Νέα

Cambodia trip...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα kykladesgr
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 91
  • Εμφανίσεις 29K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kykladesgr

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2007
Μηνύματα
738
Like
0
Πόντοι
6
όνομα
Βασίλειο της Καμπότζης

κάτοικοι
12..491.000 (2001)

πρωτεύουσα
Πνομ Πενχ

γλώσσα
Χμερ,  Γαλλικά οι μορφωμένοι.

Θρησκεία
Βουδιστές 95%

πολίτευμα
Συνταγματική Μοναρχία

Ώρα:
GMT+7 (5 ώρες μπροστά από την Ελλάδα)

Ηλεκτρική τάση:
220 V 50 Hz, όταν είναι διαθέσιμη, πολλά ξενοδοχεία έχουν δικές τους γεννήτριες, οι πρίζες ήταν συμβατές με τα ευρωπαϊκά φις στα περισσότερα ξενοδοχεία.

Μέτρα & σταθμά:
μετρικό σύστημα
 
OP
OP
K

kykladesgr

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2007
Μηνύματα
738
Like
0
Πόντοι
6
Ταξιδιωτικά έγγραφα

Οι κάτοχοι ελληνικών (ευρωπαϊκών) διαβατηρίων μπορούν να πάρουν βίζα 30 ημερών κατά την άφιξή τους στο διεθνές αεροδρόμιο της Πνομ Πενχ  ή το αεροδρόμιο του Siem Reap.  Το διαβατήριό σας πρέπει να έχει ισχύ για 7  τουλάχιστον μήνες, να έχετε μαζί σας μια φωτογραφία ταυτότητας και 20 δολάρια Η.Π.Α.  Βίζα μπορείτε να πάρετε επίσης και στα χερσαία σύνορα με την Ταϊλάνδη στο Poipet και στο  Krong Koh Kong.  Στα σύνορα αυτά μπορείτε να πληρώσετε και με Baht.  Αν ερχόσαστε από το Βιετνάμ ή το Λάος πρέπει να έχετε ήδη τη βίζα για να περάσετε τα σύνορα. Βίζα μπορείτε να βγάλετε εύκολα στη Μπανγκόκ, στη Βιεντιάνε, στο Ανόι ή στο Χο Τσι Μινχ.
 
OP
OP
K

kykladesgr

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2007
Μηνύματα
738
Like
0
Πόντοι
6
Καλύτερη εποχή



Η καλύτερη εποχή να επισκεφτείτε την Καμπότζη είναι ο Δεκέμβριος, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος, όταν τα επίπεδα υγρασίας είναι χαμηλά και η βροχή είναι σχετικά σπάνια.  Από το τέλος Φεβρουαρίου οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν για να φτάσουν τους 40 βαθμούς τον Απρίλιο.  Η υγρή εποχή που ξεκινά τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο δεν είναι τόσο κακή εποχή, οι βροχές είναι καταρρακτώδεις αλλά μικρής διάρκειας, με συχνά διαλείμματα ηλιοφάνειας και η ζέστη είναι λιγότερη αλλά με πολύ υγρασία. Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε σε απομονωμένες περιοχές στην υγρή εποχή η λάσπη και οι κατολισθήσεις θα σας δυσκολέψουν.
 
OP
OP
K

kykladesgr

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2007
Μηνύματα
738
Like
0
Πόντοι
6
Τα Χμερ ή Καμποτζιανά είναι η επίσημη γλώσσα της Καμπότζης. Ανήκει στην αυστροασιατική γλωσσική οικογένεια. Ως γλώσσα είναι επηρεασμένη από τα Σανσκριτικά, ενώ σχηματίζει γλωσσικό δεσμό μαζί με την ταϊλανδική, τη λαοτινή, την Τσαν και τη βιετναμέζικη στη νοτιοανατολική Ασία.


Πολ Ποτ: ο «άγιος» των βουνών
Πολλοί Kαμποτζιανοί έρχονται στον τάφο του ηγέτη των Ερυθρών Χμερ προδοκώντας σε κάποιο θαύμα

Μόνο τα τζιτζίκια και τα βατράχια διαταράσσουν την ησυχία στην απομακρυσμένη περιοχή των όρων Ντάνγκρεγκ. Ο νοτισμένος άνεμος των μουσώνων είναι γεμάτος μαύρες πεταλούδες. Μιλώντας για τον πόλεμο και τις πληγές του, ένας χωρικός με το όνομα Σομ Νέουμ, ντυμένος μόνο μ' ένα βρώμικο σάρονγκ, παραμερίζει τις καλαμιές και οδηγεί τον επισκέπτη του σ' ένα μικρό ξέφωτο. Εδώ, κάτω από μια πρόχειρη στέγη, βρίσκεται ο τάφος ενός από τους πλέον αιμοσταγείς δικτάτορες όλων των εποχών, του Πολ Ποτ, ο οποίος πέθανε πριν από τρία χρόνια, αφήνοντας πίσω του μια κατεστραμμένη χώρα.

Από το 1975 έως το 1979, ο Πολ Ποτ κυβέρνησε την Kαμπότζη ως επικεφαλής της κυβέρνησης των Ερυθρών Χμερ, υπεύθυνης για το θάνατο ενός εκατομμυρίου ανθρώπων τουλάχιστον. Η χώρα δεν επούλωσε ποτέ τις πληγές της. Μπροστά στον τάφο, ο κ. Σον Νέουμ, 40 ετών, γονατίζει και με το χέρι του καθαρίζει τη σκόνη και τα φύλλα που τον καλύπτουν. «Ο Πολ Ποτ ήταν καλός άνθρωπος», λέει.
 

04fantomas05

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2007
Μηνύματα
1.242
Like
32
Πόντοι
16
Μπροστά στον τάφο, ο κ. Σον Νέουμ, 40 ετών, γονατίζει και με το χέρι του καθαρίζει τη σκόνη και τα φύλλα που τον καλύπτουν. «Ο Πολ Ποτ ήταν καλός άνθρωπος», λέει.
Οπως επισης καλοι ανθρωποι ηταν και ο Χιτλερ, o Πινοσετ, ο Καλιγουλας και o...Τζακ ο Αντεροβγαλτης  :2funny:....αααααρεεεε φουκαρα Σον 
Κυκλαδες βλεπω τα ανοιχτα μετωπα που εχεις ανοιξει στην Ασια και τρομαζω...6 μηνες δε σου φτανουν φιλε, κανε οτι κανω  :2funny:

Θα παρακαλουσα τους μοντς αν τους ειναι ευκολο να μετακινησουν εδω τα σχολια και φωτος περι Καμποτζης που βρισκονται στο θρεντ του Βιετναμ.
 

lordjim

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Μηνύματα
1.660
Like
64
Πόντοι
16
Και για οποιον παει Pnom Penh νομιζω οτι μια επισκεψη στο κλαμπ ξενων ανταποκριτων FCC ειναι απαραιτητη για να μεταφερθειτε στην εποχη του πολεμου του Βιετναμ.
Εχουν διατηρησει τα παντα οπως ακριβως ηταν τοτε.
 

Oυτοπικός

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Μηνύματα
265
Like
0
Πόντοι
1
Μετά απο την προτροπή του Φαντομά το <<ποστάρω>> και εδώ μιας και δεν γνωριζα οτι ο φίλος Κυκλάδες άνοιξε το thread

«Το χαμόγελο της Try On - Καμπότζη, παιδική πορνεία»




H Aν Λι ζει στο κέντρο επανένταξης της Καμπονγκ Τσαμ και ενώ είναι 12 ετών, έχει ήδη γνωρίσει την σκοτεινή πλευρά της ζωής. Βιάσθηκε όταν ήταν 7 χρονών από τον άνθρωπο που την αγόρασε από τον πατέρα της. Ο αγοραστής, πρώτα την υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια. Μετά τον βιασμό, προσπάθησε να την πνίξει για να εξαφανίσει κάθε ίχνος του εγκλήματός του. Στο λαιμό του παιδιού υπάρχει ένα ανεξίτηλο σημάδι από την απόπειρα δολοφονίας.
Μας μίλησε για τα όσα πέρασε και, όταν περιέγραφε τις δυσκολότερες στιγμές, το χέρι της ασυναίσθητα πήγαινε ξανά και ξανά στο σημάδι στο λαιμό της. Έκανε διαρκώς μια κίνηση με την οποία σαν να έσπρωχνε το σύρμα που την έπνιγε...

Το τραγούδι αυτό το έχει γράψει και μελοποιήσει η ίδια και είναι η ζωή της...

Αφού την ακούσαμε να το τραγουδά, θεωρήσαμε ότι κάποιου είδους συνέντευξη θα περίσσευε...

Πόσο δραστικά άλλαξε η φύση.
Πόσο δραστικά εξελίχθηκαν τα πράγματα στη ζωή μου.

Χθες ο ήλιος έλαμπε λούζοντάς μας με τις ακτίνες του.
Σήμερα, ο ήλιος χάθηκε ολοκληρωτικά.
Τι άλλο έχει μείνει σε μένα για να στηριχτώ;

Κανονικά, ένα παιδί εξαρτάται απ' τη μητέρα και τον πατέρα του.
Αλλά για μένα είναι διαφορετικά, τρέμω και μόνο που μιλάω για αυτό
Πατέρα ήθελες να με πουλήσεις για χρήματα;
Με πουλήσατε με τη θέλησή σας
για να ξεπληρώσω το χρέος μου ως κόρη απέναντι σας
μάνα και πατέρα.

Πατέρα, βαθιά θλίψη με πιάνει όταν με σκέφτομαι παιδί.
Ούτε μυρμήγκι δεν άφηνες να με πλησιάσει, με είχες κλεισμένη.
Αλλά τώρα, έχασες όλη την αγάπη μου.
Με πούλησες σε άλλον γιατί αγάπησες το πιοτό πιο πολύ από εμένα.

Θέλω να τρέξω μακριά, αλλά το κορμί μου είναι αδύναμο.
Όταν μεγαλώσω που θα αναζητήσω καταφύγιο;
Θέλω να σε καταγγείλω,
αλλά φοβάμαι την κατακραυγή της κοινωνίας
Τι να κάνω στη ζωή, τι;



Αξίζει για όποιον δε το έχει δει,να αφιερώσει 53 λεπτά ωστε να παρακολουθήσει αυτο το συγκλονιστικό ντοκυμαντέρ του Εξάντα για την παιδική πορνεία στην Καμπότζη

 

04fantomas05

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2007
Μηνύματα
1.242
Like
32
Πόντοι
16
αγαπητέ έκανες καλή δουλειά  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
Κυκλαδιτη και εσυ το εχεις δει, για θυμησου λιγο σου ειχα στειλει το λινκ...αλλα δε θυμαμαι αν το ειδες μεχρι το τελος. Το εχω ακομη στον υπολογιστη μου. Επισης εχω και αλλο ενα σχετικο ντοκιμαντερ με Ινδονησια ομως μεσα. Αν ενδιαφερεται κανεις ας μου στειλει πμ.
 
OP
OP
K

kykladesgr

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2007
Μηνύματα
738
Like
0
Πόντοι
6
Αν ενδιαφερεται κανεις ας μου στειλει πμ.
στιλέτα και τα δυο οπωσδήποτε σε p.m.
περιμένω εναγωνίως (νομίζω τη είχανε αφιερώσει αρκετή ώρα συζητήσεων επί του θέματος................
 
OP
OP
K

kykladesgr

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2007
Μηνύματα
738
Like
0
Πόντοι
6
..............
 

Συνημμένα

  • aa32A050.jpg
    aa32A050.jpg
    178,1 KB · Εμφανίσεις: 97
Εγγρ.
14 Αυγ 2007
Μηνύματα
106
Like
0
Πόντοι
1
Fan αν μπορείς βάλε και το δεύτερο ντοκιμαντέρ στο site ή στείλτο με pm.
Εκπληκτικό το πρώτο του εξάντα, μου "άρεσε" που ακόμα και οι αστυνομικοί θεωρούσαν φυσιολογικό να πηδάνε 15-χρονα.
Πάντως οι ερυθροί χμέρ πραγματικά διάλυσαν τον κοινωνικό ιστό της χώρας και το βασικό κύτταρό της που είναι η οικογένεια. Μου έκανε επίσης εντύπωση που οι γονείς δεν φιλάνε τα παιδιά τους από 5 ετών και πάνω. Εδώ στη δύση όλοι οι ψυχολόγοι τονίζουν πόσο αναγκαίο για την ψυχική τους ισοροπία είναι να δείχνουμε την αγάπη μας προς αυτά.
 
OP
OP
K

kykladesgr

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2007
Μηνύματα
738
Like
0
Πόντοι
6
Αν είχαμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας θα είχαμε επισκεφτεί το Sihanoukville, το παραθαλάσσιο θέρετρο με  τις παραλίες που θυμίζουν τροπικό νησί, ή θα ανεβαίναμε τον Μεκόνγκ με κατεύθυνση το Λάος (υπάρχει τακτική συγκοινωνία στο ποτάμι), με μια στάση στο Kratie. Εκεί μπορεί κανείς να δει  τα μοναδικά δελφίνια στον κόσμο που ζουν σε γλυκό νερό.  Αν ταξιδεύετε τη στεγνή εποχή (χειμώνα) τότε μπορείτε να κατευθυνθείτε προς τα Βορειοανατολικά, στην επαρχία Ratanakiri και με οδηγό να επισκεφτείτε τα μειονοτικά χωριά, αντίστοιχα με αυτά της Β. Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ.
 

04fantomas05

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2007
Μηνύματα
1.242
Like
32
Πόντοι
16
Κυκλαδες τα τελευταια νεα λενε οτι οι Καμποτζιανες εχουν τρομαξει απο τις απειλητικες σου διαθεσεις  :2funny:. Ρε συ σοβαρεψου, θα ριξεις μαυρη πετρα στα φιλαρακια σου στο Πουκετ?
 

george31

Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2007
Μηνύματα
242
Like
0
Πόντοι
1
Ο Πολ Ποτ ηταν φοιτητης στο Παρισι μετα γυρισε στην Καμποτζη και κατεληξε αιμοσταγης δικτατορας,ποιος ξερει τι εκρυβε η ψυχη αυτου του ανθρωπου,οι τοποι βασανισμου και εκτελεσεων υπαρχουν για να μην ξεχναμε ακομα και πολλες φωτο που θελει και γερο στομαχι για να τις δεις... :'(
εγω δεν καταλαβαινω και την υπαρξη τους αφου το ανθρωπινο γενος δεν διορθωνεται και μετα απο λιγο παλι τα ιδια θα γινονται στην ιδια ή σε καποια αλλη μερια του κοσμου >:(
 

george31

Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2007
Μηνύματα
242
Like
0
Πόντοι
1
Να και ενα συγκροτημα που ευαισθητοποιηθηκε χρονια πριν, οι παντα επικαιροι
(οπως και τα περισσοτερα πανκ γκρουπ)
                                        Dead kennedys με το: holidays in Cambodia

      [youtube=425,350]R11x32WoxrM[/youtube]
 

04fantomas05

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2007
Μηνύματα
1.242
Like
32
Πόντοι
16
Το βιντεακι παντως δε μου δουλευει εμενα.

Ο Πολ Ποτ εκανε οτι εκανε αλλα αυτοι που ευθυνονται για τα σκοτεινα χρονια της Καμποτζης ειναι οι Αμερικανοι και ο βρωμικος πολεμος τους στο Βιετναμ. Απο αυτους ξεκινησε το κακο, ο Πολ Ποτ δεν απεκτησε τοση δυναμη τυχαια. 
 
OP
OP
K

kykladesgr

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2007
Μηνύματα
738
Like
0
Πόντοι
6
τα λόγια σου χρυσαφι ....και να προσθέσουμε επίσης ότι για την κατάντια τις πολυαγαπημένης μας thai , φταίνε η άγγλοι με την βοήθεια αμερικανων ....και μεταγενέστερα η φιλί μας η αυτραλοί  :knuppel:
 

george31

Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2007
Μηνύματα
242
Like
0
Πόντοι
1
[youtube=425,350]ZejbP50bFDk[/youtube]
[youtube=425,350]aYv3kwQW6lI[/youtube]
                  ελπιζω αυτα να παιζουν γιατι αξιζουν...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom