Νέα

H Κοινωνική Προκατάληψη απέναντι στη Πορνεία

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 29
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
Πολλές φορές απο τότε που άρχισα να καταλαβαίνω τι γίνεται γύρω μου αναρωτήθηκα γιατί η κοινωνία είναι τόσο εχθρικά προκατειλημένη απέναντι στη πορνεία.

Εξ' αρχής και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων διαχωρίζω την πορνεία απο την εξαναγκαστική πορνεία, αυτό που είναι ευρύτερα γνωστό ως trafficing. Και αυτό γιατί η εξαναγκαστική πορνεία δεν είναι τίποτα άλλο από μια μορφή  δουλεμπορίου με την κλασική έννοια του όρου, και δεν έχει σχέση με την κατά συναίνεση και επιλογή πορνεία στην οποία εδώ αναφερόμαστε.

Αν προσπαθήσει κανείς να δει χωρίς προκαταλήψεις το επάγγελμα της πόρνης θα δεί ότι είναι περισσότερο κοινωνικό λειτούργημα παρά επάγγελμα. Ξέρω ότι σε κάποιους αυτό ακούγεται σαν ανέκδοτο. Οτι βάφτισα  και καλά τις πουτάνες κοινωνικές λειτουργούς. Και όμως με αυτό που κάνουν, προσφέρουν πραγματικά  σε κάποιους  ανακούφιση, και διέξοδο, και σε κάποιους άλλους απλά ευχαρίστηση. Επίσης αυτά τα προσφέρουν σε μαζική κλίμακα φθάνοντας οι ίδιες στα όρια των σωματικών και ψυχικών τους αντοχών. Αν αυτό δεν είναι κοινωνικό λειτούργημα - ας μας πουν όλοι αυτοί που γελάνε  - τότε τι είναι κοινωνικό λειτούργημα??  

Επιπλέον το γεγονός ότι οι περισσότερες κοινωνίες περιφρονούν αλλά  ταυτόχρονα ανέχονται και σιωπηρώς εγκρίνουν  τη πορνεία, στην βάση του άλλα λόγια να αγαπιόμαστε,  αναδεικνύει και την αναγκαιότητά της. Γιατί οι κυβερνώντες που κάνουν κουμάντο δεν θα ήθελαν ούτε να φανταστούν  τα προβλήματα που θα ανέκυπταν σε μια κοινωνία χωρίς την πορνεία.

Βέβαια για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους και να μην λέμε μαλακίες. Οι πόρνες δεν επιλέγουν αυτό το επάγγελμα γιατί την είδαν ξαφνικά κοινωνικοί λειτουργοί. Είναι περισσότερο απο προφανές ότι οι περισσότερες ασκούν αυτό το επάγγελμα γιατί πιεζόμενες απο την ανέχεια και τη φτώχεια δεν έχουν άλλο τρόπο να ζήσουν. Επίσης ένα ποσοστό απο αυτές επιλέγουν αυτό το επάγγελμα  διότι απλά είναι φιλοχρήματες, μια  και το επάγγελμα αυτό αποδεδειγμένα ''αμοίβει'' καλά, η τουλάχιστον πολύ καλύτερα απο ένα μέσο η χαμηλά αμειβόμενο επάγγελμα.

Ομως φιλοχρήματους ανθρώπους  μπορείς να βρείς και σε μια σειρά απο άλλα ''αξιοσέβαστα'' επαγγέλματα, ασκούμενα απο εξαιρετικά ''κατά συνθήκη'' μορφωμένους ανθρώπους.  Αυτοί οι άνθρωποι δεν αντιμέτωπίζονται με το βαθμό περιφρόνησης  που οι πόρνες αντιμετωπίζονται.  Αρα δεν είναι η  (όποια )  παραδοπιστία των πορνών, η βάση της κοινωνικής περιφρόνησης της πορνείας.

Προσωπικά πιστεύω ότι αυτή η ''στρέβλωση'' της κοινωνίας απέναντι σε αυτό το επάγγελμα έχει κατ' αρχάς θρησκευτική βάση, και εδραιώνεται μέσω της κρυπτοσυντηρητικής μαλακοσεμνοτυφίας που δέρνει τη κοινωνία μας. Και εξηγούμαι. Στη χριστιανική πουριτανική δύση επι πολλούς αιώνες  το σεξ εθεωρείτο ''αντρικό πάθος'' . Στις γυναίκες ούτε καν η απόλαυση στο σεξ δεν αναγνωριζόταν και πολύ περισσότερο δεν επιτρεπόταν. Το σεξ αποτελούσε κάτι σαν αναγκαίο κακό δηλαδή για τη διαιώνιση του είδους, με καμμία αλλη χρησιμότητα. Οι δε γυναίκες που ασκούσαν τη παραπάνω δραστηριότητα σαν επάγγελμα  δεν θα μπορούσαν να είναι τίποτα  άλλο εκτός απο ανήθικες και κοινωνικά κατάπτυστες. Ακόμη και στη βάση της  θρησκεία μας, ο συμβολισμός του ''προπατορικού αμαρτήματος'' αναφέρεται στο σεξ σαν πηγή ''αμαρτωλού'' πάθους. Βέβαια το γεγονός ότι στο ( κατα Λουκα αν δεν απατώμαι) ευαγγέλιο αναφέρεται ότι ο ίδιος ο Χριστός δίδασκε ότι οι πόρνες θα είναι απο τους πρώτους ανθρώπους που θα περάσουν στην βασιλεία των ουρανών ελάχιστα είναι γνωστό ευρύτερα.
( ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ )
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
( ΣΥΝΕΧΕΙΑ )
Σε άλλες κοινωνίες όπου δεν υπήρχε προκατάληψη θρησκευτικής βάσης  απέναντι στο σεξ οι πόρνες είχαν άλλη αντιμετώπιση από τη κοινωνία.  Ιδιαίτερα δε αν η υπηρεσία που προσέφεραν πλαισιωνόταν και εμπλουτιζόταν και απο άλλες υπηρεσίες που σαν σκοπό είχαν τον να κάνουν έναν άντρα να αισθάνεται καλύτερα.  Οι εταίρες στην αρχαία ελλάδα η οι γκέισες στη ιαπωνία για να αναφέρουμε δυο παραδείγματα, απο ετερόκλητες και χρονικά διαφοροποιούμενες κοινωνίες, προσέφεραν στους άντρες πελάτες τους πολύ περισσότερες υπηρεσίες απο το σεξ μια και ήταν μορφωμένες και καλλιεργημένες γυναίκες (  πέραν του ότι ήταν όμορφες ), και είχαν αναγάγει την ξεκούραση και την ευχαρίστηση του άντρα σε πραγματική τέχνη.

Για να μην παρεξηγηθώ. Δεν παω να αυταναγορευθώ σε υπέρτατο προστάτη της πορνείας. Ο αντίλογος σε αυτά που γράφω παραπάνω απο κάποια αλάνια της πιάτσας (με τα οποία αρέσκομαι συχνά να μιλάω )   και που ''έχουν γράψει χιλιόμετρα'' στη δοκιμασία που λέγεται ζωή, θα μπορούσε να είναι ο παρακάτω.

"Καλά μας τα λες αυτά τα ''θεωρητικά'' ρε μάγκα. Αλλά για πες μας τώρα κάτι άλλο. Πως θα σου φαινόταν η μάνα σου η η αδελφή σου να ''ασκούσε'' το παραπάνω ''λειτούργημα''  "??

Και οπωσδήποτε θα με έβγαζε μαλάκα, διότι η προφανής απάντηση πού τόσο εγώ όσο και οι περισσότεροι απο εμάς θα δίναμε στη παραπάνω ερώτηση είναι ότι κάτι τέτοιο οχι μόνο θα μας στεναχωρούσε ιδιαίτερα αλλά και θα μας εξόργιζε, και θα μας εξέθετε κλπ.
Μια ηχηρή σφαλιάρα που σε κάνει να μαζεύεις τα κουβαδάκια σου και να πηγαίνεις να παίξεις σε άλλη παραλία. Σε θεωρητική βάση δοσμένο, η πραγματικότητα είναι τόσο αμείλικτη που ''θεωρητικά μορφώματα'' σαν το παραπάνω δικό μου τα ''αποδομεί''  άμεσα και αυταπόδεικτα.

Ας αφήσουμε όμως τη σημειολογική ερμηνεία της παραπάνω απάντησης. Αν δούμε την ουσία της  απάντησης στη παραπάνω ερώτηση,  θα καταλάβουμε  ότι η προκατάληψη είναι βαθιά ριζωμένη μέσα μας. Επίσης θα καταλάβουμε οτι αν κάτι δεν αρχίσει να εμπεδώνεται σαν ευρύτερη κοινωνική αντίληψη - έστω και σε ένα τμήμα της κοινωνίας- δεν μπορεί να υποστηριχθεί σε ατομικό επίπεδο ούτε σε λογική ούτε σε συναισθηματική βάση. Ουσιαστικά δηλαδή, αν απλά το περιορίσουμε στη βάση μόνο της ατομικής λογικής σκέψης,  ούτε τον εαυτό μας δεν μπορούμε να ''στρέψουμε'' συναισθηματικά ενάντια στη προκατάληψή μας.

Τέρμα η ''Ανάλυση''. Πάμε στη σύνθεση για να καταλήξω κάπου. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η κοινωνία έχει ακόμη την ωριμότητα για να αναγνωρίσει στη πορνεία την όποια κοινωνική της προσφορά. Θα μπορούσε όμως έστω και σταδιακά σαν πρώτο βήμα να πάψει να ''λούζει'' τις εκπροσώπους της με τόνους περιφρόνησης. Η λέξη ''σταδιακά'' είναι κλειδί όσον αφορά στην αλλάγή αντιλήψεων σε ευρύτερη κοινωνική βάση.

Ξεκινώντας λοιπόν απο τον δικό μας χώρο. Οι ''συναγωνιστές''  του site που κατά κόρον χρησιμοποιούν αυτές τις γυναίκες θα μπορούσαν να τις αντιμετώπιζαν με συγκατάβαση ( τουλάχιστον )  αντί με περιφρόνηση. Είναι εξαιρετικά υποκριτικό απο τη μια να χρησιμοποιούμε αβέρτα τις υπηρεσίες αυτών των γυναικών και απο την άλλη να τις φτύνουμε με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Τέλος  δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και αυτές οι γυναίκες είναι άνθρωποι και όχι μηχανές.

Αυτά απο εμένα. Ας ακούσουμε και άλλες γνώμες.
 

GEORGE G

Σπουδαίος
Εγγρ.
14 Σεπ 2013
Μηνύματα
3.337
Κριτικές
48
Like
1.798
Πόντοι
2.426
Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτησή σου :hi:

Δυστυχώς δεν είναι τυχαίο ότι η έλλειψη αγωγής και (γενικής) μόρφωσης έχει φέρει την Ελληνική κοινωνία (και Κράτος) εκεί που είμαστε σήμερα.

Τα γραφόμενά σου σαφώς και θα ήχαν άλλη διάσταση αν γράφονταν για την Ολλανδία, την Γερμανία π.χ.

Εδώ ζούμε σε μεσαίωνα και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τις εργαζόμενες είναι Τραγικός, όπως και οι προσπάθειες που κάνουν κάποιοι να χρησιμοποιούν τις λανθάνουσες συναισθηματικές στιγμές των εργαζομένων προκειμένου να κάνουν sex χωρις προφυλακτικό :huh:

Η κοινωνία μας είναι βαριά άρρωστη, και οι πολλοί από εδώ μέσα βγάζουν τον χειρότερο εαυτό τους στις εκδιδόμενες με αποτέλεσμα η συμπεριφορά αυτή να γυρίζει μπούμεραγκ πίσω και σε "σωστούς" πελάτες...

Το χειρότερο είναι ότι στο μυαλό του μέσου Έλληνα, εκδιδόμενη=παλιογυναίκα, ενώ ο πελάτης της εκδιδόμενης=κύριος :uglystupid:

Δυστυχώς έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας προκειμένου να είμαστε όλοι κύριοι και κυρίες...(για κάτι αιώνες το κόβω... :huh:)
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
Η κοινωνία μας είναι βαριά άρρωστη, και οι πολλοί από εδώ μέσα βγάζουν τον χειρότερο εαυτό τους στις εκδιδόμενες με αποτέλεσμα η συμπεριφορά αυτή να γυρίζει μπούμεραγκ πίσω και σε "σωστούς" πελάτες...

:hi: :hi:
Οταν γράφω ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι και αυτές άνθρωποι και όχι μηχανές σε αυτό ακριβώς που γράφεις αναφέρομαι.
Απλά εσύ το θέτεις πιο συγκεκριμένα.

Εγώ προσπάθησα να γίνω ''δημιουργικά ασαφής'' :2funny: :2funny:
 

charout

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2015
Μηνύματα
564
Like
37
Πόντοι
6
Πολυ ωραιο θεμα ανοιξες φιλε Mindreader,εγω προσωπικα τις αγαπω τις κοπελες του επαγγελματος , και ο λογος ? πολλες φορες που ειχα αναγκη γιατι δεν καταφερα καποια γκομενα βρηκα τον ερωτα σε αυτες,μερικες φορες ημουν απελπισμενος μαλιστα και βρηκα μια καλη παρηγορια ενοιωσα ομορφα,γιαυτο και τις αγαπω αληθινα.Τωρα γιατι υπαρχει προκαταληψη?υπαρχουν τεραστια συμφεροντα πισω απο ολο αυτο,να κυνηγας την γυναικα να τα χωνεις ετσι ωστε συνεχεια να εισαι δουλος με την γενικοτερη εννοια (δεν εννοω μουνοδουλος μονο).Εχει περασει για τα καλα αυτο το μηνυμα στον κοσμο , να ειναι δουλος και να  δουλευει ,κερδιζουν απο ολο αυτο ,φυσικα κερδιζουν και οι γυναικες οι οποιες εκπαιδευτηκαν αναλογα για αυτο τον σκοπο.Μεσω των ΜΜΕ,ταινιων,σηριαλ,εκπομπων,αν παρατηρησουμε θα δουμε οτι τελικος στοχος ειναι αυτο.Νομιζω οτι και η εκκλησια εχει καποια συμφεροντα απο ολο αυτο,γιαυτο  και ειναι κατα της πορνειας ,αμαρτια λεει.Επειδη το εχω ψαξει λιγο ,δεν ξερω ισως ετυχε αλλα ,ξερετε ?απο την εκκλησια κατηγορητε περισσοτερο η πορνη απο την μοιχεια η το σεξ εκτος γαμου,γιατι αραγε??Ας βαλουμε το μυαλο μας λιγο να δουλεψει,και αρχιζουμε ,δεν παμε στις πορνες ωραια,κυνηγαμε γκομενες, κερνας πληρωνεις διαφορα εξοδα κ.τ.λ.για να τα κανεις ολα αυτα δουλευεις ,κερδιζεις χρηματα που ξοδευεις στο σκοπο αυτο,αν ηταν τα πραγματα πιο ευκολα ειχες ευκολο το σεξ δεν θα χρειαζονταν να δουλευεις τοσο πολυ,δηλ.απο το δικο μας κυνηγι του κερδους κερδιζουν αλλοι,πρεπει λοιπον αυτοι οι αλλοι να μας πεισουν να δουλευουμε διαφορετικα εκεινοι θα παρουν τον πουλο.Σε χτυπανε λοιπον σε μια βιολογικη σου αναγκη ,οχι στο φαγητο,γιατι πρεπει να πας και αυριο στην δουλεια,αλλα στο σεξ,σου περνανε στο μυαλο οτι δεν πρεπει να γαμας πορνες τι δηλ.?το ευκολο σεξ το γρηγορο και ανετο ,οταν το καταφερουν αυτο ,εσυ πλεον εισαι διατεθειμενος να κανεις τα παντα(ειπαμε βιολογικη αναγκη),εισαι ο τελειος δουλος,σκασε και δουλευε ,γιατι οι γυναικες(δουλε) θελουν λεφτα.Ετσι γεννηθηκαν οι πιρφοροι ,αγαπουληδες,οι οποιοι για λιγο νινι που το βρισκεις και με 10 ευρω δινουν την ψυχη τους, εχω φιλους που μολις περασει μια γκομενα απο μπροστα τους κανουν σαν να ειδαν ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
Πολυ ωραιο θεμα ανοιξες φιλε Mindreader,εγω προσωπικα τις αγαπω τις κοπελες του επαγγελματος , και ο λογος ? πολλες φορες που ειχα αναγκη γιατι δεν καταφερα καποια γκομενα βρηκα τον ερωτα σε αυτες,μερικες φορες ημουν απελπισμενος μαλιστα και βρηκα μια καλη παρηγορια ενοιωσα ομορφα,γιαυτο και τις αγαπω αληθινα.Τωρα γιατι υπαρχει προκαταληψη?υπαρχουν τεραστια συμφεροντα πισω απο ολο αυτο,να κυνηγας την γυναικα να τα χωνεις ετσι ωστε συνεχεια να εισαι δουλος με την γενικοτερη εννοια (δεν εννοω μουνοδουλος μονο).Εχει περασει για τα καλα αυτο το μηνυμα στον κοσμο , να ειναι δουλος και να  δουλευει ,κερδιζουν απο ολο αυτο ,φυσικα κερδιζουν και οι γυναικες οι οποιες εκπαιδευτηκαν αναλογα για αυτο τον σκοπο.Μεσω των ΜΜΕ,ταινιων,σηριαλ,εκπομπων,αν παρατηρησουμε θα δουμε οτι τελικος στοχος ειναι αυτο.Νομιζω οτι και η εκκλησια εχει καποια συμφεροντα απο ολο αυτο,γιαυτο  και ειναι κατα της πορνειας ,αμαρτια λεει.Επειδη το εχω ψαξει λιγο ,δεν ξερω ισως ετυχε αλλα ,ξερετε ?απο την εκκλησια κατηγορητε περισσοτερο η πορνη απο την μοιχεια η το σεξ εκτος γαμου,γιατι αραγε??Ας βαλουμε το μυαλο μας λιγο να δουλεψει,και αρχιζουμε ,δεν παμε στις πορνες ωραια,κυνηγαμε γκομενες, κερνας πληρωνεις διαφορα εξοδα κ.τ.λ.για να τα κανεις ολα αυτα δουλευεις ,κερδιζεις χρηματα που ξοδευεις στο σκοπο αυτο,αν ηταν τα πραγματα πιο ευκολα ειχες ευκολο το σεξ δεν θα χρειαζονταν να δουλευεις τοσο πολυ,δηλ.απο το δικο μας κυνηγι του κερδους κερδιζουν αλλοι,πρεπει λοιπον αυτοι οι αλλοι να μας πεισουν να δουλευουμε διαφορετικα εκεινοι θα παρουν τον πουλο.Σε χτυπανε λοιπον σε μια βιολογικη σου αναγκη ,οχι στο φαγητο,γιατι πρεπει να πας και αυριο στην δουλεια,αλλα στο σεξ,σου περνανε στο μυαλο οτι δεν πρεπει να γαμας πορνες τι δηλ.?το ευκολο σεξ το γρηγορο και ανετο ,οταν το καταφερουν αυτο ,εσυ πλεον εισαι διατεθειμενος να κανεις τα παντα(ειπαμε βιολογικη αναγκη),εισαι ο τελειος δουλος,σκασε και δουλευε ,γιατι οι γυναικες(δουλε) θελουν λεφτα.Ετσι γεννηθηκαν οι πιρφοροι ,αγαπουληδες,οι οποιοι για λιγο νινι που το βρισκεις και με 10 ευρω δινουν την ψυχη τους, εχω φιλους που μολις περασει μια γκομενα απο μπροστα τους κανουν σαν να ειδαν ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ

Ειδικά για το κόκινο παραπάνω εχουν ανοιχθεί δεκάδες threads στο site.  :hi:
 

Επιρρεπής

Ανώτατος
Εγγρ.
11 Ιουν 2014
Μηνύματα
4.050
Κριτικές
52
Like
16.578
Πόντοι
10.686
Για τον νηματοθέτη @Mindreader,να πω ότι μου φαίνεται ότι έχουμε πάει στο ίδιο σχολείο, είχαμε τους ίδιους δασκάλους και τα ίδια διαβάσματα,κρίνοντας από αυτό,αλλά και όλα τα threads που έχει ανοίξει κατά καιρούς...
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
Για τον νηματοθέτη @Mindreader,να πω ότι μου φαίνεται ότι έχουμε πάει στο ίδιο σχολείο, είχαμε τους ίδιους δασκάλους και τα ίδια διαβάσματα,κρίνοντας από αυτό,αλλά και όλα τα threads που έχει ανοίξει κατά καιρούς...

:rockon: :rockon: :hi: :hi:
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
Τα γραφόμενά σου σαφώς και θα ήχαν άλλη διάσταση αν γράφονταν για την Ολλανδία, την Γερμανία π.χ.

Πιστεύεις δηλαδή ότι σε αυτές τις χώρες η γενικότερη κοινωνική στάση απέναντι στη πορνεία είναι διαφορετική απο ότι στην ελλάδα. ??
 

charout

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2015
Μηνύματα
564
Like
37
Πόντοι
6
Πιστεύεις δηλαδή ότι σε αυτές τις χώρες η γενικότερη κοινωνική στάση απέναντι στη πορνεία είναι διαφορετική απο ότι στην ελλάδα. ??
Πιστευω ναι,σε ολη την βορεια ευρωπη η πορνεια αντιμετωπιζεται διαφορετικα ,αλλα και στη νοτια,σε ολες τις ανεπτυγμενες χωρες.Διαβασα προσφατα ενα αρθρο για τον αγοραιο ερωτα στην γαλια και ιταλια,μαλιστα μιλαγε για τον ερωτα απο την αντιστροφη πλευρα δηλ.γυναικες να αγοραζουν αντρες για σεξ για καποιο χρονο.Υπαρχουν ανθρωποι ανδρες γυναικες που λογω κοινωνικης θεσης δεν μπορουν να δημιουργουν σχεσεις ειτε εξωσυγικες ειτε ανευ συζηγου π.χ μια διευθυντρια τραπεζας που θελει να ξεδωσει για λιγο ,αγοραζει καποιον και τελειωσε,η καποιος πολιτικος ,δημοσιο προσωπο η οτιδηποτε αλλο.Εμεις εδω νομιζουμε οτι η πορνεια ειναι μονο για τους αφραγκους η τα μπακουρια,εχουμε πολυ μεγαλο λαθος.Εγω προσωπικα πιστευω οτι γιαυτο ειναι ανεπτυγμενα αυτα τα κρατη ειναι απελευθερωμενοι απο προκαταληψεις .
 

charout

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2015
Μηνύματα
564
Like
37
Πόντοι
6
Το σεξ κανει καλο και στην ψυχη μας,δεν ειναι μονο η εκτονωση, η σωματικη ικανοποιηση αλλα και η ψυχικη,ενας  ανθρωπος που για διαφορους λογους δεν μπορει να δημιουργησει σχεσεις τι κανει ??αυνανιζεται ??αν δεν ειναι παντρεμενος ,αλλα και αν ειναι και θελει μια περιπετεια να ξεδωσει λιγο τι θα γινει ??θα σκεπτεται αυτο το προβλημα??η νομιζουμε οτι ολοι αυτοι δεν ειναι ανθρωποι σαν και μας.Για το λογο αυτο πιστευω οτι δεν υφισταται κοινωνικη προκαταληψη στα ανεπτυγμενα κρατη.Αν δεν υπηρχε ψυχικη ικανοποιηση θα αρκουσε ο αυνανισμος .
 

extramask

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Ιαν 2009
Μηνύματα
728
Κριτικές
50
Like
160
Πόντοι
3.285
Σίγουρα υπάρχει θρησκευτικό υπόβαθρο. Αλλά όπως όλοι οι θρησκευτικοί κανόνες, υπάρχουν λόγοι ρεαλιστικοί-πρακτικοί για τους οποίους δημιουργήθηκε, και από εκεί το πήρε η θρησκεία και το ενσωμάτωσε στους κανόνες της. Άλλωστε, η θρησκεία δεν είναι κάτι άλλο πέρα από κανόνες, θεσπισμένους από ανθρώπους, με σκοπό τη διατήρηση μιας συγκεκριμένης κοινωνικής τάξης και ισορροπίας (άσχετα αν είναι σωστοί ή όχι, και φυσικά με ποια κριτήρια ορίζουμε το "σωστό").
Νομίζω ότι η προκατάληψη απέναντι στην πορνεία έχει τις ρίζες της στο γεγονός ότι πλήττει τα γυναικεία συμφέροντα. Δηλαδή, οι γυναίκες ανέκαθεν δε δούλευαν (η πλειοψηφία δηλαδή, μέχρι τον προηγούμενο αιώνα, ακόμη και σήμερα σε πολλά μέρη του κόσμου). Συνεπώς η επιβίωσή τους, η οικονομική τους συντήρηση, εξαρτώνταν από τον άντρα ο οποίος θα τις παντρευόταν και θα διέθετε σημαντικό μέρος του εισοδήματός τους για αυτές. Και θα έμπαινε σε αυτή τη διαδικασία, πρώτον για να αναπαραχθεί, και δεύτερον για να έχει το σεξ γενικά διαθέσιμο στη ζωή του. Εάν μπορούσε κάποιος να καλύψει το δεύτερο σκέλος εύκολα και με μικρότερο κόστος με τακτικές επισκέψεις σε ιερόδουλες, αυτομάτως η "αγοραστική αξία" των γυναικών στο "νυφοπάζαρο" έπεφτε. Με άλλα λόγια, οι ιερόδουλες χαλάγανε την πιάτσα".
Ακόμη και σήμερα όμως, στο δυτικό κόσμο, όπου οι γυναίκες δουλεύουν και αυτοσυντηρούνται, η ίδια αρχή περίπου ισχύει. Φυσικά η ανάγκη του άντρα να βρει μια γυναίκα προκειμένου να αναπαραχθεί σαφώς και εξακολουθεί να ισχύει, πέρα όμως από αυτό, η κάθε γυναίκα προκειμένου να "το δώσει" θα "το παίξει και λίγο ιστορία". Το δικαιολογεί μάλιστα μέσα στο μυαλό της (γιατί έτσι είναι προγραμματισμένη να το κάνει μέσα από αιώνες εξέλιξης) ότι το πόσα θα ξοδέψει κάποιος για αυτήν (χρήματα και όχι μόνο, κόπο, χρόνο, προσπάθεια, κτλ) αποτελεί μέγεθος ανάλογο του πόσο ενδιαφέρεται για αυτήν και μέχρι που θα έφτανε για αυτήν. Με άλλα λόγια, για να γαμηθεί ένα γκομενάκι με κάποιον (ή εν πάσει περιπτώσει για να φτάσει να γαμιέται σταθερά) θα πρέπει αυτός να την φλερτάρει, να την ξαναφλερτάρει, τηλεφωνά, μηνύματα, να τη βγάλει έξω για φαγητό, για ποτό, να της πάρει δώρα, να την πάει διακοπές, και και και... Όλα αυτά ισοδυναμούν με αρκετά χρήματα. Εάν λοιπόν κάποιος μπορεί να βρει το σεξ εύκολα, άκοπα και με σχετικά "μικρό" αντίτιμο", μια απλή οικονομοτεχνική μελέτη (από τις πολλές που έχουν γίνει σε άλλα threads στο forum  :grin: ) θα αναδείξει ότι η γκόμενα είναι overpriced. Ουσιαστικά αυτό που θα "αγοράσει" κάποιος με αυτά τα παραπάνω χρήματα είναι αυτό που δε θα βρει στις ιερόδουλες, δηλαδή συναισθήματα, στιγμές, intimacy, με άλλο λόγια "δεσμό" (όσο μπορεί αυτό να αποτιμάται σε χρήματα). Εάν υπάρχουν. Γιατί αν δεν υπάρχουν και το μόνο που βρίσκει είναι καθαρά το σεξ, τότε σαφώς πιο σοφή επιλογή θα ήταν οι ιερόδουλες, για εξοικονόμηση χρήματος, χρόνου και κόπου. Γι αυτό πρέπει να προστεθεί κάτι στην άλλη πλευρά της ζυγαριάς που να γείρει την πλάστιγγα εναντίον των ιερόδουλων, και αυτό είναι η κοινωνική προκατάληψη που πρέπει να χαρακτηρίζει την πορνεία γενικά ώστε να μη θέλει κάποιος να παραδεχτεί (ανοιχτά τουλάχιστον) ότι χρησιμοποιεί αυτές τις υπηρεσίες και να στρέφεται σε δεσμούς με "κανονικές κοπέλες".
Ελπίζω να μην ακούγονται σαν θεωρία συνωμοσίας τα όσα έγραψα, αλλά πιστεύω πως η ρίζα της προκατάληψης, αιώνες ριζωμένη στην κοινωνία μέσα από τη διαδικασία της εξέλιξης, είναι στον πυρήνα της αυτή.
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.730
Πόντοι
1.306
να ηταν μονο η πορνεια

εδω το σεξ θεωρειτε βρωμικο εκτος γαμου

το γυμνο γυναικειο στηθος αυτο που δινει ζωη κατα τα αλλα προσβαλλει τηνδημοσια αιδω

ενω οι πισωγλεντηδες που θα περασουν και μεσα απο την βουλη ειναι προοδος

kiss_2.png
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
Σίγουρα υπάρχει θρησκευτικό υπόβαθρο. Αλλά όπως όλοι οι θρησκευτικοί κανόνες, υπάρχουν λόγοι ρεαλιστικοί-πρακτικοί για τους οποίους δημιουργήθηκε, και από εκεί το πήρε η θρησκεία και το ενσωμάτωσε στους κανόνες της. Άλλωστε, η θρησκεία δεν είναι κάτι άλλο πέρα από κανόνες, θεσπισμένους από ανθρώπους, με σκοπό τη διατήρηση μιας συγκεκριμένης κοινωνικής τάξης και ισορροπίας (άσχετα αν είναι σωστοί ή όχι, και φυσικά με ποια κριτήρια ορίζουμε το "σωστό").
Νομίζω ότι η προκατάληψη απέναντι στην πορνεία έχει τις ρίζες της στο γεγονός ότι πλήττει τα γυναικεία συμφέροντα. Δηλαδή, οι γυναίκες ανέκαθεν δε δούλευαν (η πλειοψηφία δηλαδή, μέχρι τον προηγούμενο αιώνα, ακόμη και σήμερα σε πολλά μέρη του κόσμου). Συνεπώς η επιβίωσή τους, η οικονομική τους συντήρηση, εξαρτώνταν από τον άντρα ο οποίος θα τις παντρευόταν και θα διέθετε σημαντικό μέρος του εισοδήματός τους για αυτές. Και θα έμπαινε σε αυτή τη διαδικασία, πρώτον για να αναπαραχθεί, και δεύτερον για να έχει το σεξ γενικά διαθέσιμο στη ζωή του. Εάν μπορούσε κάποιος να καλύψει το δεύτερο σκέλος εύκολα και με μικρότερο κόστος με τακτικές επισκέψεις σε ιερόδουλες, αυτομάτως η "αγοραστική αξία" των γυναικών στο "νυφοπάζαρο" έπεφτε. Με άλλα λόγια, οι ιερόδουλες χαλάγανε την πιάτσα".
Ακόμη και σήμερα όμως, στο δυτικό κόσμο, όπου οι γυναίκες δουλεύουν και αυτοσυντηρούνται, η ίδια αρχή περίπου ισχύει. Φυσικά η ανάγκη του άντρα να βρει μια γυναίκα προκειμένου να αναπαραχθεί σαφώς και εξακολουθεί να ισχύει, πέρα όμως από αυτό, η κάθε γυναίκα προκειμένου να "το δώσει" θα "το παίξει και λίγο ιστορία". Το δικαιολογεί μάλιστα μέσα στο μυαλό της (γιατί έτσι είναι προγραμματισμένη να το κάνει μέσα από αιώνες εξέλιξης) ότι το πόσα θα ξοδέψει κάποιος για αυτήν (χρήματα και όχι μόνο, κόπο, χρόνο, προσπάθεια, κτλ) αποτελεί μέγεθος ανάλογο του πόσο ενδιαφέρεται για αυτήν και μέχρι που θα έφτανε για αυτήν. Με άλλα λόγια, για να γαμηθεί ένα γκομενάκι με κάποιον (ή εν πάσει περιπτώσει για να φτάσει να γαμιέται σταθερά) θα πρέπει αυτός να την φλερτάρει, να την ξαναφλερτάρει, τηλεφωνά, μηνύματα, να τη βγάλει έξω για φαγητό, για ποτό, να της πάρει δώρα, να την πάει διακοπές, και και και... Όλα αυτά ισοδυναμούν με αρκετά χρήματα. Εάν λοιπόν κάποιος μπορεί να βρει το σεξ εύκολα, άκοπα και με σχετικά "μικρό" αντίτιμο", μια απλή οικονομοτεχνική μελέτη (από τις πολλές που έχουν γίνει σε άλλα threads στο forum  :grin: ) θα αναδείξει ότι η γκόμενα είναι overpriced. Ουσιαστικά αυτό που θα "αγοράσει" κάποιος με αυτά τα παραπάνω χρήματα είναι αυτό που δε θα βρει στις ιερόδουλες, δηλαδή συναισθήματα, στιγμές, intimacy, με άλλο λόγια "δεσμό" (όσο μπορεί αυτό να αποτιμάται σε χρήματα). Εάν υπάρχουν. Γιατί αν δεν υπάρχουν και το μόνο που βρίσκει είναι καθαρά το σεξ, τότε σαφώς πιο σοφή επιλογή θα ήταν οι ιερόδουλες, για εξοικονόμηση χρήματος, χρόνου και κόπου. Γι αυτό πρέπει να προστεθεί κάτι στην άλλη πλευρά της ζυγαριάς που να γείρει την πλάστιγγα εναντίον των ιερόδουλων, και αυτό είναι η κοινωνική προκατάληψη που πρέπει να χαρακτηρίζει την πορνεία γενικά ώστε να μη θέλει κάποιος να παραδεχτεί (ανοιχτά τουλάχιστον) ότι χρησιμοποιεί αυτές τις υπηρεσίες και να στρέφεται σε δεσμούς με "κανονικές κοπέλες".
Ελπίζω να μην ακούγονται σαν θεωρία συνωμοσίας τα όσα έγραψα, αλλά πιστεύω πως η ρίζα της προκατάληψης, αιώνες ριζωμένη στην κοινωνία μέσα από τη διαδικασία της εξέλιξης, είναι στον πυρήνα της αυτή.

Συμπερασματικά αυτό που λές είναι ότι μια άλλη πηγή της προκατάληψης απέναντι στη πορνεία είναι ο έμεσος ''ανταγωνισμός'' με τις υπόλοιπες γυναίκες. Ουσιαστικά δηλαδή ισχυρίζεσαι ότι οι πόρνες ''χαλάνε τη πιάτσα'' όσον αφορά την ''ισχύ'' των γυναικών έναντι των ανδρών. Αυτό γίνεται διότι με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι πόρνες ακυρώνουν ένα ''εργαλείο ελξης και έμεσης χειραγώγησης'' των ανδρών απο τις γυναίκες που είναι η ανάγκη σεξουαλικής ικανοποίησης που ντε φάκτο είναι πιο ισχυρή στους άντρες απο ότι στις γυναίκες.

Σε μεγάλο βαθμό θα συμφωνήσω. Πιστεύω ότι έχει βάση αυτό που λές. Σίγουρα δηλαδή συνεισφέρει το παραπάνω γεγονός στην γενικότερη προακτάληψη απέναντι στην πορνεία, και σίγουρα δικαιολογεί πιο συγκεκριμένα την γυναικεία προκατάληψη απέναντι στη πορνεία.

Ομως επισης σίγουρα δεν είναι και η μοναδική αιτία αυτής της προκατάληψης. Διότι προκατηλειμένοι απέναντι στη πορνεία δεν είναι μόνο οι γυναίκες αλλά και πολλοί άντρες. Και ανάμεσά τους - και εδώ είναι το οξύμωρο - και πολλοί άντρες που χρησιμοποιούν τις πόρνες αβέρτα. Για αυτούς τι να πείς ??

 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
να ηταν μονο η πορνεια

εδω το σεξ θεωρειτε βρωμικο εκτος γαμου

το γυμνο γυναικειο στηθος αυτο που δινει ζωη κατα τα αλλα προσβαλλει τηνδημοσια αιδω

ενω οι πισωγλεντηδες που θα περασουν και μεσα απο την βουλη ειναι προοδος

http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/kiss_2.png?itok=lgj-p67R[/img[/URL]]

[/quote]

Κάπου Συμφωνούμε. Καπου αλλού όχι.
Οι πισωγλέντηδες  αντιμετωπίζονται απο μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με χιούμορ. Ακόμη και οι φανατικά  εγκάθετοι απέναντι τους πάντα τους ''δίνουν'' το στοιχείο της ''γραφικότητας''.

Αντίθετα η κοινωνική πλειοψηφία αντιμετωπίζει τις πόρνες με την απόλυτη απαξίωση και περιφρόνηση.

Τελος νομίζω ότι ελάχιστοι πια θεωρούν το σεξ εκτός γάμου βρώμικο. Ισως οι απόλυτοι δογματικοι θρησκόληπτοι, αλλά ποσοστιαία πόσοι είναι σήμερα αυτοί ?? Νομίζω ότι αυτό τουλάχιστον το ταμπού οι σύγχρονες κοινωνίες ξεκινώντας απο την ''σεξουαλικη επανάσταση'' του 1960 και έπειτα σταδικά το ξεπέρασαν.




 

extramask

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Ιαν 2009
Μηνύματα
728
Κριτικές
50
Like
160
Πόντοι
3.285
Συμπερασματικά αυτό που λές είναι ότι μια άλλη πηγή της προκατάληψης απέναντι στη πορνεία είναι ο έμεσος ''ανταγωνισμός'' με τις υπόλοιπες γυναίκες. Ουσιαστικά δηλαδή ισχυρίζεσαι ότι οι πόρνες ''χαλάνε τη πιάτσα'' όσον αφορά την ''ισχύ'' των γυναικών έναντι των ανδρών. Αυτό γίνεται διότι με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι πόρνες ακυρώνουν ένα ''εργαλείο ελξης και έμεσης χειραγώγησης'' των ανδρών απο τις γυναίκες που είναι η ανάγκη σεξουαλικής ικανοποίησης που ντε φάκτο είναι πιο ισχυρή στους άντρες απο ότι στις γυναίκες.

Σε μεγάλο βαθμό θα συμφωνήσω. Πιστεύω ότι έχει βάση αυτό που λές. Σίγουρα δηλαδή συνεισφέρει το παραπάνω γεγονός στην γενικότερη προακτάληψη απέναντι στην πορνεία, και σίγουρα δικαιολογεί πιο συγκεκριμένα την γυναικεία προκατάληψη απέναντι στη πορνεία.

Ομως επισης σίγουρα δεν είναι και η μοναδική αιτία αυτής της προκατάληψης. Διότι προκατηλειμένοι απέναντι στη πορνεία δεν είναι μόνο οι γυναίκες αλλά και πολλοί άντρες. Και ανάμεσά τους - και εδώ είναι το οξύμωρο - και πολλοί άντρες που χρησιμοποιούν τις πόρνες αβέρτα. Για αυτούς τι να πείς ??

Σίγουρα δεν είναι η μοναδική αιτία. Ένας επιπλέον σοβαρός λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι η διασπορά νοσημάτων, κυρίως ΣΜΝ, που γινόταν μέσω των ιερόδουλων από την αρχαιότητα μέχρι πάρα πολύ πρόσφατα όταν και εφευρέθηκαν τα προφυλακτικά. Η πόρνη αντιμετώπιζε ανέκαθεν τον κίνδυνο να πεθάνει μικρή από διάφορες μεταδοτικές αρρώστιες, και αυτό την υποβίβαζε σε πολίτη δεύτερης κατηγορίας.
Όσο για τους άντρες που αντιμετωπίζουν αυτές τις γυναίκες με προκατάληψη, και εκεί υπάρχουν αρκετοί λόγοι, ένας από αυτούς είναι ότι η γυναικεία προκατάληψη, μέσω των κοινωνικών προτύπων και το ψυχολογικό conditioning που υφίσταται ένας άντρας από μικρή ηλικία από τις γυναίκες που τον περιβάλλον (μητέρα, αδερφή, συγγενείς, κοινωνία γενικά) του δημιουργούν αυτά τα πρότυπα στη σκέψη που δυσκολεύεται να αποβάλλει, ακόμη και αν ξέρει βαθιά μέσα του ότι είναι μάλλον, στον έναν ή τον άλλο βαθμό, λανθασμένα.
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
Σίγουρα δεν είναι η μοναδική αιτία. Ένας επιπλέον σοβαρός λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι η διασπορά νοσημάτων, κυρίως ΣΜΝ, που γινόταν μέσω των ιερόδουλων από την αρχαιότητα μέχρι πάρα πολύ πρόσφατα όταν και εφευρέθηκαν τα προφυλακτικά. Η πόρνη αντιμετώπιζε ανέκαθεν τον κίνδυνο να πεθάνει μικρή από διάφορες μεταδοτικές αρρώστιες, και αυτό την υποβίβαζε σε πολίτη δεύτερης κατηγορίας.

Πράγματι η αντιμετώπιση των πορνών σαν μέσο διάδοσης ασθενειών είναι μια βάσιμη αιτία προκατάληψης. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει να αποκαλούν και σήμερα  ( ιδίως πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι ) τις πόρνες βρωμιάρες η παστρικές η άλλα συναφή επίθετα.

Δεν έχει σχέση με το thread απλά να σημειώσω ότι ακόμη και στην αρχαιότητα χρησιμοποιούσαν κάποια ''εναλλακτικά'' προφυλακτικά όπως διάφορες λείες δερμάτινες καλύπτρες. Οι ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν τη χοληδόχο κύστη απο διάφορα ζώα ως προφυλακτικό.
Επίσης η μεγάλη διάδοση σε επιδημική κλίμακα αφροδισίων στην ευρώπη έγινε με τη μεταφορά απο τους ναύτες των ισπανών και πορτογάλων κατακτητών της σύφιλης απο την αμερικάνικη ήπειρο μετά το 1500 στην ευρώπη. Μέχρι τότε αφροδίσια σε επιδημική τουλάχιστον κλίμακα και με θανατηφόρο κατάληξη στην ευρωπη δεν υπήρχαν.

 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.312
Πόντοι
28.786
Όσο για τους άντρες που αντιμετωπίζουν αυτές τις γυναίκες με προκατάληψη, και εκεί υπάρχουν αρκετοί λόγοι, ένας από αυτούς είναι ότι η γυναικεία προκατάληψη, μέσω των κοινωνικών προτύπων και το ψυχολογικό conditioning που υφίσταται ένας άντρας από μικρή ηλικία από τις γυναίκες που τον περιβάλλον (μητέρα, αδερφή, συγγενείς, κοινωνία γενικά) του δημιουργούν αυτά τα πρότυπα στη σκέψη που δυσκολεύεται να αποβάλλει, ακόμη και αν ξέρει βαθιά μέσα του ότι είναι μάλλον, στον έναν ή τον άλλο βαθμό, λανθασμένα.

:hi:Αυτό είναι απόλυτα σωστό και είναι ίσως το θεμέλιο της προκατάληψης απέναντι στη πορνεία.  :hi:
 

Επιρρεπής

Ανώτατος
Εγγρ.
11 Ιουν 2014
Μηνύματα
4.050
Κριτικές
52
Like
16.578
Πόντοι
10.686
Όσο για τους άντρες που αντιμετωπίζουν αυτές τις γυναίκες με προκατάληψη, και εκεί υπάρχουν αρκετοί λόγοι, ένας από αυτούς είναι ότι η γυναικεία προκατάληψη, μέσω των κοινωνικών προτύπων και το ψυχολογικό conditioning που υφίσταται ένας άντρας από μικρή ηλικία από τις γυναίκες που τον περιβάλλον (μητέρα, αδερφή, συγγενείς, κοινωνία γενικά) του δημιουργούν αυτά τα πρότυπα στη σκέψη που δυσκολεύεται να αποβάλλει, ακόμη και αν ξέρει βαθιά μέσα του ότι είναι μάλλον, στον έναν ή τον άλλο βαθμό, λανθασμένα.
Είναι κατ'εμέ το κύριο πρόσωπο που θα διαμορφώσει την συνολική στάση και συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες,αλλά η κουβέντα αυτή ξεφεύγει από το θέμα και ανήκει σε άλλο thread που ίσως πρέπει (αν δεν έχει ήδη) να ανοιχτεί.
 

born for porn

Μέλος
Εγγρ.
2 Σεπ 2014
Μηνύματα
474
Like
1
Πόντοι
1
Συμπερασματικά αυτό που λές είναι ότι μια άλλη πηγή της προκατάληψης απέναντι στη πορνεία είναι ο έμεσος ''ανταγωνισμός'' με τις υπόλοιπες γυναίκες. Ουσιαστικά δηλαδή ισχυρίζεσαι ότι οι πόρνες ''χαλάνε τη πιάτσα'' όσον αφορά την ''ισχύ'' των γυναικών έναντι των ανδρών. Αυτό γίνεται διότι με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι πόρνες ακυρώνουν ένα ''εργαλείο ελξης και έμεσης χειραγώγησης'' των ανδρών απο τις γυναίκες που είναι η ανάγκη σεξουαλικής ικανοποίησης που ντε φάκτο είναι πιο ισχυρή στους άντρες απο ότι στις γυναίκες.
Έγραψες !!  :kneel: :kneel: :kneel: :kneel:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom