Νέα

Ξενοφοβία, Προσφυγολαγνία, Ανθρωπισμός και Εθνική Ταυτότητα

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 57
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
Το Μεταναστευτικό τείνει να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά προβλήματα σήμερα.

Σε όλη την Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας υπάρχουν ακραίες απόψεις που ξεκινούν από την ξενοφοβία και καταλήγουν στην προσφυγολαγνία.

Ας δούμε κάποια πράγματα όσο πιο αντικειμενικά μπορούμε.

Οι άνθρωποι αυτοί έρχονται στην χώρα μας ( και στην Ευρώπη γενικότερα ) απρόσκλητοι. Δεν τους κάλεσε κανείς εδώ.

Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους σπρώχνονται στην ξενιτιά, διωγμένοι και κυνηγημένοι στην κυριολεξία από τις  χώρες τους για λόγους πολεμικών συγκρούσεων η ανέχειας. Είναι λοιπόν καθαρά θέμα ανθρωπιστικής αντιμετώπισης να μην τους αφήσεις να πνιγούν η να πεθάνουν από το κρύο η τη πείνα.

Υπάρχουν όμως και κάποια προφανή αριθμητικά όρια. Στην Ινδία και στο Μπαγκλαντές από το σύνολο των 1,2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων οι μισοί περίπου ζουν κάτω από το δικό τους  όριο φτώχιας, που στην Ευρώπη ούτε να το φανταστούμε μπορούμε οι περισσότεροι. Αν βάλουμε και τα 320 εκατομμύρια του Πακιστάν και το Αφγανιστάν, και  ένα μεγάλο κομμάτι της Αφρικής οι άνθρωποι που ζουν σε άθλιες συνθήκες είναι πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο.

Η Ευρώπη των 370 εκατομμυρίων κατοίκων συνολικά προφανώς και δεν μπορεί να σηκώσει ούτε το 3% δηλαδή 45 εκατομμύρια από τους ανθρώπους αυτούς ως πρόσφυγες.

Σε πολλές περιπτώσεις οι χώρες προέλευσης των προσφύγων δεν τους δέχονται καν πίσω, υποκρινόμενες ότι δεν είναι καν δικοί τους πολίτες. Η απάντηση που κάποιοι δίνουν ότι πρόκειται για φτωχές χώρες είναι βιαστική και λανθασμένη. Το Πακιστάν και η Ινδία για παράδειγμα είναι ''φτωχές'' μεν χώρες, με πανάκριβα διαστημικά και πυρηνικά προγράμματα όμως. Το αν δεν έχουν κάποια στοιχειώδη ανθρωπιστικής φύσεως πολιτική για τους πολίτες τους που την έχουν ανάγκη είναι δική τους ευθύνη. Δεν είναι ευθύνη της Δύσης να περιθάλπει τους ανθρώπους που τους '' περισσεύουν '' σε αυτές τι χώρες  και δεν έχουν τι να τους κάνουν.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Η λύση λοιπόν για την Δύση δεν είναι να παριστάνουμε τους φιλάνθρωπους δεχόμενοι τους όποιους θαρραλέους και τυχερούς από αυτούς φτάνουν απρόσκλητοι στη χώρα μας. Απλά διότι τα νούμερα που παραπάνω ανέφερα κάνουν αυτή τη πρακτική ανέφικτη.

Η λύση είναι να πιέσει με πολιτικά, οικονομικά, και οποιαδήποτε άλλα μέσα χρειαστεί η δύση προκειμένου να καλυτερέψουν οι συνθήκες ζωής σε αυτές τις χώρες και να μην αναγκάζονται οι άνθρωποι να φεύγουν από τις χώρες τους απελπισμένοι.


Πιστεύω όμως τα οικονομικά συμφέροντα του μεγαλύτερου μέρους των χωρών της δύσης συντείνουν στο ότι είναι καλύτερα να μένουν οι λαοί αυτών των χωρών εξαθλιωμένοι και οικονομικά ανίσχυροι, μια και έτσι διαφεντεύονται ευκολότερα.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Πάμε τώρα να δούμε μια πιο συγκεκριμένη κατηγορία προσφύγων, τους μουσουλμάνους.

Δεδομένα:
Οι μουσουλμάνοι στη πλειοψηφία τους όταν μεταναστεύουν δεν αφομοιώνονται στις νέες κοινωνίες που καλούνται να ζήσουν, εν αντιθέσει με πολλούς άλλους πρόσφυγες άλλων θρησκειών.

Αρνούνται πεισματικά να αποδεχθούν τις παγκόσμιες εξελίξεις και επιθυμούν να συνεχίσουν να ζουν με βάση τη σαρία, τον ισλαμικό νόμο δηλαδή. Και ως εδώ όλα καλά. Είναι δικαίωμα του καθενός να ζει όπως αυτός επιλέγει.

Δεν είναι όμως δικαίωμα κάποιου να προσπαθεί να επιβάλει τη θρησκεία του και το τρόπο ζωής του, που από αυτήν απορρέει  στους άλλους. Πολύ δε περισσότερο όταν φιλοξενείται σε χώρες με άλλη θρησκεία, άλλη κουλτούρα, άλλο πολιτισμικό πλαίσιο. Και στη μουσουλμανική θρησκεία η προσπάθεια ένταξης και προσηλυτισμού των απίστων στο Ισλάμ αποτελεί θρησκευτική υποχρέωση του πιστού.

Ουσιαστικά είναι σαν να  μπαίνει στο σπίτι σου απρόσκλητος ένας πεινασμένος κακομοίρης, εσύ να τον βοηθάς και να τον  περιθάλπεις, και μόλις παίρνει τα πάνω του να προσπαθεί να σου αλλάξει το τρόπο που ζεις γιατί η θρησκεία του τον έχει πείσει ότι  ο τρόπος που ζεις δεν είναι σωστός και πρέπει να πολεμήσει για να σε κάνει να τον αλλάξεις.

Το παραπάνω παράδειγμα δεν είναι χωρίς ειδικότερο αντίκρισμα. Στη Γαλλία σήμερα λειτουργούν περίπου 2000 τζαμιά. Υπάρχουν βάσιμες καταγγελίες και ανακριτικά πορίσματα που καταλήγουν στο γεγονός ότι σε πολλά από αυτά τα τζαμιά γινόταν προπαγάνδα κατά της δύσης και γενικότερα του δυτικού τρόπου ζωής. Άλλωστε τα τελευταία δραματικά γεγονότα στο Παρίσι συνάδουν με την παραπάνω άποψη.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Αν το δει κανείς σε θεωρητική βάση το πρόβλημα είναι βαθιά κοινωνικοπολιτικό. Τι εννοώ ??

Οι περισσότερες δυτικές κοινωνίες είναι λαϊκές με σαφή διαχωρισμό ανάμεσα σε θρησκεία και κράτος. Η δε θρησκεία σαν θεσμός είναι υποχρεωμένη να λειτουργεί σύμφωνα με τον ανώτατο νόμο, το σύνταγμα δηλαδή, και όλους τους νόμους που από αυτό απορρέουν.

Στα περισσότερα ισλαμικά κράτη από τα οποία μας έρχονται οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες ακόμη και αν σε κάποια από αυτά τυπικά γίνονται εκλογές και εκλέγονται βουλές, δεν λειτουργούν λαϊκά αλλά θεοκρατικά. Ο ανώτατος δηλαδή νόμος είναι η Σαρία και όλες οι ερμηνείες της. Οτιδήποτε δε ερμηνεύεται ως ανακόλουθο της Σαρίας αποτελεί εκφυλισμό και πρέπει οι πιστοί να μάχονται εναντίον του.

Το πόσο θεμελιακό υπόβαθρο έχει η παραπάνω άποψη στο μέσο μουσουλμάνο φαίνεται και από κάποια ενδεικτικά γεγονότα.

Για παράδειγμα, μετά το αιματοκύλισμα στο Παρίσι, βγήκε κάποιος επίσημος υψηλόβαθμος ηγέτης του Ισλάμ από οποιαδήποτε χώρα να καταδικάσει αυτή την ενέργεια ?? Εγώ τουλάχιστον δεν άκουσα κάτι. Μπορεί να μην είμαι ενημερωμένος !! Aν κάποιος έχει ακούσει κάτι ας το αναφέρει. Ουσιαστικά ακόμη και όσοι δεν μιλάνε εγκρίνουν και επιχαίρουν για αυτό που έγινε.

Αλλο αντιπαράδειγμα. Πριν 15 χρόνια η Δύση ισοπέδωσε τη Σερβία με αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Παρα ταύτα δεν είδαμε κανένα Σέρβο να ζώνεται με εκρηκτικά και να ανατινάζεται μέσα σε δημόσιους χώρους της Δύσης.

Για να μην παρεξηγηθώ.  Δεν είμαι μισαλλόδοξος.  Δεν κριτικάρω το τρόπο ζωής κανενός. Οι λαοί έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσής τους. Επίσης πιστεύω ότι η διαφορετικότητα των λαών όσον αφορά το πολιτισμό και τη κουλτούρα τους είναι πλούτος. Αλλωστε αυτός είναι και ένας από τους λόγους που μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω και να τα γνωρίζω.

Δεν είναι ανάγκη να προσαρμοστούμε όλοι στα δεδομένα που το Hollywood προβάλλει σαν δυτικό τρόπο ζωής. Ας κρατήσει ο κάθε λαός το πολιτισμό του, τη κουλτούρα του, τη θρησκεία του, τις ιδιαιτερότητές του. Η ποικιλία είναι όμορφο πράγμα, η ομοιομορφία βαρετό. Δεν είναι άσχημο να διαφέρουμε.

Όμως νομίζω δεν είναι σωστό κάποιοι άνθρωποι που έρχονται στη δύση απρόσκλητοι και περιθάλπονται να στρέφονται ενάντια στους ευεργέτες τους κατηγορώντας τους ότι όλα στη χώρα που φιλοξενούνται είναι στραβά. Στο κάτω αν όλα στη νέα χώρα είναι όλα ''στραβά'' γιατί δεν έμεναν η γιατί δεν γυρίζουν στη γενέτειρά τους όπου όλα είναι ''ίσια''.
 
Για να θυμόμαστε λίγο τα δικά μας ( τα της δύσης εννοώ ). Ένα καλό παράδειγμα για το που μπορεί να οδηγήσει η θρησκευτική μισαλλοδοξία είναι η φρικαλεότητα της νύκτας του Αγίου Βαρθολομαίου, όπου οι καθολικοί  Γάλλοι, σφάξανε σε μια νύχτα όλους τους προτεστάντες Γάλλους.

Χρειάστηκε οι λαοί της Ευρώπης να περάσουν από τη διαδικασία της Αναγέννησης, από τη Γαλλική Επανάσταση, και από άλλες σκληρές ιστορικές διαδικασίες για να ξεπεράσουν τέτοια σύνδρομα. Και να έχουν φτάσει σήμερα στο πολιτιστικό σημείο να μπορούν να αυτολογοκρίνονται, και να προωθούν κοινωνικά μοντέλα πολυπολιτισμικών η ''ανοικτών'' κοινωνίων ( σε βαθμό ίσως υπερβολής κατά τη γνώμη μου).  Κάποιοι άλλοι λαοί δεν είχαν δυστυχώς αυτή την εξέλιξη.

Ανάλογο σκηνικό με αυτό που προανέφερα βλέπουμε ακόμη και μέσα στους μουσουλμάνους ανάμεσα σε σουνίτες και σιίτες. Οι άνθρωποι πάντα θα βρίσκουν αιτίες να χωρίζονται σε φατρίες και να αντιμάχονται μεταξύ τους.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Η ψυχολογική βάση αυτού του φαινομένου είναι απλή.
Όταν κάποιος απαξιώνει τον εαυτό του και αισθάνεται ένα τίποτα, θα δώσει υπέρμετρη αξία σε ότι τον κάνει να αισθανθεί κάποιος. Σε ότι του δώσει δηλαδή ταυτότητα. Και αυτό το κάτι μπορεί να είναι μια θρησκεία, ένα κόμμα, ένας ''στρατός'', ακόμη και μια ποδοσφαιρική ομάδα. Αφού λοιπόν ο απαξιωμένος βρει ταυτότητα σαν μέλος μια κάστας ανθρώπων, η αμέσως σχεδόν αυτόματη επόμενη ενέργειά του είναι να βρει εχθρούς. Να βρει τους ''άλλους'' που είναι λάθος επειδή δεν είναι σαν και αυτόν, και βέβαια να τους μισήσει θανάσιμα. Και προφανώς οι ''επικεφαλής'' των κάθε είδους καστών αυτό το ξέρουν καλά, και ''στρατολογούν'' εύκολα οπαδούς που γίνονται οι στρατοί τους. Συνήθως δε, χρησιμοποιούν και κάποιο οικονομικής φύσεως δέλεαρ για να κάνουν τη στρατολόγηση ακόμη πιο γλυκιά.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί τζιχαντιστές είναι δεύτερης και τρίτης γενιάς μετανάστες, που μπορεί να μην ήταν πλούσιοι αλλά δεν θα τους κατέταζες στους  ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα σε κάποιο ασιατικό η αφρικανικό χωριό.

Κοντολογίς αν ό άνθρωπος δεν έχει μόρφωση και καλλιέργεια τότε δεν έχει ταυτότητα, και σα φυσικό αποτέλεσμα γίνεται επιρρεπής  στη κοπαδοποίηση που παραπάνω ανέφερα, που τον κάνει υποχείριο κάποιων.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Για να καταλήξω κάπου και να δώσω συνοπτικά την άποψή μου.

Η Δύση γενικότερα και η Ελλάδα θα πρέπει να δέχεται τους πρόσφυγες αλλά με βάση κάποιες ελεγχόμενες ποσοστώσεις ανά χώρα, και μέχρι κάποια αριθμητικά όρια. Ο τρόπος αποδοχής των προσφύγων πρέπει να χρηματοδοτηθεί, ώστε να είναι συγκεκριμένος, ελεγχόμενος και αυστηρός. Δεν είναι δυνατόν οι χώρες να δίνουν την εικόνα ξέφραγο αμπέλι που όποιος γουστάρει μπαίνει όποτε θέλει. Αν χρειαστεί σε αυτό το πλαίσιο τα σύνορα να φυλάγονται, για αυτό το λόγο νομίζω υπάρχουν και πληρώνονται οι στρατοί.

Οι πρόσφυγες που με αυτό το τρόπο γίνονται δεκτοί θα πρέπει να σέβονται τους νόμους, το πολιτισμό, και τη κουλτούρα της χώρας που τους φιλοξενεί, και ασφαλώς σε καμία περίπτωση να μην προσπαθούν να τα αλλάξουν αν κάτι από αυτά δεν συνάδει με τη δική τους κουλτούρα η θρησκεία. Πρέπει να θυμούνται ότι είναι φιλοξενούμενοι και να φέρονται ανάλογα.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι λαοί στη Δύση είμαστε αποτέλεσμα τεράστιων επιμειξιών μέσα σε ένα τεράστιο ''χωνευτήριο''. Οι Ελληνες σαν λαός ξέρουν ιστορικά πολύ καλά τι σημαίνει προσφυγιά όπως επίσης και τι σημαίνει μετανάστης. Τα κουβαλάει αυτά τα δυο στην ιστορική του μνήμη ο ελληνας.

Για τους περισσότερους από εμάς κάποιοι πρόγονοί μας από κάπου αλλού ήρθαν σπρωγμένοι συνήθως από κάποια βίαια γεγονότα στη ζωή τους. Επιπλέον ακόμη και σήμερα η οικονομική κατάσταση και η τρομαχτική ανεργία σπρώχνει νέους Ελληνες στο εξωτερικό. Τι αντιμετώπιση θα θέλαμε να έχουν αυτοί οι Ελληνες στο εξωτερικό. Αυτό θα μας βοηθήσει να βλέπουμε πιο σφαιρικά τους ξένους πρόσφυγες που έρχονται εδώ.

Η φωτογραφία που παραθέτω στο post μου τα λέει νομίζω όλα.

Αυτά από εμένα. Ας ακούσουμε και άλλους.
 

Συνημμένα

  • 12234999_560694237421403_2384141622928775213_n.jpg
    12234999_560694237421403_2384141622928775213_n.jpg
    20,4 KB · Εμφανίσεις: 16

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
59
Πόντοι
66

Συνημμένα

  • Metanasteftiko.jpg
    Metanasteftiko.jpg
    63,1 KB · Εμφανίσεις: 19

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Μηνύματα
8.784
Κριτικές
11
Like
603
Πόντοι
376
Ξενοφοβία, Προσφυγολαγνία, Ανθρωπισμός και Εθνική Ταυτότητα


μαλακίες όλα,μαλάκες όλοι...
fuck it all fuck this world που λένε και οι slipknot  :grin:
 

Slavyanka Delicatessen

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2013
Μηνύματα
10.012
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
166
ta 2-3 πρωτα διαβασα γιατι νυστάζω

ωραια το ξεκινησες

θα επανελθω αυριο :hi:
 

balkanexpress77

Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2013
Μηνύματα
4.739
Like
6
Πόντοι
16
η λυση στις ροες ειναι απλη..
ταχω ξαναπει
κοβουν οι βορ χωρες την συμετοχη των μεταναστων εκτος συστηματος τα επιδοματα
φτιαχνουν χωρους φιλοξενιας με στεγαση κ φαγητο για οικογενειες,οχι για σολο
οποτε
οσοι ειναι προσφυγες οικογενειες,θα μεινουν εστω με τα ελαχιστα μεχρι κι εαν γινει κατι κ τελειωσει ο πολεμος,απιθανο,στις χωρες τους
να ξαναπαν απο εκει που ηρθαν
οι αλλοι μεταναστες με αιτημα ζωη χωρις δουλεια,στην ευρωπη
χωρις επιδοματα να καθονται κ να πληρωνονται ενω προσευχοντε στον αλλαχ,δεν θαρθουνε,η θα πανε σαουδικη αραβια με 1500 το μηνα για δουλεια..
αυτο ειναι κι ειναι απλο...
γι αυτο κι ελβετια που δεν δινει ενα σεντς σε τετοιυς δεν παταει κανεις παρατυπος,γιατι ξερει οτι ουτε ασυλο θα παρει εκτος απο λιγους με οικογενεια,κι ουτε επιδοματα δινει,,οποτε βουρ για γερμανια σουηδια  δανια κλπ οπου καθεσαι κ πληρωνεσαι..λιγα μεν αλλα γι αυτους ειναι δεκαπλασια απ εκει που ηρθαν ,κ το βασικο χωρις δουλεια
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
η λυση στις ροες ειναι απλη..
ταχω ξαναπει
κοβουν οι βορ χωρες την συμετοχη των μεταναστων εκτος συστηματος τα επιδοματα
φτιαχνουν χωρους φιλοξενιας με στεγαση κ φαγητο για οικογενειες,οχι για σολο
οποτε
οσοι ειναι προσφυγες οικογενειες,θα μεινουν εστω με τα ελαχιστα μεχρι κι εαν γινει κατι να ξαναπαν απο εκει που ηρθαν
οι αλλοι χωρις επιδοματα να καθονται κ να πληρωνονται ενω προσευχοντε στον αλλαχ,δεν θαρθουνε,η θα πανε σαουδικη αραβια με 1500 το μηνα για δουλεια..
αυτο ειναι κι ειναι απλο...
γι αυτο κι ελβετια που δεν δινει ενα σεντς σε τετοιυς δεν παταει κανεις παρατυπος,γιατι ξερει οτι ουτε ασυλο θα παρει εκτος απο λιγους με οικογενεια,κι ουτε επιδοματα δινει,,οποτε βουρ για γερμανια σουηδια κλπ οπου καθεσαι κ πληρωνεσαι..λιγα μεν αλλα γι αυτους ειναι δεκαπλασια απ εκει που ηρθαν ,κ το βασικο χωρις δουλεια
Απλό δεν είναι σίγουρα. Εξαιρετικά πολύπλοκο είναι.

Αλλά η ουσία αυτού που γράφεις ότι δηλαδή επιδόματα θα έπρεπε να δίνονται μόνο σε αυτούς που έρχονται μέσω της επίσημης διαδικασίας είναι σωστή. Και επίσης τα επιδόματα δεν μπορούν να δίνονται για πάντα, αλλά για συγκεκριμμένα χρονικά διαστήματα μέχρι να βρουν δουλειά. Οπως και τα επιδόματα ανεργίας για τους ντόπιους δίνονται για συγκεκριμενα διαστήματα.

Και πάλι βέβαια θυμίζω την αριθμητική. Τα νούμερα των εξαθλιωμένων είναι τεράστια. Ακόμη και η ''πλούσια'' Σαουδική Αραβία πόσους μπορεί νομίζεις να δεχθεί χωρίς να έχει πρόβλημα ??

Η μόνη μακροπρόθεσμα βιώσιμη λύση είναι να καλυτερέψουν οι συνθήκες ζωής των ανθρώπων στις χώρες τους ώστε να μην φεύγουν.
Αλλά αυτό όπως αρχικά έγραψα σκοντάφτει πάνω σε συγκεκριμένα συμφέροντα κύκλων της Δύσης.
Αν και συνολικά τη Δύση την συμφέρει.


 

bihtis

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2010
Μηνύματα
1.706
Κριτικές
7
Like
382
Πόντοι
36
ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Για να καταλήξω κάπου και να δώσω συνοπτικά την άποψή μου.

Η Δύση γενικότερα και η Ελλάδα θα πρέπει να δέχεται τους πρόσφυγες αλλά με βάση κάποιες ελεγχόμενες ποσοστώσεις ανά χώρα, και μέχρι κάποια αριθμητικά όρια. Ο τρόπος αποδοχής των προσφύγων πρέπει να χρηματοδοτηθεί, ώστε να είναι συγκεκριμένος, ελεγχόμενος και αυστηρός. Δεν είναι δυνατόν οι χώρες να δίνουν την εικόνα ξέφραγο αμπέλι που όποιος γουστάρει μπαίνει όποτε θέλει. Αν χρειαστεί σε αυτό το πλαίσιο τα σύνορα να φυλάγονται, για αυτό το λόγο νομίζω υπάρχουν και πληρώνονται οι στρατοί.

Οι πρόσφυγες που με αυτό το τρόπο γίνονται δεκτοί θα πρέπει να σέβονται τους νόμους, το πολιτισμό, και τη κουλτούρα της χώρας που τους φιλοξενεί, και ασφαλώς σε καμία περίπτωση να μην προσπαθούν να τα αλλάξουν αν κάτι από αυτά δεν συνάδει με τη δική τους κουλτούρα η θρησκεία. Πρέπει να θυμούνται ότι είναι φιλοξενούμενοι και να φέρονται ανάλογα.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι λαοί στη Δύση είμαστε αποτέλεσμα τεράστιων επιμειξιών μέσα σε ένα τεράστιο ''χωνευτήριο''. Οι Ελληνες σαν λαός ξέρουν ιστορικά πολύ καλά τι σημαίνει προσφυγιά όπως επίσης και τι σημαίνει μετανάστης. Τα κουβαλάει αυτά τα δυο στην ιστορική του μνήμη ο ελληνας.

Για τους περισσότερους από εμάς κάποιοι πρόγονοί μας από κάπου αλλού ήρθαν σπρωγμένοι συνήθως από κάποια βίαια γεγονότα στη ζωή τους. Επιπλέον ακόμη και σήμερα η οικονομική κατάσταση και η τρομαχτική ανεργία σπρώχνει νέους Ελληνες στο εξωτερικό. Τι αντιμετώπιση θα θέλαμε να έχουν αυτοί οι Ελληνες στο εξωτερικό. Αυτό θα μας βοηθήσει να βλέπουμε πιο σφαιρικά τους ξένους πρόσφυγες που έρχονται εδώ.

Η φωτογραφία που παραθέτω στο post μου τα λέει νομίζω όλα.

Αυτά από εμένα. Ας ακούσουμε και άλλους.
είναι θαυμάσιο πως ένας ιστότοπος με θέμα τον αγοραίο έρωτα φιλοξενεί απόψεις και ανθρώπους σαν και εσένα φίλτατε.
Συγχαρητήρια για την ανάλυση και τις απόψεις σας
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
είναι θαυμάσιο πως ένας ιστότοπος με θέμα τον αγοραίο έρωτα φιλοξενεί απόψεις και ανθρώπους σαν και εσένα φίλτατε.
Συγχαρητήρια για την ανάλυση και τις απόψεις σας

Ευχαριστώ Φίλε  :hi: :hi:
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
59
Πόντοι
66
Η μόνη μακροπρόθεσμα βιώσιμη λύση είναι να καλυτερέψουν οι συνθήκες ζωής των ανθρώπων στις χώρες τους ώστε να μην φεύγουν.

Φίλε, αυτό που λες είναι ένα αόριστο ευχολόγιο που ισχύει για όλες τις χώρες, όλους τους ανθρώπους, παντού και πάντοτε.
Μεταφραζόμενο σε νούμερα σημαίνει "αύξηση του κατα κεφαλήν εισοδήματος" που με τη σειρά του σημαίνει "αύξηση του ΑΕΠ".
(Ως γνωστόν το κ.κ.εισ. είναι το ΑΕΠ δια τον πληθυσμό).
Βλέπεις τι γίνεται εδώ σε μας με το ΑΕΠ μας, που δεν είμαστε και του πεταματού όπως αυτοί οι φουκαράδες της υποσαχάριας.

Πως λοιπόν θα "καλυτερέψουν οι συνθήκες ζωής"?
Ναι, κι εγώ συμφωνώ.
Μου θυμίζει όμως το σύνθημα (έχει γραφτεί σε πλακάτ δαδήλωσης): "ΚΑΤΩ Η ΦΤΩΧΕΙΑ".
Και μετά, ξυπνήσαμε.

Τα άλλο που έγραψες (ότι δυτικά "συμφέροντα" εμποδίζουν τη βελτίωση των συνθηκών) δεν με βρίσκει σύμφωνο. Είναι η συνήθης μέθοδος του να τα ρίχνουμε σε κάποιον ("Αυτός φταίει"), για να εκτρέψουμε τις τυχόν ευθύνες (αν υπάρχουν τέτοιες) προς κάτι, ώστε να παρασύρουμε τις μάζες υπέρ μας:  "Να, βλέπεις? Αυτός τα λέει χύμα!"
Το αν τα "χύμα" όμως είναι και μαλακίες, δεν το εξετάζει κανείς.
Μην βιάζεσαι λοιπόν να τα ρίχνεις στους "κακούς" κύκλους της Δύσης.
Κανείς δεν έχει συμφέρον από τη δυστυχία του διπλανού του.
 

Paparov

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2006
Μηνύματα
1.070
Κριτικές
4
Like
4
Πόντοι
16
Φίλε, αυτό που λες είναι ένα αόριστο ευχολόγιο που ισχύει για όλες τις χώρες, όλους τους ανθρώπους, παντού και πάντοτε.
Μεταφραζόμενο σε νούμερα σημαίνει "αύξηση του κατα κεφαλήν εισοδήματος" που με τη σειρά του σημαίνει "αύξηση του ΑΕΠ".
(Ως γνωστόν το κ.κ.εισ. είναι το ΑΕΠ δια τον πληθυσμό).
Βλέπεις τι γίνεται εδώ σε μας με το ΑΕΠ μας, που δεν είμαστε και του πεταματού όπως αυτοί οι φουκαράδες της υποσαχάριας.

Πως λοιπόν θα "καλυτερέψουν οι συνθήκες ζωής"?
Ναι, κι εγώ συμφωνώ.
Μου θυμίζει όμως το σύνθημα (έχει γραφτεί σε πλακάτ δαδήλωσης): "ΚΑΤΩ Η ΦΤΩΧΕΙΑ".
Και μετά, ξυπνήσαμε.

Τα άλλο που έγραψες (ότι δυτικά "συμφέροντα" εμποδίζουν τη βελτίωση των συνθηκών) δεν με βρίσκει σύμφωνο. Είναι η συνήθης μέθοδος του να τα ρίχνουμε σε κάποιον ("Αυτός φταίει"), για να εκτρέψουμε τις τυχόν ευθύνες (αν υπάρχουν τέτοιες) προς κάτι, ώστε να παρασύρουμε τις μάζες υπέρ μας:  "Να, βλέπεις? Αυτός τα λέει χύμα!"
Το αν τα "χύμα" όμως είναι και μαλακίες, δεν το εξετάζει κανείς.
Μην βιάζεσαι λοιπόν να τα ρίχνεις στους "κακούς" κύκλους της Δύσης.
Κανείς δεν έχει συμφέρον από τη δυστυχία του διπλανού του.

Θες να εξηγήσεις λίγο περισσότερο τη τελευταία φράση σου; Λίγο πολύ, μπακαλίστικα, στις περισσότερες χώρες του κόσμου το 5% του πληθυσμού κατέχει σε πλούτο όσο το υπόλοιπο 95%. Άμα δεν δυστυχεί ένα κομμάτι του πληθυσμού και δε φυτοζωεί ακόμα ένα ποσοστό του, πως θα διατηρηθούν αυτές οι "ισορροπίες";

 

Επιρρεπής

Ανώτατος
Εγγρ.
11 Ιουν 2014
Μηνύματα
4.051
Κριτικές
52
Like
16.593
Πόντοι
10.686
Παραδοσιακά η μέθοδος που ακολουθούσαν οι Δυτικοί αποικιοκράτες στις χώρες του Τρίτου κόσμου,της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης,ήταν ο προσεταιρισμός των ντόπιων κομματαρχών και αρχόντων της τοπικής κοινωνίας,αναφερόμενοι στα Βαλκάνια,ή των φυλάρχων όταν μιλάμε για Αφρική και Μέση Ανατολή.Δημιουργούνταν έτσι μια παρασιτική άρχουσα τάξη,που σκοπός της ήταν να προασπίζεται τα συμφέροντα των προτεκτόρων της,χρηματιζόμενη ή με άλλες κρυφές παροχές και προνόμια.Το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι η συγκέντρωση πλούτου σε λίγα χέρια,και ακόμα χειρότερα η ανυπαρξία προοπτικής προόδου και εξόδου από την ανέχεια για τις μεγάλες μάζες του πληθυσμού!(Και σκεφτείτε ότι αν ζοριζόμαστε εμείς εδώ,με τόσον ασήμαντο αριθμητικά πληθυσμό,πώς μεγεθύνεται το πρόβλημα σε χώρες με υπερεικοσαπλάσιο και υπερεκατονταπλάσιο πληθυσμό)!Γιατί δεν υπάρχει νόημα να χρηματοδοτείς με επιδόματα κάποιον που και αύριο θα είναι πενίας,αφού στερείται των προσόντων να προοδεύσει.Το πολύ-πολύ τον συντηρείς στα όρια του φυσικού θανάτου.Μόνο αν διαχυθεί η δυνατότητα στη συνολική μάζα για εκπαίδευση,μπορεί να υπάρξει ελπίδα για τις επόμενες γενιές,γιατί για τη δική μας,εδώ και παγκοσμίως,απλά δεν προλαβαίνουμε,που λέγαμε και στον Στρατό...
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
Φίλε, αυτό που λες είναι ένα αόριστο ευχολόγιο που ισχύει για όλες τις χώρες, όλους τους ανθρώπους, παντού και πάντοτε.
Μεταφραζόμενο σε νούμερα σημαίνει "αύξηση του κατα κεφαλήν εισοδήματος" που με τη σειρά του σημαίνει "αύξηση του ΑΕΠ".
(Ως γνωστόν το κ.κ.εισ. είναι το ΑΕΠ δια τον πληθυσμό).
Βλέπεις τι γίνεται εδώ σε μας με το ΑΕΠ μας, που δεν είμαστε και του πεταματού όπως αυτοί οι φουκαράδες της υποσαχάριας.

Πως λοιπόν θα "καλυτερέψουν οι συνθήκες ζωής"?
Ναι, κι εγώ συμφωνώ.
Μου θυμίζει όμως το σύνθημα (έχει γραφτεί σε πλακάτ δαδήλωσης): "ΚΑΤΩ Η ΦΤΩΧΕΙΑ".
Και μετά, ξυπνήσαμε.

Τα άλλο που έγραψες (ότι δυτικά "συμφέροντα" εμποδίζουν τη βελτίωση των συνθηκών) δεν με βρίσκει σύμφωνο. Είναι η συνήθης μέθοδος του να τα ρίχνουμε σε κάποιον ("Αυτός φταίει"), για να εκτρέψουμε τις τυχόν ευθύνες (αν υπάρχουν τέτοιες) προς κάτι, ώστε να παρασύρουμε τις μάζες υπέρ μας:  "Να, βλέπεις? Αυτός τα λέει χύμα!"
Το αν τα "χύμα" όμως είναι και μαλακίες, δεν το εξετάζει κανείς.
Μην βιάζεσαι λοιπόν να τα ρίχνεις στους "κακούς" κύκλους της Δύσης.
Κανείς δεν έχει συμφέρον από τη δυστυχία του διπλανού του.
Απαντάω στα κοκινα παραπάνω.

Το ξέρω ότι αυτό που γράφω είναι γενικό και αόριστο, και οιωνεί ευχολόγιο. Αλλά δεν μπορώ σε ένα ποστ να δώσω λυσεις για όλα.
Μια και το αναφέρεις όμως.
Αν θυμάσαι  στα αρχικά μου post είχα γράψει ότι Ινδία και πακιστάν έχουν πανάκριβα διαστημικά και πυρηνικά προγράμματα.
Μια αρχική ιδέα λοιπον θα ήταν πριν πάνε στα αστρα και πριν εκτοξεύσουν δορυφόρους να σκεφτούν λίγο ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων τους που λοιμοκτονούν. Για να μην μιλήσουμε για στρατιωτικές δαπάνες κλπ που αφορούν πολύ περισσότερες χώρες απο τις δυο που ανέφερα.

Οσον αφορά το κατά πόσο υπάρχουν Δυτικά συμφέροντα τα οποια ευνοούνται απο  την εξαθλιωση αυτών των χωρών.

Δεν ισχυρίζομαι ότι φταίει αποκλειστικά η Δύση για τη κατάσταση αυτών των χωρών. Σίγουρα έχουν μεγάλες ευθύνες και οι ίδιες οι χώρες.Το ότι όμως έχει συντελέσει προς αυτή τη κατεύθυνση η Δύση είναι νομίζω αρκετά προφανές.

Και μόνο η λέξη αποικιοκρατία συμπυκνώνει την ιστορική εκμετάλευση για μεγάλα χρονικά διαστήματα απο τη Δύση αυτών των χωρών. Εκμετάλευση που όσο ισχυροποιούνται οικονομικά αυτές οι χώρες προφανώς θα φθίνει. Αρα είναι προφανές ότι συγκεκριμένους δυτικούς  κύκλους συμφερόντων η παραμονή αυτών των χωρών στη κατάσταση που βρίσκονται, προφανώς τους ευνοεί.





 

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Μηνύματα
12.726
Like
2
Πόντοι
166
Το Μεταναστευτικό τείνει να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά προβλήματα σήμερα.

Σε όλη την Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας υπάρχουν ακραίες απόψεις που ξεκινούν από την ξενοφοβία και καταλήγουν στην προσφυγολαγνία.

Ας δούμε κάποια πράγματα όσο πιο αντικειμενικά μπορούμε.

Οι άνθρωποι αυτοί έρχονται στην χώρα μας ( και στην Ευρώπη γενικότερα ) απρόσκλητοι. Δεν τους κάλεσε κανείς εδώ.

Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους σπρώχνονται στην ξενιτιά, διωγμένοι και κυνηγημένοι στην κυριολεξία από τις  χώρες τους για λόγους πολεμικών συγκρούσεων η ανέχειας. Είναι λοιπόν καθαρά θέμα ανθρωπιστικής αντιμετώπισης να μην τους αφήσεις να πνιγούν η να πεθάνουν από το κρύο η τη πείνα.

Υπάρχουν όμως και κάποια προφανή αριθμητικά όρια. Στην Ινδία και στο Μπαγκλαντές από το σύνολο των 1,2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων οι μισοί περίπου ζουν κάτω από το δικό τους  όριο φτώχιας, που στην Ευρώπη ούτε να το φανταστούμε μπορούμε οι περισσότεροι. Αν βάλουμε και τα 320 εκατομμύρια του Πακιστάν και το Αφγανιστάν, και  ένα μεγάλο κομμάτι της Αφρικής οι άνθρωποι που ζουν σε άθλιες συνθήκες είναι πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο.

Η Ευρώπη των 370 εκατομμυρίων κατοίκων συνολικά προφανώς και δεν μπορεί να σηκώσει ούτε το 3% δηλαδή 45 εκατομμύρια από τους ανθρώπους αυτούς ως πρόσφυγες.

Σε πολλές περιπτώσεις οι χώρες προέλευσης των προσφύγων δεν τους δέχονται καν πίσω, υποκρινόμενες ότι δεν είναι καν δικοί τους πολίτες. Η απάντηση που κάποιοι δίνουν ότι πρόκειται για φτωχές χώρες είναι βιαστική και λανθασμένη. Το Πακιστάν και η Ινδία για παράδειγμα είναι ''φτωχές'' μεν χώρες, με πανάκριβα διαστημικά και πυρηνικά προγράμματα όμως. Το αν δεν έχουν κάποια στοιχειώδη ανθρωπιστικής φύσεως πολιτική για τους πολίτες τους που την έχουν ανάγκη είναι δική τους ευθύνη. Δεν είναι ευθύνη της Δύσης να περιθάλπει τους ανθρώπους που τους '' περισσεύουν '' σε αυτές τι χώρες  και δεν έχουν τι να τους κάνουν.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


σωστός ρε φίλε αλλά το σίτε είναι το άνδρο των δεξιών των ακροδεξιών και των φασιστών τι περιμένεις εδώ όλοι ρατσιστές είναι που το μόνο που θα σου πουν είναι πως να απαλλαγούμε από τους μετανάστες
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom