Άσχετο με την παραπάνω κουβέντα σας, σχετικό όμως με το θρεντ:
Οι γονείς μου γηροκόμησαν με μεγάλη επιτυχία και τους 4 γονείς τους. Ο παππούς μου κι η γιαγιά μου παλιότερα, ενώ ήταν ήδη αρκετά ηλικιωμένοι αλλά αυτόνομοι, στο χωριό, χρειάστηκε να φροντίζουν μια αδερφή της γιαγιάς που είχε προχωρημένη άνοια. Ο παππούς όσο κι αν γκρίνιαξε, τελικά φέρθηκε σαν άνθρωπος, σαν κύριος, και την κράτησε στο σπίτι μέχρι που έμεινε κατάκοιτη.
Σκέφτομαι τα σημερινά ζευγάρια, τι χαΐρι μπορούν να περιμένουν από αυτούς οι γηραιότεροι. Αν θα δεχόταν μια νύφη να γηροκομήσει με αξιοπρέπεια και χωρίς κατινιές την πεθερά*, αν θα καθόταν ένας υπερήφανος αγενής αγράμματος ελληνοκάγκουρας να δίνει ένα πιάτο φαΐ στην κουνιάδα (!) του, ακόμη κι αν ήταν να της τρώει την σύνταξη.
*Βέβαια, για να'μαστε δίκαιοι, την σκατοψυχιά που βγάζουν οι έλληνες boomers, δύσκολα την χωνεύει ο σημερινός 30άρης-40άρης-50άρης που΄χει μάθει σε "σύγχρονη" ζωή και ξέφυγε απ'το "τι θα πει η γειτονιά"/"τι λέει η εκκλησία"/"τι λέει η παράδοση". Συνήθως έχουν βγάλει και καλά λεφτά στη ζωή τους, έχουν και σύνταξη, έχουν και σπίτι κτλ, νιώθουν σατράπηδες μπροστά στα "άχρηστα" τα παιδιά τους που έβγαλαν σχολές κλπ και πήραν τ'@@ τους και δουλεύουν για 900-1200 €.