Νέα

Απεβίωσε ο σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα company of heroes tho
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 0
  • Εμφανίσεις 810
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

company of heroes tho

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Μηνύματα
5.804
Κριτικές
182
Like
18.347
Πόντοι
30.558
Μια λαμπρή καριέρα δεκαετιών

Απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών, μετά από μία σύντονη μάχη με τον καρκίνο, ο γνωστός σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης.

Ο Γιώργος Σταυρακάκης δίδασκε σεισμολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) (1983-1987) και συνέχισε ως σεισμολόγος- ερευνητής στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (1989-1994). Για οχτώ έτη ήταν διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

15-2--4-thumb-large.jpg


Ήταν για πολλά χρόνια μέλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού κινδύνου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (1997-2005) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (1999-2000).

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση, μιας και ο Γιώργος Σταυρακάκης είχε εκλεχθή  ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009 και κατά τη διάρκεια της θητείας του διετέλεσε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης.

http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr/assets/images/1630600.jpg[/img[/URL]]

«Εκφράζω την βαθιά μου λύπη, για τον πρόωρο θάνατο του Γιώργου Σταυρακάκη, ενός λαμπρού επιστήμονα, ενός λεβέντη ανθρώπου, που εκπροσώπησε με εξαιρετικό τρόπο το ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την προηγούμενη περίοδο, προσθέτοντας στο μεγάλο επιστημονικό του έργο, εντυπωσιακές κοινοβουλευτικές επιδόσεις. Στην οικογένειά του εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια και την ευχή να αντέξουν τον πόνο που τους προκαλεί ο θάνατος του Γιώργου» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.
[URL unfurl="true"]http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/793984/apeviose-o-seismologos-giorgos-staurakakis/[/URL]
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom