Αναζήτηση
 
Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Συμπληρώματα διατροφής που βοηθάνε στο σεξ  (Αναγνώστηκε 9539 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Todok
Ο παλιός, είν' αλλιώς
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 3306


« Απάντηση #15 στις: 07/01/07, 22:10 »


Οπότε αν θέλετε έγκυρες πληροφορίες για συμπληρώματα διατροφής οι μόνοι κατάλληλοι είναι οι απόφοιτοι αυτών των σχολών και φυσικά ισότιμων σχολών εξωτερικού.

Αυτό ακούγεται μάλλον συντεχνιακό, γιατί ο πιο κατάλληλος είναι μάλλον ο εξειδικευμένος γιατρός...
Καταγράφηκε
liakos
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 6


« Απάντηση #16 στις: 07/01/07, 23:11 »

φίλε σόρυ αλλά πως η εφεδρίνη ανεβάζει τη λίμπιντο??
Καταγράφηκε
dthanos
Ανώτερος
***
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 457



« Απάντηση #17 στις: 07/01/07, 23:11 »

επειδή ακούγονται διάφορα... καταρχήν ,ενημερωτικά (όπως και σε πολλούς άλλους επιστημονικούς και οχι μονο τομείς στην Ελλάδα επικρατεί ένα μπάχαλο! Κανείς δεν μπορεί να οριοθετήσει που τελειώνει η μια επιστήμη και που ξεκινά η άλλη. Οπότε συμφωνώ (και διαφωνώ) και με τον sigma και τον Todok! Εγώ ας πούμε είμαι βιολόγος (για ακρίβεια βιοϊατρική, που δεν υφίσταται επισήμως στην Ελλαδα). Αυτό το θέμα είναι 'χωράφια' μου ή όχι; Μεγάλο θέμα, ας μην ανοίξουμε συζήτηση, άλλωστε ούτε κι εγώ ξέρω!
Λιακος, για να ανεβάσουμε ΟΛΟΙ μας τη λιμπιντο ας ξεκινησουμε απο κάποια πολύ βασικά (και πλέον σημαντικά): ΟΧΙ καπνισμα, όχι αλκοόλ, ισορροπημένη διατροφή, τακτική άσκηση, όχι άγχος, αρκετός ύπνος και, σαν συμπληρωμα, αρκετά θαλασσινά... Πιστέψτε με, αν κάνετε όλα αυτά, δε χρειάζεστε κανενα συμπλήρωμα διατροφής! Εκτος βέβαια κι αν υπάρχουν παθολογικά αίτια!... (στη χειροτερη: βιαγκρα!)  :-)
Καταγράφηκε
sigma
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 48



« Απάντηση #18 στις: 07/01/07, 23:11 »

Για συμπληρώματα διατροφής ο πιο κατάλληλος είναι ο διατροφολόγος, ή διαιτόλόγος, ο γιατρός είναι για φάρμακα, ορμόνες κλπ κάτι που φυσικά ο διαιτολόγος ή διατροφολόγος δεν μπορεί να δώσει. Δεν είναι καθόλου συντεχνιακό, ο καθένας στον τομέα του και στο αντικειμένο του, η αντιβίωση είναι θέμα γιατρού. Τώρα αν θέλεις ο γιατρός θα διαγνώσει την οστεοπόρωση ο διαιτολόγος όμως θα πρέπει να αξιολογήσει την πρόσληψη ασβεστίου και το μέγεθος της συμπληρωματικής δώσης. Σαν δαιιτολόγος-διατροφολόγος δεν μπορώ να διαγνώσω τίποτα πέρα από υποθρεψίες και να εκτιμήσω κατάσταση θρέψης πιθανές ανεπάρκειες κλπ, αλλά ο χειρισμός αυτών είναι πέρα για πέρα δική μου υπόθεση, ο γιατρός μπορεί μόνο να αντιμετωπίσει συνοδές νόσους, είτε που την προκάλεσαν, είτε που είναι αποτέλεσμα αυτής.

Τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα στο εξωτερικό, στην Ελλάδα απλά υπάρχει η αντίληψη οτι ο γιατρός είναι θεός και ξέρει η κάνει τα πάντα. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε οτι πλέον η εξιδίκευση είναι μεγάλη και ο καθένας πρέπει να είναι στο πόστο του. Δεν μπορώ να δεχτω τον διαιτολόγο ή διατροφολόγο που θα δώσει παραθορμόνη ή αντιβίωση, αλλά ούτε και τον γιατρό που θα πει οτι μπορεί να χειριστεί την διατροφή ενος διαβητικού καλύτερα από ένα διαιτολόγο ή να αξιολογήσει καλύτερα την κατάσταση θρέψης, κάτι το οποίο είναι καθαρά το αντικείμενο σπουδών του δεύτερου.

Δεν μειώνω την αξία κανενός, αντίθετα υπερασπίζομαι την συνεργασία, απλά γιατί ο καθένας μόνος του εργάζεται σε πολύ ξεκάθαρες περιπτώσεις που πρακτικά δεν υπάρχουν.

 Στην Ελλάδα το επάγγελμα του διαιτολόγου είναι νέο ακόμα αλλά θα εδραιωθεί σίγουρα διοτι απλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Καταγράφηκε

Στη νέα τάξη πραγμάτων τα πράγματα είμαστε εμείς...
liakos
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 6


« Απάντηση #19 στις: 07/01/07, 23:11 »

man  dthanos δν την ψάχνω για αύξηση της λίμπιντο κλπ. Απλώς επειδή στα 7 χρόνια που κάνω bb έχω χρησιμοποιήσει εφεδρίνη το μόνο που δν είχα ακούσει - διαβάσει είναι για αύξηση λίμπιντο και ρώτησα.
 
Καταγράφηκε
dthanos
Ανώτερος
***
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 457



« Απάντηση #20 στις: 07/01/07, 23:11 »

Για συμπληρώματα διατροφής ο πιο κατάλληλος είναι ο διατροφολόγος, ή διαιτόλόγος, ο γιατρός είναι για φάρμακα, ορμόνες κλπ κάτι που φυσικά ο διαιτολόγος ή διατροφολόγος δεν μπορεί να δώσει. Δεν είναι καθόλου συντεχνιακό, ο καθένας στον τομέα του και στο αντικειμένο του, η αντιβίωση είναι θέμα γιατρού. Τώρα αν θέλεις ο γιατρός θα διαγνώσει την οστεοπόρωση ο διαιτολόγος όμως θα πρέπει να αξιολογήσει την πρόσληψη ασβεστίου και το μέγεθος της συμπληρωματικής δώσης. Σαν δαιιτολόγος-διατροφολόγος δεν μπορώ να διαγνώσω τίποτα πέρα από υποθρεψίες και να εκτιμήσω κατάσταση θρέψης πιθανές ανεπάρκειες κλπ, αλλά ο χειρισμός αυτών είναι πέρα για πέρα δική μου υπόθεση, ο γιατρός μπορεί μόνο να αντιμετωπίσει συνοδές νόσους, είτε που την προκάλεσαν, είτε που είναι αποτέλεσμα αυτής.

Τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα στο εξωτερικό, στην Ελλάδα απλά υπάρχει η αντίληψη οτι ο γιατρός είναι θεός και ξέρει η κάνει τα πάντα. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε οτι πλέον η εξιδίκευση είναι μεγάλη και ο καθένας πρέπει να είναι στο πόστο του. Δεν μπορώ να δεχτω τον διαιτολόγο ή διατροφολόγο που θα δώσει παραθορμόνη ή αντιβίωση, αλλά ούτε και τον γιατρό που θα πει οτι μπορεί να χειριστεί την διατροφή ενος διαβητικού καλύτερα από ένα διαιτολόγο ή να αξιολογήσει καλύτερα την κατάσταση θρέψης, κάτι το οποίο είναι καθαρά το αντικείμενο σπουδών του δεύτερου.

Δεν μειώνω την αξία κανενός, αντίθετα υπερασπίζομαι την συνεργασία, απλά γιατί ο καθένας μόνος του εργάζεται σε πολύ ξεκάθαρες περιπτώσεις που πρακτικά δεν υπάρχουν.

 Στην Ελλάδα το επάγγελμα του διαιτολόγου είναι νέο ακόμα αλλά θα εδραιωθεί σίγουρα διοτι απλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

καλά τα λες!
Καταγράφηκε
dthanos
Ανώτερος
***
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 457



« Απάντηση #21 στις: 07/01/07, 23:11 »

man  dthanos δν την ψάχνω για αύξηση της λίμπιντο κλπ. Απλώς επειδή στα 7 χρόνια που κάνω bb έχω χρησιμοποιήσει εφεδρίνη το μόνο που δν είχα ακούσει - διαβάσει είναι για αύξηση λίμπιντο και ρώτησα.
 
Θα ξέρεις λοιπόν καλά (όπως το ξερω κι εγώ γιατί κι εγώ τα τελευταία 13 χρόνια κάνω bb), ότι τα συμπληρώματα γενικά σου δίνουν μια σχετική ευεξία, ευρωστία κλπ (αλίμονο με τόσα λεφτα που κοστίζουν!) Ανάλογα βεβαια και με το είδος του συμπληρώματος. Αλλά αυτό καμία σχέση δεν έχει με την άνοδο της λιμπιντο! Σίγουρα κι εγω ένιωθα ανεβασμένη 'διάθεση', αλλά αυτό μάλλον το αποδίδω στη σωστή διατροφή και στη συστηματική γυμναστική, παρά στη χρήση ουσιών. Συγκεκριμένα για την εφεδρίνη, επειδη κι εγω ενα φεγγάρι (κακώς) δοκίμασα, το μόνο που κάνει (απ'οσο γνωρίζω) είναι να αυξάνει τη μυική αντοχή, το κάψιμο λιπώδους ιστού και σε συνδυασμό με καφεϊνη (εγω τέτοιο σκεύασμα έπαιρνα) να αυξάνει - προσωρινά - τα επίπεδα 'ενέργειας' και την καρδιακή λειτουργία λίγο πριν την προπόνηση (το οποίο όμως μπορεί να γίνει επικίνδυνο για ανακοπή, ίσως για αυτό και χαρακτηρίστικε σχετικά πρόσφατα και απαγορευμένη ουσία!)
Καταγράφηκε
vasos
Master frap-adar
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 7915


ΦΡΑΠΕΣ=ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟΥ


« Απάντηση #22 στις: 07/01/07, 23:11 »

φιλοι καλησπερα και απο μενα...για τα νεα μελη στο σαιτ ενημερωτικα σας αναφερω να δειτε αν θελετε τα γραφομενα μου στα thread υγειας και κυριως στο"Αγνοια σε θεματα διατροφης κλπ" και στο "hiv-Μυθος ή πραγματικοτητα" ή καπως ετσι(δεν θυμαμαι τωρα ακριβως τον τιτλο) και μετα πιστευω οτι ολοι σας θα εχετε μια πιο ολοκληρωμενη αποψη για ολα τα "προβληματα υγειας" που ο κοσμακης αντιμετωπιζει καθημερινα και χρονιαια και πολυ απλα αστοχει ως προς την αντιμετωπιση τους διοτι δεν εχει γνωση......Συνεχιζοντας λοιπον θα ηθελα να πω στον sigma αρχικα αλλα και στον βιολογο που εγραψε προηγουμενως και ορθα ανεφερθη....πως η επιστημη ειναι μια.........και λεγεται ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ!η προσθηκη του ορου διαιτολογια ειναι απλα εμπορικη και αυτος ειναι ο λογος για τον οποιο την εκαναν!ολα τα κεντρα που υποσχονται και προσφερουν αδυνατισμα,χασιμο κιλων,σωστα και πληρη γευματα χρησιμοποιουν μονο τον ορο "ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ" και "ΔΙΑΙΤΑ"..Πολυ λιγα ινστιτουτα διατροφολογιας υπαρχουν στην ελλαδα αυτη τη στιγμη και δεκαδες -για να μην πω εκατονταδες- διαιτολογικα κεντρα...για τον απλουστατο λογο οτι ο ορος "διαιτα" ειναι ευηχος,προσιτος στην μαζα των ανθρωπων και ελκυστικος γιατι εχουμε μια μανια οπως και ο υπολοιπος πλανητης στην εννοια"χασιμο βαρους,χασιμο περιττου λιπους κ.ο.κ." αρα και εμπορικος!παντου και παντα θα υπαρχουν αυτα τα tricks και θα κλεβουν και θα εξαπατουν τον κοσμακη εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις "βαπτισμενων" διαιτολογων που εχουν οντως γνωσεις διατροφολογιας και ομοιοπαθητικης και ιατρικης ταυτοχρονα και ενδιαφερονται πραγματικα παρακολουθωντας αμεσα και εμμεσα τις εξελιξεις στον χωρο τους.Απο εκει και περα για οποιον ενδιαφερεται και κυριως αναφερομαι στους 2 προγραψαντες εμου προτεινω την αναγνωση 2 βιβλιων που αφορουν την διατροφολογια και την "διαιτα".Κανεις ανθρωπος που ζει στις συγχρονες μεγαλουπολεις και πολεις γενικοτερα αλλα και σε χωρια(δηλ. σχεδον ολοι οι ανθρωποι σε ποσοστο μεγαλυτερο ή μικροτερο) πασχουν σημερα απο μια "νοσο" την οποια δεν την εχει βαπτισει ουσιαστικα κανεις....ολοι αναφερονται στους ορους "παχυσαρκια","διαβητης",σκληρυνση κατα πλακας","στεφανιαιες νοσους","εγκεφαλικα" "AIDS" και κ.ο.κ..αλλα ξεχασαν την πιο βασικη...η οποια ειναι "Η ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ"...απο αυτο πασχει ο πλανητης...αυτο ειναι το δασος και τα υπολοιπα τα δεντρα...
Καταγράφηκε

ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΩ ΟΛΑ ΑΠΕΞΩ!ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΥΛΟΥΜΠΙΑΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ!
vasos
Master frap-adar
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 7915


ΦΡΑΠΕΣ=ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟΥ


« Απάντηση #23 στις: 08/01/07, 00:12 »

Συνεχιζοντας......η ορθη και επιστημονικη ειδικοτητα στον τομεα αυτο ειναι "ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ" ο οποιος πραγματικα με ολα τα εχεγγυα και τις γνωσεις-εμπειριες κλινικου επιπεδου που ειναι εφοδιασμενος ειναι σε θεση να αντιμετωπισει αφαρμακα τις περισσοτερες εκ των περιπτωσεων με απολυτη επιτυχια.....οπως εχω αναφερθει και στο παρελθον εχουμε αγνοια για πολυ σοβαρα πραγματα που αφορουν την υγεια μας....κατ'αρχην νομιζουμε οτι μια τροφη ή μια ομαδα τροφων μας κανει καλο ενω συμβαινει το αντιθετο...π.χ. για τα γαλακτοκομικα.....οι γιατροι-διατολογοι προτεινουν ιδιως στις γυναικες μετα την εμμηνοπαυση να προσλαμβανουν τροφες "πλουσιες σε ασβεστιο"...και ξερετε ποιες προτεινουν?τα γαλακτοκομικα!!!!αν ειναι δυνατον......δεν χρειαζονται παρα στοιχειωδεις γνωσεις χημειας για να καταλαβεις τί πρεπει να τρως και τι να αποφευγεις....πολυ απλα για να καταλαβετε το γαλα και τα περισσοτερα γαλακτοκομικα(εκτος απο κεφηρ,ξινογαλο και γιαουρτι απο ζωο μη αρρωστο-μη μεγαλωμενο σε φαρμες με χορηγηση αντιβιοτικων,ορμονων κλπ..) εχει οξινο δεικτη με αποτελεσμα να δημιουργει οξινο ph στο αιμα και να "τραβαει" πολυ ασβεστιο(που ειναι βαση) απο τα κοκκαλα στην προσπαθεια του οργανισμου να αλκαλοποιησει το αιμα με αμεση συνεπεια να δημιουργειται οστεοπορωση και οχι να προλαμβανεται.....γιατι τα οξεα τραβανε τις βασεις....στο αιμα το ανθρωπινο που για να εχει υγεια πρεπει να ειναι αλκαλικο.....σε ποσοστο περιπου 65%...δηλαδη με λιγα λογια αν αποφευγει ο κοσμος τις πολλες οξινες τροφες και προτιμα τις αλκαλικες που ειναι τα περισσοτερα φρουτα και λαχανικα ολοενα και λιγοτερα προβληματα θα αντιμετωπιζει....σε συνδυασμο και με καποια ειδικα δυναμοποιημενα συμπληρωματα και σωστη ασκηση(η οποια ειναι η αναεροβια περισσοτερο παρα η αεροβια δηλ..οποια γυμναστικη γινεται με αντισταση....δηλ. της μιας ανασας..οπως πουσαπς,η παλη κ.ο.κ.)+σωστο υπνο και καθαρο νερο(με φιλτρα νερου) θα εχει συνεχεια πολυ υψηλα επιπεδα υγειας........δυστυχως ομως τα συμφεροντα των εταιριων κρεατος,γαλακτοκομικων και φαρμακων δεν θελουν να ακουγονται αυτες οι αποψεις δημοσια γιατι θα χασουν απο τους τζιρους τους....και ετσι ολοι αυτοι που εχουν την γνωση και θελουν να πληροφορησουν τον κοσμο προσφευγουν σε κατι ραδιοφωνικα-τηλεοπτικα καναλια χαμηλης ακροαματικοτητας-τηλεθεασης και εμβελειας!τα υπολοιπα διαβαστε τα στα thread που ανεφερα.........και μια και που μιλαμε για ερωτικη ορμη και παθος σας προτεινω να λαμβανετε συμπληρωματα που περιεχουν ασταξανθινη και οχι οστρακοειδη!!!!!!!!ουτε θαλασσινα....μας ειναι παντελως βλαπτικα οπως και τα γαλακτοκομικα-κρεατικα.........στα παιδια σας προτιμηστε βιολογικες παιδικες τροφες,κατσικισιο βιολογικο γαλα μεχρι καποια ηλικια και οχι συνεχεια(γυρω στα 12-15 ετη) και μυηστε τους στην σωστη καταναλωση τροφων.........αλλα για να το κανετε πρεπει να συμβουλευτειτε τους καταλληλους ανθρωπους και οχι τα "πρινου" και τα "gilli n diet"........
Καταγράφηκε

ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΩ ΟΛΑ ΑΠΕΞΩ!ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΥΛΟΥΜΠΙΑΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ!
KARALIAKOURAS
Ειδήμων
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 697


ΘΑ ΄ΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΑΝΟΙΞΗ


« Απάντηση #24 στις: 08/01/07, 01:01 »

Τρεξιμο βραστα αναλαφρα φαγητα και φρουτα !Αντε + περιστασιακα βασιλικο πολτο και Ginkgo Biloba(αν εχετε ενστασεις οι επιστημονες,θελω να τις ακουσω για αυτα τα δυο!).
Αλλα αυτο που με εχει βαλει σε σκεψεις ειναι το θεμα του τσιγαρου.
θελω να το κοψω το γαμημενο.αλλα δ-ε-ν μπορω.Δεν ειναι μονο οι μελετες που λενε οτι μπορει να σου δημιουργησει προβλημα στυσης,αλλα ενα σωρο αλλα καρδια,αναπνευστικα,βρωμοκοπας!
Αλλα πως?Αυτε οι τσιχλες και τα patches κανουν τιποτα?Γιατι εχω την εντυπωση πως τελικα και σ'αυτα εθιζεσαι... Η' ο μονος τροπος ειναι μπαμ και κατω μια μερα το κοβεις μαχαιρι??? Help Me Please
Καταγράφηκε

Γιασεμί μου φαντασμένο δε βαστώ.
Σ' ένα τοίχο νοικιασμένο να κλειστώ.
vasos
Master frap-adar
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 7915


ΦΡΑΠΕΣ=ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟΥ


« Απάντηση #25 στις: 08/01/07, 01:01 »

Οι τσίχλες και τα τσιρώτα νικοτίνης κανουν πολύ καλή δουλειά αρκή να εχεις πραγματικά πάρεις απόφαση να το κόψεις.
Και μαχαίρι ειναι καλά να το κόψεις αλλα με τα νεύρα που θάχεις ........δε θα τη παλέψεις

+11111110000000
Καταγράφηκε

ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΩ ΟΛΑ ΑΠΕΞΩ!ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΥΛΟΥΜΠΙΑΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ!
sigma
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 48



« Απάντηση #26 στις: 08/01/07, 08:08 »

Συνεχιζοντας......η ορθη και επιστημονικη ειδικοτητα στον τομεα αυτο ειναι "ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ" ο οποιος πραγματικα με ολα τα εχεγγυα και τις γνωσεις-εμπειριες κλινικου επιπεδου που ειναι εφοδιασμενος ειναι σε θεση να αντιμετωπισει αφαρμακα τις περισσοτερες εκ των περιπτωσεων με απολυτη επιτυχια.....οπως εχω αναφερθει και στο παρελθον εχουμε αγνοια για πολυ σοβαρα πραγματα που αφορουν την υγεια μας....κατ'αρχην νομιζουμε οτι μια τροφη ή μια ομαδα τροφων μας κανει καλο ενω συμβαινει το αντιθετο...π.χ. για τα γαλακτοκομικα.....οι γιατροι-διατολογοι προτεινουν ιδιως στις γυναικες μετα την εμμηνοπαυση να προσλαμβανουν τροφες "πλουσιες σε ασβεστιο"...και ξερετε ποιες προτεινουν?τα γαλακτοκομικα!!!!αν ειναι δυνατον......δεν χρειαζονται παρα στοιχειωδεις γνωσεις χημειας για να καταλαβεις τί πρεπει να τρως και τι να αποφευγεις....πολυ απλα για να καταλαβετε το γαλα και τα περισσοτερα γαλακτοκομικα(εκτος απο κεφηρ,ξινογαλο και γιαουρτι απο ζωο μη αρρωστο-μη μεγαλωμενο σε φαρμες με χορηγηση αντιβιοτικων,ορμονων κλπ..) εχει οξινο δεικτη με αποτελεσμα να δημιουργει οξινο ph στο αιμα και να "τραβαει" πολυ ασβεστιο(που ειναι βαση) απο τα κοκκαλα στην προσπαθεια του οργανισμου να αλκαλοποιησει το αιμα με αμεση συνεπεια να δημιουργειται οστεοπορωση και οχι να προλαμβανεται.....γιατι τα οξεα τραβανε τις βασεις....στο αιμα το ανθρωπινο που για να εχει υγεια πρεπει να ειναι αλκαλικο.....σε ποσοστο περιπου 65%...δηλαδη με λιγα λογια αν αποφευγει ο κοσμος τις πολλες οξινες τροφες και προτιμα τις αλκαλικες που ειναι τα περισσοτερα φρουτα και λαχανικα ολοενα και λιγοτερα προβληματα θα αντιμετωπιζει....σε συνδυασμο και με καποια ειδικα δυναμοποιημενα συμπληρωματα και σωστη ασκηση(η οποια ειναι η αναεροβια περισσοτερο παρα η αεροβια δηλ..οποια γυμναστικη γινεται με αντισταση....δηλ. της μιας ανασας..οπως πουσαπς,η παλη κ.ο.κ.)+σωστο υπνο και καθαρο νερο(με φιλτρα νερου) θα εχει συνεχεια πολυ υψηλα επιπεδα υγειας........δυστυχως ομως τα συμφεροντα των εταιριων κρεατος,γαλακτοκομικων και φαρμακων δεν θελουν να ακουγονται αυτες οι αποψεις δημοσια γιατι θα χασουν απο τους τζιρους τους....και ετσι ολοι αυτοι που εχουν την γνωση και θελουν να πληροφορησουν τον κοσμο προσφευγουν σε κατι ραδιοφωνικα-τηλεοπτικα καναλια χαμηλης ακροαματικοτητας-τηλεθεασης και εμβελειας!τα υπολοιπα διαβαστε τα στα thread που ανεφερα.........και μια και που μιλαμε για ερωτικη ορμη και παθος σας προτεινω να λαμβανετε συμπληρωματα που περιεχουν ασταξανθινη και οχι οστρακοειδη!!!!!!!!ουτε θαλασσινα....μας ειναι παντελως βλαπτικα οπως και τα γαλακτοκομικα-κρεατικα.........στα παιδια σας προτιμηστε βιολογικες παιδικες τροφες,κατσικισιο βιολογικο γαλα μεχρι καποια ηλικια και οχι συνεχεια(γυρω στα 12-15 ετη) και μυηστε τους στην σωστη καταναλωση τροφων.........αλλα για να το κανετε πρεπει να συμβουλευτειτε τους καταλληλους ανθρωπους και οχι τα "πρινου" και τα "gilli n diet"........

Φίλε Vaso

Ο διαχωρισμός που έκανα σχετικά με τις ιδιότητες Διαιτολόγου και Διατροφολόγου, είναι αυτός που ισχύει σε Αγγλία, Αμερική, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία και Καναδά σίγουρα, και αλλού ενδεχομένος. Δεν είναι δική μου ευφυιολογία, αντίθετα είναι η δουλειά μου, που νόμιμα αναγνωρίζεται με βάση τα πτυχία μου σε όλη την Ευρωπαϊκή ένωση και τις ΗΠΑ. Συνεπώς Στις χώρες που προαναφέρθηκαν Δαιιτολόγος (Dietitian) είναι ο επιστήμονας που έχει ως ειδικότητα την συγγραφή ατομικών διαιτολογίων, και διαιτολογίων για πλυθισμιακές ομάδες, χορήγηση συμπληρωμάτων διατροφής,καθώς και την αξιολόγηση κατάστασης θρέψης με το υπόβαθρο γνώσεων φυσιολογίας, ανατομίας, μεταβολισμού, όπως επίσης είναι υπεύθυνος για τη χορήγηση και παρεντερικής διατροφής κλπ. Διατροφολόγος (Nutritionist) είναι ο επιστήμονας που ασχολείται ευρύτερα με την επιστήμη της διατροφής και έχει να κάνει με το μεταβολισμό, φυσιολογία, σύσταση, ανάλυση τροφίμων, έρευνα στη χρήση- λειτουργία θρεπτικών συστατικών, αλληλεπίδραση αυτών, χειρισμό πλυθιασμιακών ομάδων και διαχείρηση διατροφικών πόρων σε κρίσιμες καταστάσεις, χρήση συμπληρωμάτων σε πλυθισμιακό επίπεδο ( πχ ενίσχυση ψωμιού με φολικό οξύ κλπ) κλπ. Ο διατροφολόγος δεν έχει εξουσία να δίνει ατομικά διαιτολόγια, εκτός και αν είναι διαιτολόγος διατροφολόγος.

Τώρα για το κλινικός και τέτοιες καραμέλες που ακούγονται τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα. Όπως σε κάθε επάγγελμα, πχ γιατρός έτσι και στη συγκεκριμένη επιστήμη υπάρχουν ειδικότητες, οι οποίες αποκτούνται είτε με απόκτηση ειδικού πτυχίου στο αντικείμενο, είτε με αναγνωρισμένης αξίας προυπηρεσια στο αντικείμενο. Οι ειδικότητες είναι αρκετές και περιλαμβάνουν, Κλινικό διαιτολόγο, ή διατροφολόγο, Αθλητικό διαιτολόγο ή διατροφολόγο, ειδικευμένο στο μεταβολισμό και μεταβολικές παθήσεις, ειδικευμένο σε παιδιά, σε ηλικιωμένους κλπ, δε θα μπω στη διαδικασία να εξηγήσω τα ειδικότερα καθήκοντα καθενός διότι δεν μου φαίνεται απαραίτητο.

Τώρα για τα υπόλοιπα που λες περι γαλακτοκομικών, δε ξέρω που τα διάβασες αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Σε πρώτη φάση το αίμα είναι ένα αρκετά ισχυρό ρυθμιστικό διάλυμα, αλίμονο αν δεν ήταν, και το ph του δεν μεταβάλεται εύκολα, αλλά συμαντικότερο είναι οτι το ph του στομάχου όπου είναι το δεύτερο στάδιο πέψης και δεν έχει προηγηθεί απορρόφηση, είναι από 1-3, δε ξέρω αν καταλαβαίνεις πόσο όξινο, συνεπώς ότι και να είναι το γάλα, που αν δεν κάνω λάθος είναι γύρω στο 7, φτάνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, όπως άλλωστε και κάθε τροφή φτάνει σε πολύ όξινο ph. Μην ανυσυχείς βέβαια δεν θα πάθεις οστεοπόρωση επείδη το στομάχι σου έχει όξινο ph διότι τα πράγματα φτιάχνουν υπό την επίδραση των αλκαλικών παγκρεατικών υγρών στο δωδεκαδάκτυλο.

Επιπρόσθετα η απορρόφηση ιόντων δε γίνεται πάντα παθητικά αλλά και με διάφορους ρυθμιστικούς παράγοντες, επίδραση ορμονών κλπ, όπως και του ασβεστίου, του οποίου και η απορόφηση,  συγκέτρωση στο αίμα και η κινιτοποίηση από τα οστά ελέγχονται συνεχώς από ένα σύνθετο ορμονικό άξονα που συμετέχουν κυρίως η vit D και η παραθορμόνη, που δεν εξαρτώνται από το ph του αίματος αλλά από την συγκέντρωση σε ασβέστιο στο αίμα και την διατροφική πρόσληψη.

Είναι συμαντικό πολλές φορές να μην ερμηνεύεις σύνθετα βιολογικά φαινόμενα με απλές γνώσεις χημείας.

ʼλλωστε νομίζω οτι μάλλον τα έχεις μπλέξει λίγο διότι τα πλέον όξινα γαλακτοκομικά είναι το γιαούρτι και το κεφιρ διότι αυτά έχουν υποστεί ζύμωσει κατά την οποία τα απλά σάκχαρα (λακτόζη) μετατρέπονται σε γαλακτικό οξύ, γενικά στα προϊόντα αυτά το ph φτάνει έως και 4,6.

Συνεπώς όταν έχεις κάποια απορία σχετικά με ζητήματα διατροφής ρώτα τον εγκεκριμένο πτυχιούχο Διαιτολόγο- Διατροφολόγο να σου εξηγήσει, ή να σου προτείνει τα βιβλία που θα διαβάσεις.

Φιλικά
Sigma
Καταγράφηκε

Στη νέα τάξη πραγμάτων τα πράγματα είμαστε εμείς...
nik30
Ο παλιός, είν' αλλιώς
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 4072


ΜΟΝΟ ΕΣΥ !!!!!!! 25495


« Απάντηση #27 στις: 08/01/07, 09:09 »

φίλε σόρυ αλλά πως η εφεδρίνη ανεβάζει τη λίμπιντο??

η εφεδρινη δεν ανεβασζει την λιμπιντο αλλα κανει την καρδια να δουλευει σε ταχυτερους ρυθμους απα μεγαλυτερη μεταφορα αιματος στο πεος.
αλλα εχει παρενεργειες οπως αυξημενη ταχυκαρδια νευρικοτητα και οταν περασει η επιδραση της νιωθεις ρακος.....
πισης καλο ειναι να κοιτατε που και που σε καμια εξεταση αιματος την φεριτινη και τον αιματοκριτη που εχουν σημαντικο ρολο στην σεξουαλικη επιδοση!!!
Καταγράφηκε

vasos
Master frap-adar
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 7915


ΦΡΑΠΕΣ=ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟΥ


« Απάντηση #28 στις: 09/01/07, 02:02 »

sigma σε οτι αφορα τηη διακριση διαιτολογια-διατροφολογια εγω ενισταμαι απλα στον ορο"διαιτολογια"....ασφαλως και ειναι 2 ξεχωριστα πραγματα και τα εθεσες πολυ σωστα....απλα δεν υπαρχει ή μαλλον δεν επρεπε να υπαρχει ο ορος"διαιτα" αλλα καποια αλλη ονομασια που θα του προσεδιδε την πραγματικη εννοια.......διοτι οι αδαεις ανθρωποι ακουνε εναν ορο και τρεχουν σαν τα αλαλα προβατα οπου δουν διαφημιση με τον ορο "διαιτα"......Σε οτι αφορα τα παγκρεατικα υγρα που εκχυονται στο δωδεκαδακτυλο...για να ειναι αλκαλικα για μεγαλο χρονικο διαστημα της ζωης μας και να δρουν οπως λες με αποτελεσμα την προωθηση της γαστεντερικης υγειας του ατομου...θα πρεπει να φροντιζει να εχει 65% προσληψη αλκαλικων τροφων 15% ουδετερων και 20% οξινων.....εχεις κανει προσωπικα ή διαβασει ερευνες κλινικες σε ανθρωπους που σιτιζονταν με τον εναν ή τον αλλο τροπο για να εξετασεις αν η αλκαλικοτητα του ph ηταν το ιδιο ικανοποιητικη? ή μηπως ειχε διαφοροποιησεις?και κανω αλλη μια ερωτηση....τοτε γιατι οσοι καταναλωνουνε ζωικα κυριως προιοντα ειναι πιο κοντα στην εκφυλλιστικη ασθενεια?ή ειναι μηπως ανακριβες αυτο?σιγουρα το εθεσα απλοικα το θεμα με τα οξεα και τις βασεις.....αλλα εχει μια βαση αυτο....επισης πολυ σημαντικο για τα οστα ειναι ο συνδυασμος φωσφορου,σιδηρου και ασβεστιου αλλα επιμενω απο φυτικες πηγες κατα το πλειστον......μονο το αυγο πιστευω οτι χρειαζεται απο τα ζωικα και το κατσικισιο βιολογικο γαλα και γιαουρτι και αυτα οχι πολυ συχνα εκτος αν εχουμε προβλημα με παθησεις του νευρικου συστηματος...Ο οργανισμος εχει ανεξαντλητα αποθεματα για να μπορει να αντεχει στις απανωτες επιθεσεις του καταναλωτισμου του αιωνα μας.....αλλα καποια στιγμη καταρρεει.....25-40 χρονια γραφει ενας ιατρος σε ενα ιατρικο βιβλιο επωαζουν μεσα μας ασθενειες οι οποιες αναλογα με την ζωη που κανουμε
εμφανιζονται με συμπτωματα ή δεν εμφανιζονται........δεν μπορει....καποιος λογος θα υπαρχει......σε οτι αφορα το κεφηρ...ναι ειναι αρκετα οξινο αλλα οπως εγραψα ο οργανισμος χρειαζεται 20% οξινες τροφες....
Καταγράφηκε

ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΩ ΟΛΑ ΑΠΕΞΩ!ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΥΛΟΥΜΠΙΑΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ!
sigma
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 48



« Απάντηση #29 στις: 09/01/07, 17:05 »

sigma σε οτι αφορα τηη διακριση διαιτολογια-διατροφολογια εγω ενισταμαι απλα στον ορο"διαιτολογια"....ασφαλως και ειναι 2 ξεχωριστα πραγματα και τα εθεσες πολυ σωστα....απλα δεν υπαρχει ή μαλλον δεν επρεπε να υπαρχει ο ορος"διαιτα" αλλα καποια αλλη ονομασια που θα του προσεδιδε την πραγματικη εννοια.......διοτι οι αδαεις ανθρωποι ακουνε εναν ορο και τρεχουν σαν τα αλαλα προβατα οπου δουν διαφημιση με τον ορο "διαιτα"......Σε οτι αφορα τα παγκρεατικα υγρα που εκχυονται στο δωδεκαδακτυλο...για να ειναι αλκαλικα για μεγαλο χρονικο διαστημα της ζωης μας και να δρουν οπως λες με αποτελεσμα την προωθηση της γαστεντερικης υγειας του ατομου...θα πρεπει να φροντιζει να εχει 65% προσληψη αλκαλικων τροφων 15% ουδετερων και 20% οξινων.....εχεις κανει προσωπικα ή διαβασει ερευνες κλινικες σε ανθρωπους που σιτιζονταν με τον εναν ή τον αλλο τροπο για να εξετασεις αν η αλκαλικοτητα του ph ηταν το ιδιο ικανοποιητικη? ή μηπως ειχε διαφοροποιησεις?και κανω αλλη μια ερωτηση....τοτε γιατι οσοι καταναλωνουνε ζωικα κυριως προιοντα ειναι πιο κοντα στην εκφυλλιστικη ασθενεια?ή ειναι μηπως ανακριβες αυτο?σιγουρα το εθεσα απλοικα το θεμα με τα οξεα και τις βασεις.....αλλα εχει μια βαση αυτο....επισης πολυ σημαντικο για τα οστα ειναι ο συνδυασμος φωσφορου,σιδηρου και ασβεστιου αλλα επιμενω απο φυτικες πηγες κατα το πλειστον......μονο το αυγο πιστευω οτι χρειαζεται απο τα ζωικα και το κατσικισιο βιολογικο γαλα και γιαουρτι και αυτα οχι πολυ συχνα εκτος αν εχουμε προβλημα με παθησεις του νευρικου συστηματος...Ο οργανισμος εχει ανεξαντλητα αποθεματα για να μπορει να αντεχει στις απανωτες επιθεσεις του καταναλωτισμου του αιωνα μας.....αλλα καποια στιγμη καταρρεει.....25-40 χρονια γραφει ενας ιατρος σε ενα ιατρικο βιβλιο επωαζουν μεσα μας ασθενειες οι οποιες αναλογα με την ζωη που κανουμε
εμφανιζονται με συμπτωματα ή δεν εμφανιζονται........δεν μπορει....καποιος λογος θα υπαρχει......σε οτι αφορα το κεφηρ...ναι ειναι αρκετα οξινο αλλα οπως εγραψα ο οργανισμος χρειαζεται 20% οξινες τροφες....


Φίλε Vaso,

Ειλικρινά σου γράφω φιλικά, χωρίς διάθεση για αντιπαράθεση, αλλά για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, δεν ξέρω ποιες είναι οι πηγές σου όσον αφορά το διαχωρισμό σε όξινα και αλκαλικά τρόφιμα, και τα ποσοστα που λεςοτι προτείνονται. Η αλήθεια είναι οτι έχουν εκφραστεί κάποιες τροπικές απόψεις για αυτό το θέμα αλλά τίποτα δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο, και κανένας υπεύθυνος διαιτολόγος- διατροφολόγος δεν υιοθετεί τέτοιες προσεγγύσεις, απλά γιατί το θέμα είναι πολύ πιο σύνθετο, δηλαδή δεν είναι όλες οι ζωικές τροφές όξινες, ούτε όλες οι φυτικές αλκαλικές, ή το αντίστροφο.

Έπειτα σε καμία περίπτωση δε μπορεί κάποιος να ισχυριστέι οτι η λειτουργική ικανότητα του παγκρέατος έχει να κάνει με την κατανάλωση ζωικών τροφών

Ο σίδηρος παίζει ασήμαντο ρόλο στην ισορροπία ασβεστίου στον οργανισμό.

Οι φυτικές πηγές σιδήρου είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως απίθανο να καλύψουν έναν άνθρωπο, ειδικά γυναίκα, για μεγάλο χρονικό διάστημα. (θέμα απορρόφησης)

Οι φυτικές τροφές είναι πολύ φτωχές σε vit Β12.

Όσοι καταναλώνουν ζωικά τρόφιμα δεν είναι πιο κοντά στην εκφυλιστική ασθένεια, αν εννοείς την οστεοπόρωση (δεν θα δεχτώ ως βιβλιογραφία απόκομα από εφημερίδα) Πάλι έχουν εκφραστεί απόψεις τέτοιες αλλά δεν πρόκειτε για τίποτα άλλο παρά φτωχά επιδημιολογικά δεδομένα.
 
Αυτό με το νευρικό σύστημα δεν το καταλαβαίνω, αλλά δεν έχει και πολύ σημασία.

Αυτό με την επώαση ασθενειών, μάλλον που εννοούσε ο κύριος, έχει να κάνει με έκφραση γονιδίων και παράγοντες που ενεργοποιούν την έκρασή τους, εν πάση περιπτώση όπως το λές είναι καλό για να το καταλάβει ο μη ειδικός.

Εν κατακλίδει, δεν υπερασπίζομαι την κρεατοφαγία, γιατί μπορεί να επιφέρει σοβαρά προβλήματα, στην πραγματικότητα ισχύει, το παν μέτρον άριστον, με πολλά φρούτα και λαχανικά.
Καταγράφηκε

Στη νέα τάξη πραγμάτων τα πράγματα είμαστε εμείς...
Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι   Πάνω
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε: