξένα-ξένα.

Οι έρευνες που αφορούν ΠΟΣΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ είναι ένας λαός, αφορούν κυρίως τους ντόπιους και όχι τους μετανάστες. Δεν είναι οι μετανάστες στη Φιλανδία οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο, όπως και να το κάνουμε. Γκασταρμπάιτερ είναι οι περισσότεροι που μετράνε μέρες για την επιστροφή.

Αν αύριο οι Γροιλανδία βγει η πιο ευτυχισμένη χώρα, δε σημαίνει πως θα πάει ο Μπάμπης από το Κιλκίς στη Γροιλανδία και θα γίνει ένας από τους πιο ευτυχισμένους στον κόσμο. Τα εγγόνια του αν μείνουν εκεί, μπορεί, ο Μπάμπης όμως θα φάει αγγούρι
Σωστά, οι μπατίρηδες και οι ξένοι είναι δυστυχισμένοι παντού.

Επίσης έχει τεράστια διαφορά αν συζητάμε για μόνιμη εκγατάσταση ή διακοπές. Αν μιλάμε για μονιμη εγκατάσταση με δουλειά, Σκανδιναβία είναι από τους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως, κορυφαίο βιοτικό επίπεδο.

Αν μιλάμε για διακοπές (διακοπές όχι επαγγελματικό ταξίδι) με σκοπό να γαμήσεις ,θα προτιμούσα περιοχές που γίνεται χαμός στη νυχτερινή ζωή με beach parties και τέτοια σκηνικά.

Slavrlfucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
2.099
Πόντοι
456

Τι γράφεις ρε παίχτη...
Δηλαδή αν οι Βαλτικές είναι το κέντρο της Ευρώπης, τι να πει η Πολωνία που κάποτε ήταν η μισή Ευρώπη σε μέγεθος;
Από γεωγραφία ξέρεις καθόλου;

OP
OP
Reporter john

Reporter john

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2025
Κριτικές
5
Like
478
Πόντοι
21
Τι γράφεις ρε παίχτη...
Δηλαδή αν οι Βαλτικές είναι το κέντρο της Ευρώπης, τι να πει η Πολωνία που κάποτε ήταν η μισή Ευρώπη σε μέγεθος;
Από γεωγραφία ξέρεις καθόλου;
Εννοει κεντρο μεταξυ σλαβων και σκανδιναβων

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
24.942
Πόντοι
6.056
Ρε φίλε .... υπάρχει χώρα που όλες οι γκόμενες είναι σε ένα καλούπι ;
Το ίδιο αυτή που ψήνει καφέδες, πουλάει κιλότες, οδηγεί ταξί/λεωφορείο/σκουπιδιάρα ... με δασκάλα ... ιατρό .... δικηγόρο ... δικαστή .... ροκού .... γκοθού ... εναλλακτική .... βήγκαν ..... φρικιό .......... δασκάλα ... πιάνου κοκ ;;;;

Η μαγκιά που θέλει το ελληνικό φρόκαλο ... δεν πολυπιανει αλλού , ισχύει .
Αλλά η ξεφτίλα κοζάρω τη γόβα, τσάντα, αστακό άϊφονι ...τζακούζι ... χιονοδρομικό .... ΠΑΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΕΣ .... και καλιφορνέζες ... και γερμανίδες και ιταλιάνες και ελβετίδες .... σε όλες.

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
24.942
Πόντοι
6.056
Από πολυετή εμπειρία ζωής σε βόρειο κλίμα, ο άνθρωπος είναι προσαρμοστικός. Επειδή τα κτίρια έχουν καλή θέρμανση και έχεις καλά ρούχα, το κρύο μετά από 1-2 χειμώνες δε σε ενοχλεί γιατί δεν είσαι και ιδιαίτερα εκτεθειμένος. Την έκθεση αυτή τη συνηθίζεις. Ειδικά αν μιλάμε για χώρες όπως Σκωτία, Αγγλία κλπ χωρίς πολύ ακραίο κρύο, απλά βάζεις ζεστά ρούχα και πας βόλτα, γήπεδο κλπ. Αυτό που ενοχλεί πιο πολύ από το κρύο είναι ο σκούρος καιρός, η βροχή και η πιο μικρή μέρα το χειμώνα αλλά κι αυτό το συνηθίζεις.
Για την αγγλία λες.
Που για μένα, είναι η χειρότερη χώρα στον κόσμο για όλους, εκτός από αυτούς που μπορούν να χαλάνε πάνω από 100 χιλιάρικα το μήνα για τα προσωπικά τους γούστα και μόνο . Για αυτούς και μέχρι τον ουρανό .... γαμάει .

Το κλίμα της, είναι επίσης το χειρότερο στον κόσμο , με τόσες βροχές.

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
24.942
Πόντοι
6.056
Έχει και κάποια κλίματα πιο περίεργα, πχ επάνω στον Ισημερινό
Στον ισημερινό , για εμάς τους ελληνάρες, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ Η ΙΣΗΜΕΡΙΑ.
Και που είναι ζεστές οι θάλασσες .... γάμα τα.
Αν νυχτώνει 18.00 ... και πρέπει να έχεις φύγει από την παραλία μέχρι 17.45 αρχίδια καπαμάς είναι .
Άσε που αυτό .... κάνει να βλέπεις να τρώνε ... βραδυνό με ζεστό κλίμα στις .... 18.45 ....
και να πίνουν στα μπαρ έξω από τις 19.30 ....

Σουρεαλισμός.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom