Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017
Μέλη : 157641
Online:  3177 επισκέπτες & 367 μέλη 
Κατάλογος : 9466 καταχωρίσεις & 56668 κριτικές
 • Ξέχασες το password;
 • Ξέχασες το username;
 • Γίνε μέλος!
 • Αναζήτηση
     
                     
  Η Γαλλία ποινικοποιεί την αγορά σεξ και διχάζει τις εκδιδόμενες
  Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2016 03:29
  Η Γαλλία ποινικοποιεί την αγορά σεξ και διχάζει τις εκδιδόμενεςΗ Γαλλία ποινικοποίησε την πράξη να αγοράζει κανείς σεξ - μια ριζική αλλαγή προσέγγισης σε μια χώρα που κάποτε οι οίκοι ανοχής ήταν νόμιμοι.

  Οι εκδιδόμενες είναι διχασμένες. Μερικές χαιρετίζουν το γεγονός ότι στο μέλλον οι πελάτες θα αντιμετωπίζονται  ως παραβάτες και όχι οι ίδιες.

  Άλλες διαδήλωσαν έξω απ' την Εθνοσυνέλευση εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους. Υποστηρίζουν ότι τώρα θα αναγκαστούν να δουλέψουν με μεγαλύτερη μυστικότητα και ότι θα χάσουν τους πιο "σεβαστούς" και μη-βίαους πελάτες.

  "Τα αποτελέσματα για μας θα είναι περισσότερη φτώχεια και βία και μεγαλύτερος στιγματισμός", είπε η Morgane Merteuil εκπρόσωπος του Strass, μια απ' τις αρκετές οργανώσεις ιερόδουλων που υπάρχουν στη Γαλλία.

  Η Κάτω Βουλή του Γαλλικού Κοινοβουλίου ενέκρινε το νέο νόμο την Τετάρτη 6/4 ύστερα από τρία χρόνια έντονη διαμάχη με την Πάνω Βουλή (Γερουσία). Από εδώ και στο εξής, όποιος αποδειχτεί ότι πλήρωσε για σεξ θα πληρώνει πρόστιμο 1500 ευρώ που θα φτάνει τα 3750 αν είναι υπότροπος.

  Ο νόμος παρέχει επίσης οικονομική στήριξη σε πόρνες που επιθυμούν να ξεκινήσουν νέα ζωή και θα επιτρέπει σε ξένες εκδιδόμενες να παραμείνουν νόμιμα στη Γαλλία εφόσον εγκαταλείψουν την πορνεία.

  Ο νόμος του 2003 που ποινικοποιούσε το ψάρεμα πελατών στο δρόμο - με άλλα λόγια την πιάτσα στο δρόμο με προκλητικά ρούχα κλπ. - καταγήρθηκε. Οι περίπου 40.000 πόρνες της Γαλλίας (απ' τις οποίες οι 8 στις 10 από την Αφρική, την Ασία ή την ανατολική Ευρώπη) θα μπορούν τώρα ελεύθερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους δρόμους ή στο διαδίκτυο, αλλά θα είναι παράνομο να τις προσεγγίσεις και να τις προσφέρεις χρήματα για σεξ.

  Αυτή είναι η τελευταία πράξη σε μια σειρά προσπαθειών να ρυθμιστεί η πορνεία στη Γαλλία από τότε που έκλεισαν οι νόμιμοι οίκοι ανοχής (maisons closes) το 1946. Η Γαλλία γίνεται έτσι η τέταρτη χώρα στην Ευρώπη μετά τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία που μεταφέρει την τιμωρία στον πελάτη.

  Η Maude Olivier, η Σοσιαλίστρια βουλευτής που εισηγήθηκε το νομοσχέδιο, είπε ότι η ποινικοποίηση των πελατών θα μειώσει τη ζήτηση, και θα επιτρέψει στις πόρνες να θεωρηθούν "θύματα και όχι παραβάτριες". 

  Η υπουργός Υγείας Marisol Touraine είπε ότι ο νέος νόμος "θα αναγκάσει τους άνδρες να σκεφτούν τί κάνουν και πώς συμπεριφέρονται".

  Ο Grégoire Théry της ομάδας υποστήριξης ιερόδουλων Mouvement du Nid, είπε ότι ο νόμος "επιτέλους θα δώσει ένα τέλος στην ατιμωρησία των πελατών".

  Οι προηγούμενοι νόμοι ήταν παρόμοιοι με αυτούς που ισχύουν στη Βρετανία. Ήταν παράνομο να έχεις οίκο ανοχής, να είσαι μαστροπός ή να προσφέρεις χρήματα με αντάλλαγμα το σεξ. Η προσφορά ή η αγορά κάποιας σεξουαλικής πράξης δεν ήταν ουσιαστικά παράνομη.

  Σύμφωνα με το νέο νόμο είναι νόμιμο να προσφέρεις επ' αμοιβή το σώμα σου για σεξ, αλλά παράνομο για κάποιον να αγοράσει τη σεξουαλική υπηρεσία που προσφέρεις. Οι οίκοι ανοχής και η μαστροπεία παραμένουν εκτός νόμου.

  Αστυνομικές ενώσεις και συνδικάτα υποστηρίζουν ότι στην πράξη θα είναι δύσκολο να εφαρμοστεί γιατί η οικονομική συναλλαγή μεταξύ πόρνης και πελάτη θα είναι δύσκολο να αποδειχθεί. Παρ' όλ' αυτά, ο φόβος των πελατών για τιμωρία ή δημοσιότητα θα οδηγήσει την πορνεία πιο πολύ στο περιθώριο και αυτό θα κάνει τις δράσεις κατά των διεθνών δικτύων πορνείας ακόμα δυσκολότερες.

                   
   
  Tip: πατώντας το ΝΕΟ στις "απαντήσεις στο forum" πηγαίνετε στο πρώτο από τα νέα μηνύματα που δεν έχετε διαβάσει στο κάθε θέμα. x