Valkanios Poutsaras
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 22 Οκτ 2023
- Like
- 5.658
- Πόντοι
- 1.056
Θα σου πω κάτι που διάβασα παλαιότερα και είχε ισχύ, παλαιότερα τουλάχιστον.
"Ο άντρας χωρίς γυναίκα και παιδιά, θεωρείται κοινωνικά ανάπηρος". Με ότι κι αν σημαίνει αυτό, είναι μία οπτική που έχει η κοινωνία απέναντί του.
Επίσης, καλό είναι να ξεμπλέκουμε το θέμα των παιδιών με τα δικά μας θέλω. Τα παιδιά στην ουσία, δεν είναι παρά η δημιουργία απογόνων, αν το δεις εντελώς αντικειμενικά. Το αν θα γίνουν ναρκομανείς στο πεζοδρόμιο ή τεράστιοι επιστήμονες, είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων και ο γονέας, ζήτημα αν συμβάλλει στο 20-30%, ειδικά αυτές τις εποχές.
Άλλο κεφάλαιο το "χωρίς γυναίκα" και άλλο κεφάλαιο το "χωρίς παιδιά".
Ζω σε χώρα που πολλά ζευγάρια,ενώ έχουν όλες τις προϋποθέσεις,δεν κάνουν συνειδητά παιδιά.
Και δεν έχει να κάνει με τα δικά μου θέλω..
Έχει να κάνει με ότι για παράδειγμα έχουμε με νέα γενιά ψηφιακή σε σημείο αποβλάκωσης.
Και για να μην μακρυγορώ, δε θυμάμαι στη δική μου γενιά αυτοτραυματισμούς, διατροφικές διαταραχές, σεξουαλικοποίηση από τα 13, ανήλικα να υποβάλλονται σε ορμονοθεραπείες,gender fluid, τατουάζ σε προσωπο ή λαιμό λες και εισαι φυλακοβιος,κ.λ.π.
Το να μην θέλεις το παιδί σου να γαμιεται από τα 13 ακούγοντας τραγούδια για κοκες και πουτανες,δεν έχει να κάνει με δικά σου θέλω,αλλά με πράγματα που αντικειμενικά το βλάπτουν