Νέα

Μετρητά VS Κάρτα

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Dr. Kolompo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 837
  • Εμφανίσεις 29K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Τι προτιμάτε από τα 2; Ποιο θα θέλατε να υπερισχύσει στο μέλλον;

  • Μετρητά

    Ψήφοι: 120 60,0%
  • Κάρτα

    Ψήφοι: 80 40,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    200

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Μηνύματα
32.603
Κριτικές
62
Like
41.385
Πόντοι
8.530
Καμία σχέση αυτά που λες.
Έχεις δουλέψει σε γραφείο για χρόνια ή τα βγάζεις από το μυαλό σου για τους μισθούς;
Είμαι σχεδόν 20 χρόνια σε εταιρείες ως υπάλληλος (πριν ανοίξω δικιά μου εταιρεία ως contractor) και παρόλο που λείπω 9 χρόνια έχω φίλους και γνωστούς σε μεγάλες και μικρές εταιρίες στην Αθήνα. Δε μιλάω για επαρχία.
Οι μισθοί είναι αυτοί που λέω για υπαλλήλους γραφείου και έχουν ανέβει μετά τον COVID.
Για Ελλάδα μιλάω και όχι για μεγαλοστελέχη με εταιρικά αυτοκίνητα .
Είχες καλό μισθό...όμως αν νομίζεις ότι είναι κανονικότητα στην Ελλάδα οι μεγάλοι μισθοί κάνεις λάθος.
 

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Μηνύματα
3.907
Κριτικές
38
Like
4.962
Πόντοι
2.696
Συμφωνώ ότι τα βαπόρια είναι όπου θέλουν οι εφοπλιστές! Κατανοώ επίσης ότι δεν λες προσωπικά εμένα αλλά για το σύνολο
Θεωρώ ωστόσο ότι τη μερίδα του λέοντος στην κατάντια τις χώρας δεν την έχουν τα μικρομεσαία μαγαζιά αλλά τα πολύ μεγάλα, τράπεζες κ.α! Δεν το βλέπουμε εύκολα εμείς οι κοινοί θνητοί γιατί αυτά δεν τα βγάζουν στα κανάλια! Βγάζουν όμως ότι ο περιπτεράς δεν κόβει αποδείξεις και έτσι ξεσπάμε εκεί! Κάποιον πρέπει να κατηγορήσουμε!
Εάν η πληρωμή με τις κάρτες δεν είχε όλα τα εξτρά έξοδα που έχει και ότι την έχουν κάνει υποχρεωτική σε ένα ποσοστό δεν θα είχα θέμα αλλά οι φίλτατοι τραπεζίτες με την αμέριστη βοήθεια απο τους κυβερνώντες ψηφίζουν νόμους που σε κάνουν υποχρεωτικά πελάτη τους! Αν αυτό δεν είναι χειραγώγηση τι είναι?
Σου βάζει πρόστιμο εάν δεν χρησιμοποιήσεις την κάρτα για ένα ποσοστό των εξόδων σου, την κάρτα που ανήκει σε μια ιδιωτική εταιρεία !
Πως νομοθετεί το κράτος και κάνει τους πολίτες του υποχρεωτικά πελάτη ιδιωτικών εταιριών?
Στα πλαίσια αυτά βέβαια του ,δικό μας και το μαχαίρι- δικό μας και το καρπούζι και ότι άλλο είναι γύρω γύρω , παίρνουν σπίτια για 5.000 χρέος και αφού μπορούνε να κάνουν ότι γουστάρουν δεν ξέρω τι άλλο θα σκαρφιστούν να χρεώνουν στο μέλλον αλλά να είσαι σίγουρος ότι θα βρούν ,και θα μας παίρνουν λεφτά για πράγματα που μπορούμε να κάνουμε χωρίς γαμισιάτικα!
Δεν λεώ να αφήσουμε του μικρομεσαίους να φοροδιαφέυγουν ασύστολα ,ούτε να καταργηθούν οι κάρτες αλλά όχι να κονομάνε οι τράπεζες σε βάρος μας, ως πολίτης το λέω και όχι ώς καταστηματάρχης!
Δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω άλλωστε δεν έχω γνώσεις οικονομικής επιστήμης !
Οι τράπεζες δεν είναι δυνατόν να μη χρεώνουν τη χρήση των προϊόντων τους.Είναι μια υπηρεσία που αυτές την πληρώνουν.Σκέψου μόνο ότι πίσω από μία χρεωστική κάρτα εργάζονται μερικές εκατοντάδες άνθρωποι,τόσο στο τεχνικό μέρος όσο και στο λογιστικό.Αυτοί πρέπει να πληρωθούν.Αν οι πολίτες ήταν συνειδητοποιημένοι δε θα χρειάζονταν οι κάρτες και κανείς δε θα σου επέβαλλε πρόστιμο για το αφορολόγητο.Να σου θυμίσω ότι πριν μερικά χρόνια ελάχιστοι είχαμε χρεωστικές κάρτες,όλοι πληρώναμε με μετρητά παντού,ο ΦΠΑ ήταν 18% και μετά πήγε 19%,και το αφορολόγητο ήταν για όλους 12000€ όταν τα πράγματα ήταν φθηνότερα.Τι γινόταν όμως;Πήγαινες ν΄αγοράσεις μια μπλούζα που κόστιζε 30€ και ζήταγες μια καλύτερη τιμή και σου έλεγε "χωρίς απόδειξη 25€".Εσύ χαιρόσουν που γλίτωσες 5€,αλλά ο επιχειρηματίας χαιρόταν περισσότερο διότι ούτε ΦΠΑ κατέβαλλε ούτε φόρο εισοδήματος πλήρωνε για το κέρδος που είχε.

Όσον αφορά αυτό που γράφεις "παίρνουν σπίτια για 5000€" να σου πω ότι τα λεφτά με τα οποία αγοράζεις ένα σπίτι με τραπεζικό δανεισμό δεν είναι δικά σου,ούτε της τράπεζας.Είναι των καταθετών.Του μεροκαματιάρη που στερήθηκε τα πάντα για να μαζέψει ένα ποσό για τα γεράματά του,ή για να προικίσει τα παιδιά του,του επιχειρηματία που βάζει τα λεφτά του στην τράπεζα για ασφάλεια αλλά και για ένα μικρό τόκο.Η τράπεζα μόνο το κέρδος από τον τόκο παίρνει,που στην περίπτωση των στεγαστικών δανείων είναι μικρό,το επιτόκιο είναι 3-4% επειδή ακριβώς το δάνειο είναι εξασφαλισμένο με προσημείωση του ακινήτου.Όταν λοιπόν κάποιοι αγόραζαν σπίτια 300.000€ με δόση 1000€ όταν έβγαζαν 2000€,έπρεπε να το σκεφτούν.Κι εγώ ήθελα καλύτερο σπίτι,και καλύτερο αμάξι αλλά επειδή δεν ξέρω τι ξημερώνει αγόρασα πιο φθηνό σπίτι,με δανεισμό,τον οποίο εξυπηρετώ κανονικά.Έχω άλλα 4 χρόνια να αποπληρώσω το δάνειο και δεν έχω καθυστερήσει ούτε 1 ημέρα τη δόση.Όταν πληρώνομαι πρώτα πληρώνω τη δόση του δανείου και μετά τις ΔΕΚΟ.Κάποιοι άλλοι δεν πληρώνουν,και ζουν ζωή χαρισάμενη μέχρι να έρθει η τράπεζα να ζητήσει τα λεφτά.Αν εσύ δάνειζες κάποιον φίλο σου ένα ποσό με λεφτά που δεν είναι δικά σου,αλλά π.χ της επιχείρησης σου,δε θα τα ζητούσες πίσω όταν θα έπρεπε να πληρώσεις τους προμηθευτές σου;Θα του τα χάριζες;Και δε μιλάμε για 500€....Πόσοι ήταν αυτοί που προ κρίσης έπαιρναν "διακοποδάνειο" για να πάνε διακοπές στα νησιά;Πόσοι είναι αυτοί που έπαιρναν πιστωτικές κάρτες και αγόραζαν playstation,κάμερες,ακριβά ρούχα,και πήγαιναν στα μπουζούκια;Και μετά μόλις ερχόταν ο λογαριασμός πλήρωναν μόνο την ελάχιστη καταβολή και το κεφάλαιο και οι τόκοι παρέμεναν.Κι εγώ έχω πιστωτική κάρτα με μεγάλο όριο.Ξέρεις πόσες φορές την έχω χρησιμοποιήσει τα τελευταία 10 χρόνια; Μόλις 5 φορές και αυτές για αγορά κάποιων πραγμάτων με δόσεις.Και πρώτα αποπλήρωνα τις δόσεις της μίας αγοράς και μετά έκανα άλλη.Και μιλάμε για δόσεις 50-100€ ποτέ περισσότερα.Και 1 φορά την είχα χρησιμοποιήσει για να επισκευάσω ένα ελαστικό που μου έσκασε στο δρόμο και είχα αφήσει τη χρεωστική στο σπίτι.Κι εννοείται μόλις ήρθε ο λογαριασμός τα 20€ πληρώθηκαν αμέσως.

Οι τράπεζες είναι επιχειρήσεις όχι φιλανθρωπικά ιδρύματα.Σαφώς και δε λειτουργούν σωστά,σαφώς και είναι ευνοημένες όπως είναι οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις.Αλλά και πολλοί μικροί επιχειρηματίες έχουν πάρει κατά καιρούς λεφτά κι ενώ φοροδιαφεύγουν.
 

goustarwnaxunw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2019
Μηνύματα
951
Like
3.051
Πόντοι
446
Δημοψήφισμα λοιπόν εγώ θεωρώ 1500 ένα μέσο καλό μηνιατικο

Καλά ρε τσακώνεστε για το αν τα 800-1000-1500-2000 ευρώ είναι πολλά; Είναι σαν να τσακώνεστε για το ποια θέση στην γαλέρα των σκλάβων είναι καλύτερη. ας πούμε ότι κάποιος βγάζει 2κ το μήνα, δλδ 24κ το χρόνο. Είναι σοβαρά λεφτά; Όταν για να αγοράσεις ένα σπίτι της προκοπής θες τουλάχιστον 200κ, και ένα αμάξι της προκοπής 20κ;

Στο Ελλαδιστάν λίγοι ζουνε πραγματικά, και οι υπόλοιποι είναι σκλάβοι με διαβαθμίσεις
 
  • Like
Αντιδράσεις: SKEF

Σαλονικιος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2023
Μηνύματα
652
Like
1.373
Πόντοι
206
Στο μέλλον σε εποχές που μάλλον δεν θα ζούμε όλοι εμείς
Δεν θα υπάρχει η έννοια των χρημάτων όπως την ξέρουμε . Πάντως τα χαζό παιδα που βλέπω έξω χρησιμοιποιουν κάρτα και με πολύ καμάρι κιόλας χωρίς να καταλαβαίνουν ότι βάζουν ταφόπλακα
 

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Μηνύματα
7.966
Κριτικές
15
Like
11.822
Πόντοι
3.846
Κάρτα παντού ακόμη και για 2 ευρώ.
Γιατί;
- εύκολη παρακολούθηση όλων των εξόδων μου
- μαζεύω πόντους -μιλια πτήσεων
- δεν κουβαλάω μετρητά και άρα δεν αγχώνομαι μήπως δε μου φτάσουν σε τυχαία πληρωμή
- αγοράζω εύκολα πράγματα μέσω ίντερνετ: αεροπορικά, αντικείμενα από Ebay, AliExpress κλπ

Μόνο μειονέκτημα; Προμήθεια χρήσης και τόκοι άμα ξεχάσω να πληρώσω μέχρι την ημερομηνία που πρέπει, αλλά σχεδόν ποτέ δε συμβαίνει.
 

BabisClaras

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2024
Μηνύματα
114
Like
124
Πόντοι
1
Κάρτα παντού ακόμη και για 2 ευρώ.
Γιατί;
- εύκολη παρακολούθηση όλων των εξόδων μου
- μαζεύω πόντους -μιλια πτήσεων
- δεν κουβαλάω μετρητά και άρα δεν αγχώνομαι μήπως δε μου φτάσουν σε τυχαία πληρωμή
- αγοράζω εύκολα πράγματα μέσω ίντερνετ: αεροπορικά, αντικείμενα από Ebay, AliExpress κλπ

Μόνο μειονέκτημα; Προμήθεια χρήσης και τόκοι άμα ξεχάσω να πληρώσω μέχρι την ημερομηνία που πρέπει, αλλά σχεδόν ποτέ δε συμβαίνει.
Παγια εντολη και ξεγνοιασες. Βαλε και ημερησιο ορια μη γινει στραβη και αν τυχει εκτακτη πληρωμη πχ ξενιδοχειο διακοπψν 20 ημερων, το ανεβαζεις απο το κινητο , πληρωνεις ξαι ξανα πισω στο ξαθημετινο οριο. Τσεκαρεις και μηνυματα τεαπεζας στο κινητο για καθε κινηση, σου στελνει την ιδια στιγμη ενημερωση.
 

captain 69

Σπουδαίος
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Μηνύματα
3.261
Like
10.780
Πόντοι
2.256
Οι τράπεζες δεν είναι δυνατόν να μη χρεώνουν τη χρήση των προϊόντων τους.Είναι μια υπηρεσία που αυτές την πληρώνουν.Σκέψου μόνο ότι πίσω από μία χρεωστική κάρτα εργάζονται μερικές εκατοντάδες άνθρωποι,τόσο στο τεχνικό μέρος όσο και στο λογιστικό.Αυτοί πρέπει να πληρωθούν.
Υπερβολικές είναι οι προμήθειες. Όλα τα κάνει το software. Οι κάρτες είναι retail προϊόν, από αυτά που τρέχουν 99% στον αυτόματο πιλότο, δεν χρειάζονται ένα στρατό υπαλλήλων από πίσω τους.

Nα σου φέρω το παράδειγμα μεγάλης συστημικής τράπεζας που πρόσφατα αντικατέστησε την εφαρμογή καρτών της (χρεωστικών και πιστωτικών). Μισθολογικά κόστη πάνω στο συγκεκριμένο σύστημα: Λογιστής πρώτου επιπέδου ελέγχου 1 senior + 1 junior βοηθός για reconciliation. Μηχανογράφοι που υποστηρίζουν το σύστημα 4 + 2 part timers για το data warehouse. Λογιστικός σχεδιαστής/αναλυτής 1 manager + 1 senior (on demand). Όλοι αυτοί αν δεν υπήρχε η εφαρμογή θα πληρώνονταν γιατί ασχολούνται και με άλλα αντικείμενα (πλην των δύο πρώτων). Το κόστος αγοράς και customization της εφαρμογής βγήκε από τις αντίστοιχες προμήθειες των υπό επεξεργασία καρτών (εμπόρων και web banking) των δύο πρώτων ετών. Οπότε μάλλον οι τράπεζες τα παίρνουν χοντρά και θα μπορούσαν να τις μειώσουν στο μισό. Θα κέρδιζαν ακόμα και έτσι.

Τώρα για την αναγκαιότητα της χρήση τους. Προφανώς και χρησιμοποιούμε κάρτα παντού, ακόμα και για αγορά μιας τσιχλόφουσκας. Όπου μας ζητάνε μετρητά στην επίσημη οικονομία, απλώς μας χάνουν από πελάτες. Να πάνε να γαμηθούνε όσοι φοροδιαφεύγουν συστηματικά και έχουν πνιγεί στο μαύρο χρήμα, στη καμπούρα μισθωτών και συνταξιούχων.
 

Σαλονικιος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2023
Μηνύματα
652
Like
1.373
Πόντοι
206
Για αυτό και πρέπει να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να δουλέψουμε με μετρητά όμως με τόσους περιορισμούς σε όλα μας όπως το να χαλάμε ένα ποσοστό του εισοδήματος μας με κάρτα αλλιώς θα φάμε κόκκινη κάρτα από την εφορία δεν μας αφήνει να ανασαίνουμε εδώ σε λίγο δεν θα πάμε με εκδιδόμενες λες να βάλουν τα call girl pos
Όταν θα ξυπνήσουμε θα είναι αργα . Και εάν ξυπνήσουμε κιολας το τονιζω αυτό . Γιατί οι νέες γενιες είναι όντα σχεδόν χωρίς ψυχή αδιάφοροι για όλα και απαθείς . η δικιά μου η γενιά έχει βαρύνει όπως και να έχει .
ελπιζω οι νέοι τοις συδονος να σηκωθούν κάποτε από τις ηδονές όπως παλε στο ομώνυμο ποίημα του καβάφη
 

kostas10

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2006
Μηνύματα
418
Κριτικές
2
Like
719
Πόντοι
81
Οι τράπεζες δεν είναι δυνατόν να μη χρεώνουν τη χρήση των προϊόντων τους.Είναι μια υπηρεσία που αυτές την πληρώνουν.Σκέψου μόνο ότι πίσω από μία χρεωστική κάρτα εργάζονται μερικές εκατοντάδες άνθρωποι,τόσο στο τεχνικό μέρος όσο και στο λογιστικό.Αυτοί πρέπει να πληρωθούν.Αν οι πολίτες ήταν συνειδητοποιημένοι δε θα χρειάζονταν οι κάρτες και κανείς δε θα σου επέβαλλε πρόστιμο για το αφορολόγητο.Να σου θυμίσω ότι πριν μερικά χρόνια ελάχιστοι είχαμε χρεωστικές κάρτες,όλοι πληρώναμε με μετρητά παντού,ο ΦΠΑ ήταν 18% και μετά πήγε 19%,και το αφορολόγητο ήταν για όλους 12000€ όταν τα πράγματα ήταν φθηνότερα.Τι γινόταν όμως;Πήγαινες ν΄αγοράσεις μια μπλούζα που κόστιζε 30€ και ζήταγες μια καλύτερη τιμή και σου έλεγε "χωρίς απόδειξη 25€".Εσύ χαιρόσουν που γλίτωσες 5€,αλλά ο επιχειρηματίας χαιρόταν περισσότερο διότι ούτε ΦΠΑ κατέβαλλε ούτε φόρο εισοδήματος πλήρωνε για το κέρδος που είχε.

Όσον αφορά αυτό που γράφεις "παίρνουν σπίτια για 5000€" να σου πω ότι τα λεφτά με τα οποία αγοράζεις ένα σπίτι με τραπεζικό δανεισμό δεν είναι δικά σου,ούτε της τράπεζας.Είναι των καταθετών.Του μεροκαματιάρη που στερήθηκε τα πάντα για να μαζέψει ένα ποσό για τα γεράματά του,ή για να προικίσει τα παιδιά του,του επιχειρηματία που βάζει τα λεφτά του στην τράπεζα για ασφάλεια αλλά και για ένα μικρό τόκο.Η τράπεζα μόνο το κέρδος από τον τόκο παίρνει,που στην περίπτωση των στεγαστικών δανείων είναι μικρό,το επιτόκιο είναι 3-4% επειδή ακριβώς το δάνειο είναι εξασφαλισμένο με προσημείωση του ακινήτου.Όταν λοιπόν κάποιοι αγόραζαν σπίτια 300.000€ με δόση 1000€ όταν έβγαζαν 2000€,έπρεπε να το σκεφτούν.Κι εγώ ήθελα καλύτερο σπίτι,και καλύτερο αμάξι αλλά επειδή δεν ξέρω τι ξημερώνει αγόρασα πιο φθηνό σπίτι,με δανεισμό,τον οποίο εξυπηρετώ κανονικά.Έχω άλλα 4 χρόνια να αποπληρώσω το δάνειο και δεν έχω καθυστερήσει ούτε 1 ημέρα τη δόση.Όταν πληρώνομαι πρώτα πληρώνω τη δόση του δανείου και μετά τις ΔΕΚΟ.Κάποιοι άλλοι δεν πληρώνουν,και ζουν ζωή χαρισάμενη μέχρι να έρθει η τράπεζα να ζητήσει τα λεφτά.Αν εσύ δάνειζες κάποιον φίλο σου ένα ποσό με λεφτά που δεν είναι δικά σου,αλλά π.χ της επιχείρησης σου,δε θα τα ζητούσες πίσω όταν θα έπρεπε να πληρώσεις τους προμηθευτές σου;Θα του τα χάριζες;Και δε μιλάμε για 500€....Πόσοι ήταν αυτοί που προ κρίσης έπαιρναν "διακοποδάνειο" για να πάνε διακοπές στα νησιά;Πόσοι είναι αυτοί που έπαιρναν πιστωτικές κάρτες και αγόραζαν playstation,κάμερες,ακριβά ρούχα,και πήγαιναν στα μπουζούκια;Και μετά μόλις ερχόταν ο λογαριασμός πλήρωναν μόνο την ελάχιστη καταβολή και το κεφάλαιο και οι τόκοι παρέμεναν.Κι εγώ έχω πιστωτική κάρτα με μεγάλο όριο.Ξέρεις πόσες φορές την έχω χρησιμοποιήσει τα τελευταία 10 χρόνια; Μόλις 5 φορές και αυτές για αγορά κάποιων πραγμάτων με δόσεις.Και πρώτα αποπλήρωνα τις δόσεις της μίας αγοράς και μετά έκανα άλλη.Και μιλάμε για δόσεις 50-100€ ποτέ περισσότερα.Και 1 φορά την είχα χρησιμοποιήσει για να επισκευάσω ένα ελαστικό που μου έσκασε στο δρόμο και είχα αφήσει τη χρεωστική στο σπίτι.Κι εννοείται μόλις ήρθε ο λογαριασμός τα 20€ πληρώθηκαν αμέσως.

Οι τράπεζες είναι επιχειρήσεις όχι φιλανθρωπικά ιδρύματα.Σαφώς και δε λειτουργούν σωστά,σαφώς και είναι ευνοημένες όπως είναι οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις.Αλλά και πολλοί μικροί επιχειρηματίες έχουν πάρει κατά καιρούς λεφτά κι ενώ φοροδιαφεύγουν.
Να υποθέσω ότι οι τράπεζες δίνουν επιτόκιο χαμηλότερο του πληθωρισμού για να τιμωρηθούν οι φοροφυγάδες.
Το ότι οι τράπεζες δίναν αναφανδόν δάνεια χωρίς να τηρούν κάποιο πρωτόκολλο ή χωρίς να υπάρχει κάποιο θεσμικό πλαίσιο, φαντάζομαι ότι η πλέμπα ευθύνεται.
Παρότι "οι τράπεζες είναι επιχειρήσεις " όπως λες , η πλέμπα ανακεφαλοποίησε τις άστοχες επενδύσεις και τον παράλογο δανεισμό
Η πολιτική χρεώσεων των τραπεζών ανάγκασε μέχρι και την υφιστάμενη κυβέρνηση να γκρινιάξει,για τα μάτια του κόσμου βέβαια.
Το μπαλάκι μάντεψε που θα πέσει.
Διάβασα ότι οι τράπεζες θα βγάλουν νέου τύπου καταθετικούς λογαριασμούς ,όπου ανάλογα τις "ανάγκες" του καταθέτη πλήθος εμβάσματων, πληρωμές λογαριασμών κ.ο.κ θα έχει και εφάπαξ χρέωση πχ100€ τον χρόνο.
Υποθέτω ότι κι αυτό θα γίνει με γνώμονα το συμφέρον μας .
Όλοι καλυμμένοι και οι τράπεζες και η κυβέρνηση , ως συνήθως οι μαλάκες με το χέρι στο παντελόνι.
 

Σαλονικιος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2023
Μηνύματα
652
Like
1.373
Πόντοι
206
Είναι ζόμπι η νέοι πρόβατα πλέον χωρίς συνείδηση όπως είπες η ηδονές καταναλωτισμός καβλαντα και όλοι να μοιάζουμε το ίδιο τους έχει κάνει υποχείρια η μάζα σε πλήρη έλεγχο ίντερνετ φιλτατε :zombie::zombie::zombie:
οι γονεις τους τα έκαναν γιατί είναι τρόπος να καλύπτουν την αδιαφορία τους .
η γυναίκα να τραγουδάει το σιτεμενο μουνι της και ο πατέρας πολλές φορές θύμα και αυτος που με την σειρά του δυστυχώς γεινεται θύτης
 

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Μηνύματα
3.907
Κριτικές
38
Like
4.962
Πόντοι
2.696
Να υποθέσω ότι οι τράπεζες δίνουν επιτόκιο χαμηλότερο του πληθωρισμού για να τιμωρηθούν οι φοροφυγάδες.
Το ότι οι τράπεζες δίναν αναφανδόν δάνεια χωρίς να τηρούν κάποιο πρωτόκολλο ή χωρίς να υπάρχει κάποιο θεσμικό πλαίσιο, φαντάζομαι ότι η πλέμπα ευθύνεται.
Παρότι "οι τράπεζες είναι επιχειρήσεις " όπως λες , η πλέμπα ανακεφαλοποίησε τις άστοχες επενδύσεις και τον παράλογο δανεισμό
Η πολιτική χρεώσεων των τραπεζών ανάγκασε μέχρι και την υφιστάμενη κυβέρνηση να γκρινιάξει,για τα μάτια του κόσμου βέβαια.
Το μπαλάκι μάντεψε που θα πέσει.
Διάβασα ότι οι τράπεζες θα βγάλουν νέου τύπου καταθετικούς λογαριασμούς ,όπου ανάλογα τις "ανάγκες" του καταθέτη πλήθος εμβάσματων, πληρωμές λογαριασμών κ.ο.κ θα έχει και εφάπαξ χρέωση πχ100€ τον χρόνο.
Υποθέτω ότι κι αυτό θα γίνει με γνώμονα το συμφέρον μας .
Όλοι καλυμμένοι και οι τράπεζες και η κυβέρνηση , ως συνήθως οι μαλάκες με το χέρι στο παντελόνι.
Όταν σου δίνουν στεγαστικό δάνειο με 4% τη στιγμή που ο πληθωρισμός είναι 3,5% δεν είναι δυνατόν να δώσουν επιτόκιο καταθέσεων πάνω από τον πληθωρισμό.Αλλιώς θ΄ανέβαινε το επιτόκιο δανεισμού στο στεγαστικό και κατ΄επέκταση σε όλα τα υπόλοιπα.
Οι τράπεζες είναι επιχειρήσεις,πουλάνε χρήμα.Αν εσύ πήγαινες και αγόραζες δεν είναι θέμα άλλου παρά δικό σου.
Μπορώ να προσάψω πολλά στις τράπεζες αλλά όχι τα παραπάνω.Ναι κακώς ανακεφαλαιοποίησε τις τράπεζες,αν και η "πλέμπα" θα έχανε περισσότερα αν κατέρρεαν αλλά είναι άλλο θέμα και δεν έχει σχέση με τις πληρωμές με κάρτες.
Όσον αφορά τις πληρωμές λογ/σμων οι περισσότερες επιχειρήσεις,π.χ ρεύμα,τηλεπικοινωνίες κλπ,έχουν δικά τους συστήματα πληρωμών και δε χρειάζεται να πληρώσεις μέσω internet banking κι έτσι γλιτώνεις τις προμήθειες.Τώρα για εμβάσματα κλπ,όποιος τα χρησιμοποιεί θα πληρώσει,όπως πληρώνει ήδη.Αλλά είναι λίγοι αυτοί.
 

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Μηνύματα
2.769
Like
2.125
Πόντοι
456
Τώρα για την αναγκαιότητα της χρήση τους. Προφανώς και χρησιμοποιούμε κάρτα παντού, ακόμα και για αγορά μιας τσιχλόφουσκας.
και στα μπουρδέλα θα πληρώνουμε με τενεκέδες λάδι οι παντρεμένοι.
 

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Μηνύματα
776
Like
1.741
Πόντοι
206
Μάλλον δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει μεγαλοστελεχος και γράφεις τέτοιες ανοησίες.
1500€ είναι ένας μέσος μισθός για οποιαδήποτε υπάλληλο γραφείου με κάποια προϋπηρεσία άνω των 5-7 ετών.

Τα μεγάλα στελέχη παίζουν με μισθούς 5-10.000€.
Αφήνω αυτό εδώ,φίλε ξενιτεμένε για να δεις πού παίζουν τα μηνιάτικα στην πατρίδα. Σημείωση ότι είναι τα επίσημα μεικτά μηνιάτικα με στοιχεία απ το σύστημα εργάνη. Όσο για το 1500άρι που είπες, λιγότερο απ το 10% το λαμβάνει.
 

Συνημμένα

  • Screenshot_20240205-172702_Chrome.jpg
    Screenshot_20240205-172702_Chrome.jpg
    669,5 KB · Εμφανίσεις: 28

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Μηνύματα
7.966
Κριτικές
15
Like
11.822
Πόντοι
3.846
Αφήνω αυτό εδώ,φίλε ξενιτεμένε για να δεις πού παίζουν τα μηνιάτικα στην πατρίδα. Σημείωση ότι είναι τα επίσημα μεικτά μηνιάτικα με στοιχεία απ το σύστημα εργάνη. Όσο για το 1500άρι που είπες, λιγότερο απ το 10% το λαμβάνει.
Ναι ωραία τι μου δείχνεις λοιπόν;
Ότι ένας στους 10 αξίζει αυτά τα λεφτά.
Μια χαρά μου φαίνεται.
Δεν βλέπω κάτι καινούργιο από αυτά που γράφω.
Είπα εγώ πουθενά ότι παίρνουν αυτά τα λεφτά οι μισοί εργαζόμενοι;
 

sparos-gr

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Οκτ 2015
Μηνύματα
338
Κριτικές
20
Like
965
Πόντοι
1.011
Ηρθε!!! Ξεκινάμε απο 24 ευρώ/έτος και φτάνουμε τα 120/έτος !!! Στους επαγγελματικούς λογαριασμός όψεως ισχύει 5/μήνα από πέρυσι! Και αυτό είναι μόνο η αρχή!
Θύμαμαι το γέρο μου πάντα να κάνει αποταμίευση και να ξοδεύει μέχρι εκεί που μπορούσε. Δεν είχε πάρει δάνειο ποτέ του και ένα σπίτι που έκανε το έφτιαξε σε βάθος 10ετίας γιατί τόσο χρειάστηκε με τις δικές του δυνάμεις!
Δεν είναι κακό πράγμα ο δανεισμός ωστόσο εμείς εδώ το είχαμε παρακάνει! Κατηγορώ και τους αδαείς συμπολίτες μας που με 1000 μισθό έπαιρναν δάνεια που δε θα ξεχρέωναν ποτέ αλλά οι τράπεζες έχουν μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης γιατί ήξεραν που θα οδηγήσει αυτο!
Όπως λέει και μια παροιμία "με τα λεφτά μου γαμώ και την κυρά μου" αυτό πάθαμε σαν κράτος! Γίναμε οι κυρίες των τραπεζικών ιδρυμάτων (όχι μόνο των ελληνικών)

trapeza.png


Απο διάφορα βιντεάκια που έχω δει κατά καιρούς απο σοβαρούς ανθρώπους μια τράπεζα ουσιαστικά δανείζει κοπανιστό αέρα δλδ δανείζει χρήμα που δεν έχει ως καταθέσεις ,μόνο ένα 10% των δανείων χρειάζεται να έχει ως καταθέσεις ,αλλά αυτός είναι βέβαια και ο τρόπος να δημιουργηθεί ανάπτυξη/εξέλιξη
Επίσης νομίζω ότι η κουβέντα που κάνουμε εδώ είναι και λίγο ανούσια! Αυτοί που έχουν επιλέξη να χρησιμοποιούν την κάρτα θα συνεχίσουν γιατί έτσι θέλουν και οι άλλοι το μετρητό γιατί έτσι θέλουν! Μένει να δούμε σε μερικά χρόνια ποίος θα είναι σε καλύτερη μοίρα !
 
Τελευταία τροποποίηση:

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Μηνύματα
776
Like
1.741
Πόντοι
206
Ναι ωραία τι μου δείχνεις λοιπόν;
Ότι ένας στους 10 αξίζει αυτά τα λεφτά.
Μια χαρά μου φαίνεται.
Δεν βλέπω κάτι καινούργιο από αυτά που γράφω.
Είπα εγώ πουθενά ότι παίρνουν αυτά τα λεφτά οι μισοί εργαζόμενοι;
Είπες πως είναι ο μέσος μισθός για οποιοδήποτε υπάλληλο γραφείου με 5 χρόνια εμπειρία. Καμία σχέση δλδ
 

kostas10

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2006
Μηνύματα
418
Κριτικές
2
Like
719
Πόντοι
81
Όταν σου δίνουν στεγαστικό δάνειο με 4% τη στιγμή που ο πληθωρισμός είναι 3,5% δεν είναι δυνατόν να δώσουν επιτόκιο καταθέσεων πάνω από τον πληθωρισμό.Αλλιώς θ΄ανέβαινε το επιτόκιο δανεισμού στο στεγαστικό και κατ΄επέκταση σε όλα τα υπόλοιπα.
Οι τράπεζες είναι επιχειρήσεις,πουλάνε χρήμα.Αν εσύ πήγαινες και αγόραζες δεν είναι θέμα άλλου παρά δικό σου.
Μπορώ να προσάψω πολλά στις τράπεζες αλλά όχι τα παραπάνω.Ναι κακώς ανακεφαλαιοποίησε τις τράπεζες,αν και η "πλέμπα" θα έχανε περισσότερα αν κατέρρεαν αλλά είναι άλλο θέμα και δεν έχει σχέση με τις πληρωμές με κάρτες.
Όσον αφορά τις πληρωμές λογ/σμων οι περισσότερες επιχειρήσεις,π.χ ρεύμα,τηλεπικοινωνίες κλπ,έχουν δικά τους συστήματα πληρωμών και δε χρειάζεται να πληρώσεις μέσω internet banking κι έτσι γλιτώνεις τις προμήθειες.Τώρα για εμβάσματα κλπ,όποιος τα χρησιμοποιεί θα πληρώσει,όπως πληρώνει ήδη.Αλλά είναι λίγοι αυτοί.
Οι τράπεζες δεν κονομάνε μόνο από τα στεγαστικά αλλά κυρίως από επενδύσεις των χρημάτων των καταθέσεων.
Αυτός είναι ο λόγος που δίνουν τα όποια επιτόκια δίνουν.
Οι λάθος επενδύσεις και το κυνήγι του παράλογου κέρδους οδήγησαν στο "σκάσιμο " τους .
Το ότι είναι επιχειρήσεις δεν υπάρχει αμφιβολία.
Αλλά όπως φαίνεται κανείς δεν έβαλε μυαλό και συνεχίζουν το τροπάρι τους με άλλο τρόπο.
Όταν το κράτος σε υποχρεώνει να πληρώνεις το ενοίκιο μέσω τραπέζης ας βρουν την λύση να μην πληρώσω ένα σκασμό προμήθεια. Ούτε οι πληρωμές των λογαριασμών ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΤΕΚΑ και ένα ακόμα σκασμό RF πληρωμών πρέπει να έχουν τις χρεώσεις που έχουν. Οι επαγγελματικές συναλλαγές πρέπει υποχρεωτικά να γίνονται μέσω τραπέζης , δηλαδή πάλι χρέωση.
Η λύση βρέθηκε , η κυβέρνηση αφου τάχα επισήμανε το πρόβλημα νίπτει τας χείρας της και οι τράπεζες βγάλανε νέους τύπου λογαριασμούς για να περάσουν αλλιώς τις χρεώσεις που θέλανε.
Το γράφει και ο sparos κάνα δυο ποστ πιο πάνω.
Επειδή βαριέμαι να γράφω σεντόνια-ήδη το παράκανα- αυτό που προσπαθώ να πω ότι αφενός όλα τα κόστη έχουν τελικό αποδέκτη τον καταναλωτή και αφετέρου δε γίνεται μια ζωή να τραβάμε κουπί οι ίδιοι κι οι ίδιοι.

ΥΓ
Δάνειο δεν έχω πάρει και δόξα τον Θεό δεν χρωστάω σε κανένα κερατά.
 

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Μηνύματα
7.966
Κριτικές
15
Like
11.822
Πόντοι
3.846
Είπες πως είναι ο μέσος μισθός για οποιοδήποτε υπάλληλο γραφείου με 5 χρόνια εμπειρία. Καμία σχέση δλδ
Καταρχήν είπα για πάνω από 5 χρόνια εμπειρία.
Δεύτερον, η λίστα σου αφορά ιδιωτικούς υπαλλήλους; ή δημόσιο;
 

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Μηνύματα
3.907
Κριτικές
38
Like
4.962
Πόντοι
2.696
Οι τράπεζες δεν κονομάνε μόνο από τα στεγαστικά αλλά κυρίως από επενδύσεις των χρημάτων των καταθέσεων.
Αυτός είναι ο λόγος που δίνουν τα όποια επιτόκια δίνουν.
Οι λάθος επενδύσεις και το κυνήγι του παράλογου κέρδους οδήγησαν στο "σκάσιμο " τους .
Ξέρω πολύ καλά από πού κονομάνε οι τράπεζες,έχω περάσει μερικά χρόνια σε dealing room τράπεζας.Οι τράπεζες απέκτησαν πρόβλημα επειδή έδιναν αφειδώς δάνεια σε όποιον περπατούσε.Κέρδιζαν τα στελέχη bonus από τις πωλήσεις χορηγήσεων αλλά τα περισσότερα δεν μπορούσαν να τα πάρουν πίσω.
Το να πάρεις δάνειο δεν είναι κακό,να μην το επιστρέψεις είναι πρόβλημα...Και παίρνεις όσο αντέχεις όχι μέχρι το λαιμό...Αν δεν έδιναν οι τράπεζες δάνεια δε θα είχε κανείς Έλληνας ιδιόκτητο σπίτι,θα υπήρχε τεράστιο πρόβλημα στέγασης κλπ.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom