Νέα

Σεξομανής ?? Η απλά Σεξουαλικά Άπληστος ?? Διαχωριστικές γραμμές και Διαφορές.

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
Σε πολλές περιπτώσεις αναρωτήθηκα και έψαξα και διάβασα για να δώσω μια απάντηση στη παραπάνω ερώτηση. Σεξομανία η Διαταραχή Υπερσεξουαλικότητας ( ΔΥ ) αναφέρεται στη σχετική βιβλιογραφία η ψυχική διαταραχή του θέματος.

Θα γράψω παρακάτω μια περίληψη από αυτά που εγώ διάβασα, και σκέφτηκα μετά από τη δική μου επεξεργασία, και όσοι φίλοι θέλουν συμπληρώνουν η και αναιρούν τα δικά μου συμπεράσματα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Διαταραχή Υπερσεξουαλικότητας ( ΔΥ )  ή «νυμφομανία» ή «σατυρίαση», όπως αρχικά αναφέρθηκε εισαγωγικά πριν από περίπου 50 χρόνια, δεν υφίσταται ως νοσολογική οντότητα στην ψυχιατρική επιστήμη, αν και προσφάτως έχει προταθεί από πολλούς επιστήμονες να εισαχθεί ως όρος.

Με λίγα λόγια υπάρχουν  ορισμένοι επιστήμονες, που αποτελούν όμως μειοψηφία, που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους εθισμός και πως οι «πάσχοντες» ψάχνουν απλά μία δικαιολογία για την αστείρευτη δίψα τους για σεξ και την έλλειψη αυτοσυγκράτησης τους.

Ωστόσο η πλειοψηφία των επιστημόνων αναγνωρίζει τη σεξομανία σαν ψυχαναγκαστική διαταραχή με συγκεκριμένα και σαφή γνωρίσματα και εισηγείται την ''επίσημη'' επιστημονική της αναγνώριση.

( ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ )
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
( ΣΥΝΕΧΕΙΑ )
Πάμε να δούμε λίγο τους ''ορισμούς''. Σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες,

Πρώτον, σεξομανείς θεωρούνται οι Άνθρωποι που  νιώθουν την ανεξέλεγκτη επιθυμία να κάνουν αμέσως σεξ με κάθε άτομο που συναντούν και τους διεγείρει  σεξουαλικά.

Το κλειδί στον παραπάνω ορισμό πιστεύω είναι στη λέξη ανεξέλεγκτη. Και εννοώ ότι λίγο πολύ όλοι μας ( οι άντρες ) όταν γνωρίσουμε μια γυναίκα που μας αρέσει σίγουρα ένα από τα πρώτα  αν όχι το πρώτο πράγμα ( για τα μέλη του site δεν έχω καμία αμφιβολία )  που θα έρθει στο μυαλό μας θα είναι το σεξ. Όμως αυτό μπορούμε και το κοντρολάρουμε όπως κοντρολάρουμε όλες μας τις επιθυμίες. Αντίθετα ο σεξομανής σε αυτές τις περιπτώσεις  παρουσιάζει ένα  είδος συνδρόμου στέρησης το οποίο εκδηλώνεται με έντονη νευρικότητα και κακοδιαθεσία.

Δεύτερον,  σεξομανείς θεωρούνται οι Άνθρωποι που  ενώ κάνουν σεξ με το αντικείμενο του πόθου τους, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν σεξουαλικά  και συνεπώς ζητάνε νέες και πιο ακραίες σεξουαλικές εμπειρίες, είτε με τον ίδιο είτε με διαφορετικούς συντρόφους.

Οι ψυχίατροι τονίζουν ότι για να χαρακτηρισθεί κάποιος η κάποια σαν σεξομανής δεν αρκεί απλά ποσοτικά να του αρέσει πολύ το σεξ η να επιδίδεται σε αυτό συχνά . Στον σεξομανή  ολόκληρη η ύπαρξη του και σχεδόν όλες οι δραστηριότητές του περιστρέφονται γύρω από το σεξ. Η ζωή αυτών των ανδρών και γυναικών περιστρέφεται βασανιστικά γύρω από μια ατελέσφορη αναζήτηση σεξουαλικής ικανοποίησης. Και όλη η ουσία είναι πιστεύω στο ατελέσφορη !!

( ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ )
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
( ΣΥΝΕΧΕΙΑ )
Όπως έχει προταθεί στην Ψυχιατρική Κοινότητα, για να θεωρηθεί κάποιος σεξομανής πρέπει να εμφανίζει τουλάχιστον πέντε ή επτά συμπτώματα από τον «δεκάλογο του εθισμού», δηλαδή:

συνεχείς αλλαγές σχέσεων, πολλαπλές σχέσεις
διακοπή μιας σχέσης με σκοπό τη συνέχιση με τον επόμενο «σωστό» εραστή,
σεξ χωρίς προφυλάξεις,
επιδειξιμανία,
καταναγκαστικός αυνανισμός,
επίμονη και υπέρμετρη  χρήση πορνογραφίας ,
άγνοια των  γύρω του που αρχίζουν να ανησυχούν για τη συμπεριφορά του,
μη προγραμματισμένες εγκυμοσύνες και εκτρώσεις για τις γυναίκες,
σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και για τα δύο φύλα,
συναισθήματα ντροπής η ενοχής ύστερα από κάθε επαφή,
μειωμένη παραγωγικότητα στη δουλειά,
προβλήματα στην εργασία του στη  σχέση του  ή στον γάμο του,
κατάθλιψη,
κατάχρηση ουσιών,
παραμέληση οικογένειας και φίλων.

Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των σεξομανών έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση ως παιδιά και συχνά περιγράφουν τους γονείς τους ως "απόμακρους" και "αδιάφορους".

( ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ )
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
( ΣΥΝΕΧΕΙΑ )
Η ιδέα ότι ο εθισμός στο σεξ αφορά κυρίως τη σεξουαλική ικανοποίηση έχει καταρριφθεί από έρευνες που δείχνουν ότι είναι περισσότερο ζήτημα υφισταμένων προβλημάτων όπως το στρες, το άγχος και η κατάθλιψη που μπορεί να οδηγήσει σε αυτή την ακραία αυξημένη σεξουαλική συμπεριφορά.

Για τους σεξομανείς άνδρες το διακήβευμα του εθισμού έχει να κάνει με την κατάκτηση. Ρίχνοντας μία γυναίκα στο κρεβάτι εξατμίζεται αυτόματα και το ενδιαφέρον τους για εκείνη. Για τις γυναίκες η σεξομανία έχει να κάνει κυρίως με την εκδίκηση: νιώθει ότι τιμωρεί όσους την πλήγωσαν και την εγκατέλειψαν. Και οι μεν και οι δε πάντως τρέμουν τη δέσμευση.

Πάμε να δούμε κάποιες διαχωριστικές γραμμές και διαφοροποιήσεις.

«Οι σεξομανείς αισθάνονται ενοχές και ντρέπονται για τη συμπεριφορά τους ενώ, εκείνοι που είναι σεξουαλικά άπληστοι όχι» αναφέρει ο σεξολόγος Joe Kort που ειδικεύεται στη θεραπεία των σεξομανών.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης  ότι η Διαταραχή Υπερσεξουαλικότητας  είναι το μεγαλύτερο ταμπού όλων: «Οι εθισμένοι προτιμούν να πουν ότι έχουν πρόβλημα με τον τζόγο, το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά παρά με το σεξ. Ακόμη και η αυτού μεγαλειότης Μάικλ Ντάγκλας, όταν είχε εισαχθεί σε κλινική απεξάρτησης ως σεξουαλικά υπερδραστήριος, έσπευσε αρχικά τουλάχιστον να το διαψεύσει λέγοντας ότι είχε πρόβλημα με το ποτό».

Αρκετές είναι οι διασημότητες του Χόλυγουντ που τελικά όμως έχουν μιλήσει ανοιχτά για την σεξομανία τους και την αστείρευτη δίψα τους για σεξ. Ο Μάικλ Ντάγκλας, η Σάρον Στόουν, ο Μίκι Ρουρκ είναι μόνο μερικοί από αυτούς που έχουν δημόσια ομολογήσει ότι κάποτε υπέφεραν ή υποφέρουν από σεξουαλική εξάρτηση.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι η συγκεκριμένη διαταραχή της ερωτικής συμπεριφοράς δεν πλήττει αποκλειστικά και μόνο τις διασημότητες...
( ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ )
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
( ΣΥΝΕΧΕΙΑ )
Οσον αφορά τα αίτια αυτής της διαταραχής.

Το 2% των περιπτώσεων σεξομανίας έχει να κάνει με οργανικά αίτια: η υπερέκκριση ανδρογόνων αυξάνει τη σεξουαλικότητα και στους άνδρες και στις γυναίκες. Επίσης οι μανιοκαταθλιπτικοί, όταν βρίσκονται στη φάση της μανίας. Και κάποιες σπάνιες μορφές επιληψίας μπορεί να εμφανίσουν υπερσεξουαλικότητα κατά τη διάρκεια μιας κρίσης. Αλλά και οι ουσίες, με βασικότερη την κοκαΐνη, σε κάνουν να σκέφτεσαι συνεχώς τα πάντα γύρω από το σεξ. Όπως και κάποια συγκεκριμένα ( αλλά όχι όλα )  αναβολικά, γι’ αυτό και δεν είναι διόλου τυχαίες οι σεξουαλικές επιδόσεις τόσων και τόσων αθλητών που γίνονται συχνά πρωτοσέλιδο για τα εκτός γηπέδου σκοραρίσματά τους.

Για το υπόλοιπο 98% τα αίτια είναι βιοψυχολογικά. Όσον αφορά στα βιοψυχολογικά αίτια ( που αποτελούν και τη πλειοψηφία ) της ψυχαναγκαστικής αναζήτησης σεξουαλικής ικανοποίησης, μπορούν να αποδοθούν είτε σε ψυχολογικά τραύματα κατά την τρυφερή παιδική ηλικία είτε σε νευρολογικές ή ορμονικές δυσλειτουργίες. Ειδικοί ψυχοθεραπευτές, έχουν διαπιστώσει ότι τα άτομα αυτά συνήθως έχουν βιώσει διάφορες τραυματικές εμπειρίες στα παιδικά τους χρόνια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, και όσον αφορά τις στατιστικές, το 3-5% συνολικά των ανθρώπων εμφανίζει συμπτώματα εθισμού στο σεξ και η τάση δείχνει ότι το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται ολοένα και συχνότερα στους νέους ανθρώπους, ενώ πριν και μερικά χρόνια αφορούσε κυρίως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.


( ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ )
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
( ΣΥΝΕΧΕΙΑ )
Σύμφωνα με Έλληνες ψυχιάτρους ο σεξουαλικός εθισμός στην Ελλάδα είναι πιο συχνός στους άνδρες, με αναλογία τρία προς ένα, αλλά πιο επικίνδυνος για τις γυναίκες: εκείνες είναι που ταλαιπωρούνται περισσότερο από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και αφροδίσια νοσήματα.

Εντυπωσιακή είναι και η ολοένα αυξανόμενη χρήση του Viagra. Στην πραγματικότητα, το χάπι που αρχικά είχε συνδεθεί με άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας που ήθελαν να παραμείνουν σεξουαλικά ενεργοί «το παίρνουν ακόμη και οι έφηβοι και η χρήση είναι ίδια σε όλες τις ηλικίες, από τα 16 σου ως τα 80-90 σου. Έχει να κάνει πολύ με τον πειραματισμό, σε γλιτώνει και από το άγχος της επίδοσης. Μοιραία όμως συνδέεις τις καλές επιδόσεις σου με αυτό και δεν μπορείς να λειτουργήσεις αν δεν το πάρεις» εξηγούν οι ψυχίατροι.

Επίσης  οι γκέι είναι πολύ πιο επιρρεπείς στον σεξουαλικό εθισμό, μια και η ευκολία εύρεσης περιστασιακού σεξ είναι δέκα φορές μεγαλύτερη απ’ ότι στο σύμπαν των Στριτ, αφού καλώς ή κακώς οι γυναίκες εξακολουθούν να αρέσκονται στο συχνά χρονοβόρο παιχνίδι του φλερτ, πράγμα που δεν συμβαίνει με τους γκέι. Το περίφημο grindr είναι μια εφαρμογή στα smartphones που έχει κάνει θραύση μεταξύ ομοφυλοφίλων. Φτιάχνοντας το προφίλ σου, το οποίο στις πιο προχωρημένες περιπτώσεις αποτελείται από μια φωτογραφία του πέους σου, ανά πάσα στιγμή μπορούν να σου εμφανιστούν πόσοι διαθέσιμοι παρτενέρ βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από σένα. Στο κλαμπ, στο εστιατόριο, στον δρόμο, στο σπίτι, παντού.

Αυτά έψαξα και βρήκα εγώ διαβάζοντας. Ας ακούσουμε και άλλες γνώμες !!
 

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Μηνύματα
10.200
Κριτικές
35
Like
5.842
Πόντοι
6.796
Δεν υπάρχουν σεξομανείς γυναίκες..

Σεξομανή γυναίκα είναι αυτή που σκέφτεται το σεξ όσο και ο μέσος άντρας..
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
Είναι μια βάσιμη άποψη και αυτή !!!

Οι αναφορές σε νυμφομανείς δηλαδή είναι ''άκυρες'' ??
 

AssMaster

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Μηνύματα
282
Κριτικές
61
Like
926
Πόντοι
6.810
"Γαμάτε γιατί χανόμαστε" είπε κάποιος στο παρελθόν.Δεν χρειάζεται και πολύ ανάλυση
 

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Μηνύματα
10.200
Κριτικές
35
Like
5.842
Πόντοι
6.796
Η νυμφομανία είναι μια ψυχική αλλά και συναισθηματική διαταραχή η οποία συνοδεύεται και από άλλα προβλήματα ψυχαναγκαστικής συμπεριφοράς.. προσωπικότητας ή άλλων ψυχικών παθήσεων. Ο νυμφομανής γενικά έχει και άλλα θέματα δεν ειναι μόνο το σέξ που τον βασανίζει.. έχει γενικώςς κι άλλα ζόρια μες στο κεφάλι του.
 

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Μηνύματα
8.784
Κριτικές
11
Like
603
Πόντοι
376
δεν έχουν καμιά αξία κατά την γνώμη μου οι ορισμοί και οι απόψεις της ψυχολογίας γιατί βασίζονται στα κοινωνικά must της κάθε εποχής/τόπου και όχι στην πραγματική ανθρώπινη φύση
και η ψυχολογία/ψυχιατρική είναι σαν την οικονομία, ψευδοεπιστήμη βασιζόμενη σε οτιδήποτε άλλο εκτός από την πραγματικότητα...

το άρρωστο είναι να χαρακτηρίζετε μαζικά κάτι μη φυσιολογικό επειδή ξεφεύγει από τα ηθικά η λειτουργικά πλαίσια του κάθε τόπου και χρόνου
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
Η νυμφομανία είναι μια ψυχική αλλά και συναισθηματική διαταραχή η οποία συνοδεύεται και από άλλα προβλήματα ψυχαναγκαστικής συμπεριφοράς.. προσωπικότητας ή άλλων ψυχικών παθήσεων. Ο νυμφομανής γενικά έχει και άλλα θέματα δεν ειναι μόνο το σέξ που τον βασανίζει.. έχει γενικώςς κι άλλα ζόρια μες στο κεφάλι του.

Σωστός !!!

Ουσιαστικά αυτά που εγώ βρήκα το ίδιο ισχυρίζονται. Η σεξομανής γυναίκα είναι αυτό που λέμε ''νυμφομανής'' και η διαταραχή της οφείλεται συμήθως σε άλλα αίτια, όπως αυτά που παραπάνω ανέφερα !!
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
δεν έχουν καμιά αξία κατά την γνώμη μου οι ορισμοί και οι απόψεις της ψυχολογίας γιατί βασίζονται στα κοινωνικά must της κάθε εποχής/τόπου και όχι στην πραγματική ανθρώπινη φύση
και η ψυχολογία/ψυχιατρική είναι σαν την οικονομία, ψευδοεπιστήμη βασιζόμενη σε οτιδήποτε άλλο εκτός από την πραγματικότητα...

το άρρωστο είναι να χαρακτηρίζετε μαζικά κάτι μη φυσιολογικό επειδή ξεφεύγει από τα ηθικά η λειτουργικά πλαίσια του κάθε τόπου και χρόνου

Μια και δεν σου αρέσουν οι ''επιστημονικές'' προσεγγίσεις θα δώσω παρακάτω τη δική μου προσωπική  άποψη, σε ύφος που ταιριάζει περισσότερο στο site, μια και τα παραπάνω που ανέφερα είναι κάτι ανάμεσα σε στήλη του cosmopolitan και ημερίδα ψυχιατρικής έρευνας !! :2funny: :2funny:


Προσωπικά πιστεύω ότι το σεξ είναι μια φυσική ανάγκη όπως είναι η τροφή, ο ύπνος, η αναπνοή.  Επιπλέον αποτελεί μια εξαιρετική απόλαυση.  Είναι κάτι πρωτογενές, βαθιά ενστικτώδες, και εξαιρετικά δυνατό, μια και έχει ''σχεδιασθεί'' από τη φύση στοχεύοντας σε κάτι τόσο σημαντικό όσο η αναπαραγωγή των ειδών. Σε σημείο μάλιστα πού ο Huxley είχε κάποτε γράψει  ''Διανοούμενος είναι κάποιος που καταφέρνει να ανακαλύψει κάτι πιο ενδιαφέρον από το σεξ''

Όπως όλα όμως τα πράγματα έτσι και το σεξ έχει ένα όριο ως προς την ικανοποίηση που μπορείς να πάρεις μέσα από αυτό. Ποιο είναι αυτό το όριο ?? Από ποιο σημείο και έπειτα δηλαδή δίνουμε στο σεξ παραπάνω αξία από όση του ''αναλογεί'' η από όση θα ''έπρεπε'' να του δίνουμε ?? Γιατί εκεί πιστεύω αρχίζει το ''πρόβλημα'' και θα εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ.

Προσωπικά πιστεύω ότι στις παρυφές της σεξομανίας αλλά και στη πλήρη εξέλιξή της κινούνται οι άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούν να πάρουν από το σεξ παραπάνω ικανοποίηση από αυτή που η συγκεκριμένη  διαδικασία μπορεί να τους δώσει, αναζητώντας περισσότερη  ικανοποίηση από κάτι με το  οποίο έχουν ουσιαστικά κορεσθεί.

Πιστεύω ότι ένα από τα χαρακτηριστικά  του ολοκληρωμένου ανθρώπου είναι η δυνατότητά του να μπορεί να χαίρεται και να αντλεί αυτό που γενικά αποδίδεται με τον όρο ικανοποίηση από πολλές διαφορετικές δραστηριότητες. Η γαστριμαργική απόλαυση, η ενασχόληση με κάποιο σπόρ η άθλημα, είναι παραδείγματα τέτοιων  ''απλών'' δραστηριοτήτων, η χαρά της δημιουργίας μέσα από τη δουλειά η μέσα από ένα χόμπι, η ικανοποίηση από την ενασχόληση με την επιστήμη η την τέχνη είναι παραδείγματα άλλων πιο σύνθετων τέτοιων διαδικασιών.

Βέβαια δεν ισχυρίζομαι ότι οι παραπάνω δραστηριότητες υποκαθιστούν το σεξ σε καμία περίπτωση. Απλά ισχυρίζομαι ότι αν η έννοια της ''ικανοποίησης'' είναι ένα τεράστιο τραπέζι όπου σερβίρονται μια μεγάλη ποικιλία από δραστηριότητες το να επιλέγεις να ''δοκιμάζεις'' μόνο μια από αυτές είναι μάλλον μονόπλευρο αν όχι αφελές. Και αυτό διότι μοιραία θα σε οδηγήσει σε αυτό που λέγεται κορεσμός. Και όταν κάποιος προσπαθεί να αντλήσει ικανοποίηση από κάτι στο οποίο έχει κορεσθεί ουσιαστικά γίνεται ψυχαναγκαστικός !!

Από μελέτες που διαβάζω οι άντρες σκέφτονται έστω και περιφερειακά το σεξ κατά μέσο όρο κάθε 7 δευτερόλεπτα. Επιπλέον γύρω από το σεξ είναι στημένες βιομηχανίες ολόκληρες όπως η διαφήμιση, η μόδα, ο κινηματογράφος κλπ. Ζούμε λοιπόν σε ένα περιβάλλον όπου η οικονομική δραστηριότητα έχοντας κατανοήσει την εγγενή  δύναμη που φέρει το σεξ, το μετέτρεψε σε  ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο προβολής και διαφήμισης  για εμπορικούς καταναλωτικούς λόγους.

Έτσι ακόμη και αν θέλει κάποιος  προς στιγμή να αποστασιοποιηθεί από το σεξ καταλήγει να είναι εξαιρετικά δύσκολο, μια και όλα γύρω μας εμμέσως η αμέσως αναφέρονται σε αυτό. Το σεξ πάει με όλα, σαν την coca cola ένα πράγμα. Ακόμη και κατσαρόλες να θέλει κάποιος να διαφημίσει μια γκομενάρα θα βάλει να το κάνει.
 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Ότι μιλάμε για παθολογική κατάσταση, τόσο στην νυμφομανία όσο και στην σατυρίαση, ούτε λόγος.
Θεωρώ, όμως, ότι η νυμφομανία υπερέχει, όπως έχει διδάξει και η παράδοση (π.χ. αποτυπώνεται στις "Μαινάδες" -απ' το ρήμα "μαίνομαι"- που διαμέλισαν τον Ορφέα, αλλά και στις "Βάκχες" που "τιμώρησαν" τον Πενθέα). Κάτι μας διδάσκει η αρχαία παράδοση. Εξάλλου, υπάρχει και
το γνωστό μυθολογικό σκηνικό με τον Τειρεσία (ο οποίος υπήρξε και άντρας και γυναίκα, και "απεφάνθη"):

Κλήθηκε λοιπόν ο Τειρεσίας, να λύσει τη διαφωνία που είχαν ο Δίας με τη σύζυγό του, την Ήρα, αφού οι δύο θεοί γνώριζαν ότι είχε υπάρξει διαδοχικά και άνδρας και γυναίκα. Το ερώτημα που του έθεσαν ήταν: «Ποιος ηδονίζεται περισσότερο κατά την ερωτική πράξη σεξ, ο άνδρας ή η γυναίκα;»

Τότε, ο Τειρεσίας απάντησε αδίστακτα: «Αν διαιρούσαμε την ηδονή σε μέρη δέκα, ένα θα έπαιρνε ο άντρας και εννιά η γυναίκα".

Η Ήρα θύμωσε τόσο πολύ με το σαρκαστικό χαμόγελο του Δία, ώστε τύφλωσε τον Τειρεσία (αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται για να δικαιολογήσει την τύφλωσή του η ψευδοησιόδειος Μελαμποδία). Ο Δίας τότε, για να τον αποζημιώσει, του έδωσε το χάρισμα της μαντικής και διάρκεια ζωής εφτά γενεών.

Κάτι λένε όλα αυτά...
 

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Μηνύματα
10.200
Κριτικές
35
Like
5.842
Πόντοι
6.796
Ότι μιλάμε για παθολογική κατάσταση, τόσο στην νυμφομανία όσο και στην σατυρίαση, ούτε λόγος.
Θεωρώ, όμως, ότι η νυμφομανία υπερέχει, όπως έχει διδάξει και η παράδοση (π.χ. αποτυπώνεται στις "Μαινάδες" -απ' το ρήμα "μαίνομαι"- που διαμέλισαν τον Ορφέα, αλλά και στις "Βάκχες" που "τιμώρησαν" τον Πενθέα). Κάτι μας διδάσκει η αρχαία παράδοση. Εξάλλου, υπάρχει και
το γνωστό μυθολογικό σκηνικό με τον Τειρεσία (ο οποίος υπήρξε και άντρας και γυναίκα, και "απεφάνθη"):

Κλήθηκε λοιπόν ο Τειρεσίας, να λύσει τη διαφωνία που είχαν ο Δίας με τη σύζυγό του, την Ήρα, αφού οι δύο θεοί γνώριζαν ότι είχε υπάρξει διαδοχικά και άνδρας και γυναίκα. Το ερώτημα που του έθεσαν ήταν: «Ποιος ηδονίζεται περισσότερο κατά την ερωτική πράξη σεξ, ο άνδρας ή η γυναίκα;»

Τότε, ο Τειρεσίας απάντησε αδίστακτα: «Αν διαιρούσαμε την ηδονή σε μέρη δέκα, ένα θα έπαιρνε ο άντρας και εννιά η γυναίκα".

Η Ήρα θύμωσε τόσο πολύ με το σαρκαστικό χαμόγελο του Δία, ώστε τύφλωσε τον Τειρεσία (αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται για να δικαιολογήσει την τύφλωσή του η ψευδοησιόδειος Μελαμποδία). Ο Δίας τότε, για να τον αποζημιώσει, του έδωσε το χάρισμα της μαντικής και διάρκεια ζωής εφτά γενεών.

Κάτι λένε όλα αυτά...


Η αρχαία ελληνική μυθολογία έχει αποτυπώσει τα πάντα όλα για τον άνθρωπο.. πλήρη αποκρυπτογράφηση όμωςσε ολα τα επίπεδα.. τύφλα να χουν οι επιστήμες
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
Ότι μιλάμε για παθολογική κατάσταση, τόσο στην νυμφομανία όσο και στην σατυρίαση, ούτε λόγος.
Θεωρώ, όμως, ότι η νυμφομανία υπερέχει, όπως έχει διδάξει και η παράδοση (π.χ. αποτυπώνεται στις "Μαινάδες" -απ' το ρήμα "μαίνομαι"- που διαμέλισαν τον Ορφέα, αλλά και στις "Βάκχες" που "τιμώρησαν" τον Πενθέα). Κάτι μας διδάσκει η αρχαία παράδοση. Εξάλλου, υπάρχει και
το γνωστό μυθολογικό σκηνικό με τον Τειρεσία (ο οποίος υπήρξε και άντρας και γυναίκα, και "απεφάνθη"):

Κλήθηκε λοιπόν ο Τειρεσίας, να λύσει τη διαφωνία που είχαν ο Δίας με τη σύζυγό του, την Ήρα, αφού οι δύο θεοί γνώριζαν ότι είχε υπάρξει διαδοχικά και άνδρας και γυναίκα. Το ερώτημα που του έθεσαν ήταν: «Ποιος ηδονίζεται περισσότερο κατά την ερωτική πράξη σεξ, ο άνδρας ή η γυναίκα;»

Τότε, ο Τειρεσίας απάντησε αδίστακτα: «Αν διαιρούσαμε την ηδονή σε μέρη δέκα, ένα θα έπαιρνε ο άντρας και εννιά η γυναίκα".

Η Ήρα θύμωσε τόσο πολύ με το σαρκαστικό χαμόγελο του Δία, ώστε τύφλωσε τον Τειρεσία (αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται για να δικαιολογήσει την τύφλωσή του η ψευδοησιόδειος Μελαμποδία). Ο Δίας τότε, για να τον αποζημιώσει, του έδωσε το χάρισμα της μαντικής και διάρκεια ζωής εφτά γενεών.

Κάτι λένε όλα αυτά...
Εξαιρετική προσέγγιση απο το φίλο popov !!!  :hi: :hi:

Τη καλησπέρα μου  :hi: :hi:
 

zdrinis

Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2014
Μηνύματα
1.418
Like
2
Πόντοι
16
δεν έχουν καμιά αξία κατά την γνώμη μου οι ορισμοί και οι απόψεις της ψυχολογίας γιατί βασίζονται στα κοινωνικά must της κάθε εποχής/τόπου και όχι στην πραγματική ανθρώπινη φύση
και η ψυχολογία/ψυχιατρική είναι σαν την οικονομία, ψευδοεπιστήμη βασιζόμενη σε οτιδήποτε άλλο εκτός από την πραγματικότητα...

το άρρωστο είναι να χαρακτηρίζετε μαζικά κάτι μη φυσιολογικό επειδή ξεφεύγει από τα ηθικά η λειτουργικά πλαίσια του κάθε τόπου και χρόνου

η ψυχιατρικη μια χαρα επιστημη ειναι οπως κ η ψυχολογια . δεν ειναι παντα αιυθερετη επιστημη εξαλλου κοινωνικα μαστ υπαρχουν παντου κ παντα
 

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Μηνύματα
8.784
Κριτικές
11
Like
603
Πόντοι
376

το να ζητάς ευχαρίστηση από κάτι που έχεις βαρεθεί δεν οδηγεί σε ψυχαναγκασμό, αλλά σε εξέλιξη, νέες εμπειρίες και καταστάσεις
και αν υπάρχει ένα πράγμα στον άνθρωπο που δεν έχει τέλος είναι η φαντασία  :grin:
 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Εξαιρετική προσέγγιση απο το φίλο popov !!!  :hi: :hi:

Τη καλησπέρα μου  :hi: :hi:

Τα σέβη μου φίλε!  :hi:

Συνέχισε την εξαιρετική δουλειά σου και τα ωραία νήματα που ανοίγεις! Δίνεις άλλη πνοή και ώθηση στο φόρουμ!!!  :hi: :hi: :hi:
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
το να ζητάς ευχαρίστηση από κάτι που έχεις βαρεθεί δεν οδηγεί σε ψυχαναγκασμό, αλλά σε εξέλιξη, νέες εμπειρίες και καταστάσεις
και αν υπάρχει ένα πράγμα στον άνθρωπο που δεν έχει τέλος είναι η φαντασία  :grin:

Σωστά !!!  :hi: :hi:

Αλλά το δρόμο της εξέλιξης και των νέων εμπειριών πόσοι μπορούν να τον επιλέξουν, η τελικά πόσοι τον επιλέγουν ??

Εχουν όλοι οι άνθρωποι επαρκή φαντασία ??

Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι οι περισσότεροι μια και δεν έχουν φαντασία το γυρίζουν στην .... τασία !!! ( παλιό τραγουδάκι ) :2funny: :2funny:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom