Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

  • Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

    Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

    Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

    Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

    Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

    Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

    Ψήφοι: 24 12,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.314
Πόντοι
28.786
Είχα παλιά γράψει ότι ο σύγχρονος τρόπος υποδούλωσης ενός λαού μέσω των χρεών έχει πολλά κοινά στοιχεία με το δουλεμπόριο που ασκούσαν πριν 3-4 αιώνες στην Αφρική διάφορες δυτικές χώρες.

Οι ‘’πολιτισμένοι’’ λοιπόν Αγγλοι Πορτογάλλοι Γάλλοι κλπ σε συνεργασία με διάφορους ντόπιους μαύρους φύλαρχους υποδούλωναν ‘’εχθρικές’’ και καλά φυλές και  φόρτωναν τους ανθρώπους τους  σε καραβιές για τα σκλαβοπάζαρα της Γηραιάς η της Νέας Ηπείρου.

Οι καιροί από τότε άλλαξαν. Οι κοινωνίες εξανθρωπίστηκαν μέσα από τα κηρύγματα κυρίως του Ευρωπαικού διαφωτισμού και σταδιακά ο θεσμός της δουλείας που είχε αναγάγει τον άνθρωπο σε εμπορεύσιμο αντικείμενο σταδιακά παντού καταργήθηκε.

Όμως η ασύδοτη ανάγκη για υποδούλωση και εκμετάλλευση δεν καταργήθηκε ποτέ !! Είναι μάλλον εγγενές στοιχείο της ανθρώπινης φύσης και τεράστιο ασφαλώς μειονέκτημα της. Προσωπικά πιστεύω ότι πρόκειται για ‘’οικονομία της φύσης’’, αλλά αυτό είναι άλλη μεγάλη ιστορία. 

Επρεπε λοιπόν το δουλεμπόριο απλά να αλλάξει φόρμα να εκσυγχρονισθεί και κυρίως να εναρμονισθεί με τα νέα κοινωνικά ήθη.
( ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ )
 

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.314
Πόντοι
28.786
( ΣΥΝΕΧΕΙΑ )
Ετσι κάπως προέκυψε ο νέος θεσμός της κρυπτο -δουλείας που λέγεται κρατικός δανεισμός υπό κάποιες προυποθέσεις.

Θεσμικά και επίσημα ο διεθνής δανεισμός ενός κράτους μπορεί υπό κάποιες αυστηρές συγκεκριμένες προυποθέσεις να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας αρχικά αλλά και της κοινωνίας τελικά της  χώρας.

Η αχίλλειος πτέρνα όμως αυτού του συστήματος έγκειται στο ότι την διαχείριση αυτής της διαδικασίας την έχουν εμμέσως και τελικά  οι πολιτικάντηδες και κρυφοφανεροί νταβάδες τους.

Μπορεί θεσμικά να αναθέτουν σε τεχνικά επαρκείς ανθρώπους την διαχείριση του δανεισμού της χώρας τους. Όμως οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι τίποτα περισσότερο από μαριονέτες. Τις σημαντικές αποφάσεις τις παίρνουν οι πολιτικάντηδες και κυρίως οι κρυφοφανεροί νταβάδες τους χωρίς την έγκριση των οποίων ούτε στη τουαλέτα δεν πάνε οι πολιτικάντηδες.

Και πιο ειδικά. Οι πολιτικάντηδες  χρησιμοποιούν ως απόλυτο κριτήριο για οποιαδήποτε απόφαση τους την κτήση και την νομή της εξουσίας. Όλα τα υπόλοιπα τα ακούνε βερεσέ.

Και ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην επίτευξη του παραπάνω μοναδικού στόχου τους είναι το να τα έχουν καλά με τους σύγχρονους διεθνείς δανειστές οι οποίοι αποτελούν τους απολύτως απαραίτητους οικονομικούς τους αιμοδότες.

Κάποιοι τους αποκαλούν με ΄΄κουλτουριάρικα ‘’ ονόματα. Χορηγοί, sponsors κλπ. Κάτι αδηφάγοι τύποι που δεν δίνουν του αγγέλου τους νερό θα δώσουν λεφτά στους ανίκανους πολιτικάντηδες γιατί τους ενέπνευσε το μακρόπνοο κοινωνικά και πολιτικά  πρόγραμμά τους. Εδώ πραγματικά γελάνε !!!

Ιδίως όταν  σε κάποιες οξύμωρες περιπτώσεις υποστηρίζουν φανατικά ιδιαίτερα ‘’οξύνοες’’ προέδρους όπως ο Μπούς ο νεότερος το θέμα γίνεται κυριολεκτικά και μεταφορικά κωμωδία.

Η  παραπάνω διαδικασία συχνά συνδυάζεται και με μια γεμάτη παθογένειες κοινωνία όπου όλοι είναι εναντίον όλων περιχαρακωμένοι στα συμφέροντα συντεχνιών οικονομικού η νομικού τύπου και καταλήγει τελικά σε μια κοινωνία η οποία χρειάζεται όλο και περισσότερο άκριτο και τελικά παθογόνο δανεισμό που δεν καταλήγει στην ανάπτυξη της χώρας αλλά στην ηλίθια και άμετρη κατανάλωση αγαθών κυρίως εισαγομένων. Κοντολογίς καταλήγει τελικά σε κάτι σαν αυτό που σήμερα ζούμε στην Ελλάδα.
( ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ )
 

jimy.m.

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
14 Μαΐ 2011
Μηνύματα
56.149
Κριτικές
171
Like
20.380
Πόντοι
34.612
Απ ολρς τιςψολευρες μας βαραν γιγαντα
Με χρεος με ισλαμ
 

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.314
Πόντοι
28.786
( ΣΥΝΕΧΕΙΑ )
Για να το πούμε απλά. Οι πολιτικάντηδες συμπεριφερόντουσαν όπως κάτι αδαείς, αφελείς και ηλίθιοι πονηρόβλαχοι που ξόδευαν αβέρτα κάνοντας ‘’μεγάλη ζωή’’ και αποπληρώνοντας δανεικά με νέα δανεικά χρησιμοποιώντας καμμιά εικοσαριά κάρτες.

Η δε ‘’πανούργα’’ τακτική τους εστιαζόταν σε δυο άξονες. Ο πρώτος έγκειται στο ότι θα παρέδιδαν τη καυτή πατάτα του χρέους στους ‘’επομένους’’ μισητούς αντιπάλους πολιτικάντηδες ακόμη πιο καυτή, οπότε στα αρχίδια τους.

Ο δεύτερος ο οποίος γίνεται τελευταία και επίκαιρος έγκειται στην κουτοπόνηρη άποψή τους ότι τα δάνεια τελικά θα τους χαριζόντουσαν και θα γινόντουσαν ‘’θαλασσοδάνεια’’ και προς το εξωτερικό, τακτική την οποία για τους ‘’δικούς’’ τους κρατικοδίαιτους ‘’επιχειρηματίες’’ ακολουθούσαν συχνά πυκνά στο εσωτερικό της μπανανίας που κυβερνούσαν .

Προσπαθούσαν δηλαδή να εφαρμόσουν την πονηροβλαχιά τους σε επίπεδο διεθνούς κρατικού δανεισμού.

Όμως οι διεθνείς σύγχρονοι δουλέμποροι έχουν άλλες πολύ πολύ διαφορετικές απόψεις
( ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ )
 

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.314
Πόντοι
28.786
( ΣΥΝΕΧΕΙΑ )
Και σήμερα ακόμη κάποιοι περιμένουν. Όμως το πονηρό πουλί από τη πούτσα πιάνεται.

Και όσοι βαυκαλίζονται με ελπίδες μείωσης η κουρέματος του διεθνούς χρέους της χώρας σύντομα θα ‘’λάβουν και επισήμως τα αρχίδια τους’’.

Στη καλύτερη περίπτωση θα πάρουν μια επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και τίποτα περισσότερο.

Είναι αυτό άχρηστο ?? Όχι !! Χρήσιμο είναι ώς διευκόλυνση. Όμως αν το δούμε καλύτερα !! Με τι μοιάζει ??

Και στους αλυσοδεμένους σκλάβους, οι δυνάστες τους, πέταγαν αραιά και που ένα κομμάτι ψωμί η λίγο νερό για να μην πεθάνουν. Νεκροί ήταν άχρηστοι. Επρεπε να παραμένουν ζωντανοί με ελάχιστο κόστος και χρήσιμοι.

Μπορεί σε κάποιους οι παραλληλισμοί που κάνω να ακούγονται υπερβολικοί !! Είναι όμως ?? Πιστεύω πως όχι !! Πιστεύω ότι είναι απλά ρεαλιστικοί.
( ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ )

 

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.314
Πόντοι
28.786
( ΣΥΝΕΧΕΙΑ )
Και θα εξηγήσω παρακάτω πως συστημικά περνάει η ιδιοκτησία όλης της χώρας στους ξένους με μια μέθοδο όχι και πολύ ευδιάκριτη σε πολλούς.

Ως γνωστόν οι τράπεζες έχουν ντε φάκτο φαληρίσει. Με ένα τεράστιο τμήμα κόκκινων δανείων στεγαστικών, καταναλωτικών, και επιχειρηματικών έχουν χάσει την απαραίτητη αξιοπιστία ώστε να δανειστούν νέο χρήμα και να μπορέσουν να το εμπορευτούν εν είδη νέων δανείων. Και μόνο να δανειστούν μπορούν το χρήμα που εμπορεύονται, να κόψουν χρήμα απλά δεν μπορούν.

Μέσω των αλλεπάλληλων ανακεφαλαιοποιήσεων οι τράπεζες πλήρωσαν ένα μικρό μέρος των χρεών τους και πέρασαν έπειτα  ουσιαστικά στο ΤΑΙΠΕΔ. Το ΤΑΙΠΕΔ όμως δεν είναι τίποτα άλλο πλέον από την τοπική ‘’αντιπροσωπεία΄΄ των μεγάλων ξένων δανειστών.

Το παραπάνω είναι κάτι που λίγο πολύ όλοι νομίζω έχουν αντιληφθεί.

Αυτό όμως που περνάει στο ντούκου γιατί δεν πολύ φαίνεται παρά μόνο σε ανθρώπους που έχουν βαθιά γνώση της αγοράς είναι ή έμμεση εξαγορά έναντι πινακίου φακής όλων την ελληνικών συμφερόντων ιδιωτικών, εταιρειών. Και όχι μόνο των δημοσίων εταιρειών η αγαθών.
( ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ )
 

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.314
Πόντοι
28.786
( ΣΥΝΕΧΕΙΑ )
Και εξηγούμαι.

Οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα είχαν σχετικά μεγάλους δανεισμούς από τις τράπεζες. Από την αρχή της κρίσης και μετά οι εταιρείες αυτές άρχισαν να αδυνατούν να ξεπληρώσουν τα δάνειά τους λόγω δραματικής πτώσης της οικονομικής τους δραστηριότητας.

Ετσι ξεκίνησε μια άλλη διαδικασία. Η μετοχοποίηση του δανεισμού των εταιρειών.
Με άλλο λόγια οι ιδιοκτήτες των εταιρειών ‘’έσβηναν’’ ένα τμήμα του χρέους τους πουλώντας ένα τμήμα των μετοχών τους στις τράπεζες πιστωτές τους.

Η συναλλαγή αυτή όμως γινόταν σε ονομαστικές τιμές των μετοχών τους κυριολεκτικά εξευτελιστικές λόγω της προηγούμενης πτώσης του χρηματιστηρίου. Με αυτό το τρόπο μεγάλα κομμάτια άλλοτε υγειών εταιρειών του ιδιωτικού τομέα περνάνε σταδιακά στην ιδιοκτησία των τραπεζών οι οποίες γινόντουσαν οι μεγαλύτεροι μέτοχοι.

Και σε ποιους είπαμε ανήκουν τελικά οι τράπεζες μέσω του ελέγχου τους από το  ΤΑΙΠΕΔ ( για εκατό χρόνια παρακαλώ ) ???
( ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ )
 

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.314
Πόντοι
28.786
( ΣΥΝΕΧΕΙΑ )
Ετσι σιγά σιγά και υποχθόνια περνάει όλη η παραγωγική δομή της χώρας στους ξένους.

Και όχι μόνο το ‘’αχρηστο’’ δημόσιο όπως κάποιοι πιστεύουν. 

Οι πολιτικάντηδες άραγε δεν ξέρουν ??? Ξέρουν πάρα πολύ καλά τι ακριβώς συμβαίνει αλλά δεν ξεχνάνε ότι ο μοναδικός τους στόχος είναι η διατήρηση της εξουσίας.

Αυτό που δεν κατανοούν  διότι είναι πονηρόβλακες και όχι έξυπνοι είναι το εξής. Οι δουλέμποροι όταν τελείωναν την δουλειά τους τελικά,  υποδούλωναν η σκότωναν και τους τοπικούς φυλάρχους οι οποίοι πλέον τους ήταν άχρηστοι.

Το ‘’έργο’’ συνεχίζεται !!! Εχουμε ακόμη αρκετά επεισόδια !!

Αυτά από εμένα ώς τροφή για σκέψη !!

Καλό βράδι σε όλους !! :hi: :hi: :hi:
 

KristoferG

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Μηνύματα
1.820
Like
50
Πόντοι
16
Ωραία ανάλυση. Ωστόσο δεν είναι ο μόνος τρόπος σύγχρονης εποπτείας ενός κράτους.
Ο πλανήτης χωρίζεται σε δύο ζώνες, τις ισχυρές χώρες και τις υπόλοιπες. Η μοίρα των υπολοίπων χωρών είναι προδιαγεγραμμένη για πολλούς αιώνες. Το μόνο που χρειάζεται κανείς να κάνει, είναι να ρίξει μια ματιά στα καθεστώτα που ειχαν τα τελευταία 50 χρόνια, 50 από τις ανίσχυρες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Σερβία, η Ουκρανία, η Νιγηρία, η Αίγυπτος, το Ιρακ, το Πακιστάν, η Ινδία, η Ταϊλάνδη, οι Φιλιππίνες, το Βιετνάμ, η Βόρεια Κορέα, η Αρμενία
Τα καθεστώτα συνοψίζονται στις παρακάτω κατηγορίες:

1. Δικτατορίες (ή μοναρχίες γενικότερα όπου ο μονάρχης μπορεί να διαλύσει τα πάντα σε μια μέρα))
2. Κομμουνισμοί
3. Χρεοκοπίες και έλεγχοι από ΔΝΤ
4. Πόλεμοι εξωτερικοί
5. Εμφύλιοι Πόλεμοι

Η Ελλάδα από το 1890 και μετά είχε πολλές χρεοκοπίες, πολλούς εξωτερικούς πολέμους, έναν ισχυρό εμφύλιο, πολλές δικτατορίες, και μία ισχυρή περίοδο κεκαλυμμένου κομμουνισμού (1981-2009) όπου οι κρατιστές  ασέλγησαν σε κάθε τι παραγωγικό στη χώρα δολοφονώντας την αριστεία και την πρόοδο την βασισμένη στην αξία.
Το μέλλον της Ελλάδας με βεβαιότητα προβλέπει έναν συνδυασμό από τα ίδια καθεστώτα, το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι η σειρά με την οποία θα συμβούν, καθώς και τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν.
Σε κάποια χρόνια που θα αρχίσει και πάλι ο δανεισμός και θα βγούμε απ την χρεοκοπία, κάποια χουντα ή κάποιος πόλεμος θα μας περιμένει πάντα στη γωνία.
Καλό είναι αυτά να διδάσκονται στα παιδιά απ το Δημοτικό, για να ξέρουν τι τα περιμένει
 

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Μηνύματα
2.447
Κριτικές
1
Like
530
Πόντοι
96
Είχα παλιά γράψει ότι ο σύγχρονος τρόπος υποδούλωσης ενός λαού μέσω των χρεών έχει πολλά κοινά στοιχεία με το δουλεμπόριο που ασκούσαν πριν 3-4 αιώνες στην Αφρική διάφορες δυτικές χώρες.

Οι ‘’πολιτισμένοι’’ λοιπόν Αγγλοι Πορτογάλλοι Γάλλοι κλπ σε συνεργασία με διάφορους ντόπιους μαύρους φύλαρχους υποδούλωναν ‘’εχθρικές’’ και καλά φυλές και  φόρτωναν τους ανθρώπους τους  σε καραβιές για τα σκλαβοπάζαρα της Γηραιάς η της Νέας Ηπείρου.

ξεκινας (ή ξεκιναει το αρθρο που αντεγραψες) με ενα τρανταχτο λαθακι οποτε τα υπολοιπα κατεβατα αγνοουνται  


οι "πολιτισμενοι" δυτικοι ειχαν σχεδον καταργησει το θεσμο της δουλείας απο το 10ο αιωνα - δεν υποδουλωσαν αυτοι τις "εχθρικες" φυλες αλλα οι ισλαμιστες αραβες που κατελαβαν την αφρικη απο τον 7ο αιωνα και ξεκινησαν το δουλεμποριο προς τα σκλαβοπαζαρα της αραπιας


ο δυτικος "πολιτισμενος" κοσμος εμπλεξε σε αυτο "εμποριο" πολυ αργοτερα - αρχικα στην ανδαλουσια με την επαφη ισπανων/μαυριτανων και κυριως απο το 13ο-14ο αιωνα και μετα οταν ισπανοι, πορτογαλοι κλπ ηρθαν σε επαφη μαζι τους στον δρομο προς την ινδια - και το εκανε απλα αντιγραφοντας αυτα που εβλεπε να κανουν οι ισλαμιστες γειτονες του


ενδεικτικα υπολογιζονται σε 15 εκ οι αφρικανοι που μεταφερθηκαν προς το νεο κοσμο (απο τους οποιους παραπανω απο τα 10 εκ επεζησαν και εχουν αφησει απογονους) και σε 100 εκ οι αφρικανοι που μεταφερθηκαν προς τα σκλαβοπαζαρα της αραπιας (απο τους οποιους δεν επεζησε σχεδον κανενας και δεν υπαρχουν παρα ελαχιστοι απογονοι) - θυμησου οτι μεχρι το 1965 ηταν νομιμη η κατοχη σκλαβων στην σαουδικη αραβια


βρες λοιπον καλυτερα αλλο τροπο να ξεκινησεις το κατεβατο σου - το καπως ετσι που ξεκιναει και το δευτερο κατεβατο ειναι τρανταχτο λαθος
 

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.314
Πόντοι
28.786
ξεκινας (ή ξεκιναει το αρθρο που αντεγραψες) με ενα τρανταχτο λαθακι οποτε τα υπολοιπα κατεβατα αγνοουνται 
Αντέγραψα άρθρο λοιπόν ??

Θέλεις να το βρείς και να το ποστάρεις ??

Σε παρακαλώ και σε προκαλώ ταυτόχρονα να το κάνεις !!!

Και αν αποδειχθεί ότι αντέγραψα θα παραδεχθώ δημοσίως ότι είμαι μαλάκας !!
Περιμένω λοιπόν !!!
 

BAKALIS74

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2012
Μηνύματα
4.652
Like
1.917
Πόντοι
216
ξεκινας (ή ξεκιναει το αρθρο που αντεγραψες) με ενα τρανταχτο λαθακι οποτε τα υπολοιπα κατεβατα αγνοουνται 


οι "πολιτισμενοι" δυτικοι ειχαν σχεδον καταργησει το θεσμο της δουλείας απο το 10ο αιωνα - δεν υποδουλωσαν αυτοι τις "εχθρικες" φυλες αλλα οι ισλαμιστες αραβες που κατελαβαν την αφρικη απο τον 7ο αιωνα και ξεκινησαν το δουλεμποριο προς τα σκλαβοπαζαρα της αραπιας


ο δυτικος "πολιτισμενος" κοσμος εμπλεξε σε αυτο "εμποριο" πολυ αργοτερα - αρχικα στην ανδαλουσια με την επαφη ισπανων/μαυριτανων και κυριως απο το 13ο-14ο αιωνα και μετα οταν ισπανοι, πορτογαλοι κλπ ηρθαν σε επαφη μαζι τους στον δρομο προς την ινδια - και το εκανε απλα αντιγραφοντας αυτα που εβλεπε να κανουν οι ισλαμιστες γειτονες του


ενδεικτικα υπολογιζονται σε 15 εκ οι αφρικανοι που μεταφερθηκαν προς το νεο κοσμο (απο τους οποιους παραπανω απο τα 10 εκ επεζησαν και εχουν αφησει απογονους) και σε 100 εκ οι αφρικανοι που μεταφερθηκαν προς τα σκλαβοπαζαρα της αραπιας (απο τους οποιους δεν επεζησε σχεδον κανενας και δεν υπαρχουν παρα ελαχιστοι απογονοι) - θυμησου οτι μεχρι το 1965 ηταν νομιμη η κατοχη σκλαβων στην σαουδικη αραβια


βρες λοιπον καλυτερα αλλο τροπο να ξεκινησεις το κατεβατο σου - το καπως ετσι που ξεκιναει και το δευτερο κατεβατο ειναι τρανταχτο λαθος


Μικρή σημασία έχει αυτό που λες για το νόημα του κειμένου
 

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Μηνύματα
20.997
Κριτικές
1
Like
13.992
Πόντοι
2.606
Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι καλός σανός.
Η τεράστια χρησιμότητα του σανού.
 

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Μηνύματα
2.447
Κριτικές
1
Like
530
Πόντοι
96
Αντέγραψα άρθρο λοιπόν ??

Θέλεις να το βρείς και να το ποστάρεις ??

Σε παρακαλώ και σε προκαλώ ταυτόχρονα να το κάνεις !!!

Και αν αποδειχθεί ότι αντέγραψα θα παραδεχθώ δημοσίως ότι είμαι μαλάκας !!
Περιμένω λοιπόν !!!

αν αντεγραψες ή οχι τα κατεβατα δεν το ξερω - γιαυτο και το εχω σε παρενθεση - παντελως αδιαφορο μου ειναι  (οπως και το αν εισαι μαλακας ή οχι και αν το παραδεχεσαι δημοσιως ή οχι)

σιγουρα ομως ξεκινας με τρανταχτο λαθος !

τωρα ο κακοπροαιτερος θα σου την πει οτι το κανεις επιτηδες για να φορτισεις συναισθηματικα τον αναγνωστη για τον "πολιτισμενο" αγγλο γαλο πορτογαλο κλπ δυτικο κοσμο

(στο τελος των κατεβατων μην ξεχασεις και εσυ οπως και αλλοι εδω μεσα να μας πεις οτι αυτοι οι κακοι μας βαζουν και ενα μαχαιρι στο λαιμο για να παρουμε τα δανεικα τους)
 

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Μηνύματα
55.390
Κριτικές
90
Like
32.512
Πόντοι
24.700
Αντέγραψα άρθρο λοιπόν ??

Θέλεις να το βρείς και να το ποστάρεις ??

Σε παρακαλώ και σε προκαλώ ταυτόχρονα να το κάνεις !!!

Και αν αποδειχθεί ότι αντέγραψα θα παραδεχθώ δημοσίως ότι είμαι μαλάκας !!
Περιμένω λοιπόν !!!

Μην γίνεστε πορδάγγιχτος.

Την έβαλε σε παρένθεση αυτήν την περίπτωση.

Εξ άλλου, αμιγώς ιστορικά , η παρέμβασή που έκανε, έχει βάση.
 

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Μηνύματα
2.447
Κριτικές
1
Like
530
Πόντοι
96
Μικρή σημασία έχει αυτό που λες για το νόημα του κειμένου

σοβαρα ?

τραβαει ο τυπος μια ασχετη με το τελικο κειμενο παντελως λανθασμενη εισαγωγη για τα σκλαβοπαζαρα της αφρικης για να σε φορτισει αρνητικα για τον "πολιτισμενο δυτικο" κοσμο

και αμεσως μετα οπως λεει και ο ιδιος "καπως ετσι" φτανουμε στα κρατικα χρεη προς τους "πολιτισμενους δυτικους" ?


οπως εγραψα και στην πρωτη παραθεση : ας βρει αλλη εισαγωγη - αυτη δεν φτουραει
 

Επισκέπτης
Καλησπέρα , Mindreader  !

Κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα των διοικούντων είναι ότι είναι υποχρεωμένοι να σώσουν τη χώρα και όχι το έθνος.
Άρα :Κρατανε τα σύνορα όπως τα παρέλαβαν και προσπαθούν να διατηρήσουν οτιδήποτε παράγει θέσεις εργασίας .Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να περάσει στα χέρια αλλοτινού εχθρού ,πχ Κίνας.
Ως προς τον πληθυσμό δε, εισάγουν "καραβιές" προκειμένου να κρατήσουν σταθερό -αν μη τι άλλο-τον αριθμό των 10 εκατομμυρίων.Κακά τα ψέμματα οι νεο-΄Ελληνες δεν θέλουν να υπηρετήσουν τη θητεία τους , δε θέλουν να καταβάλουν φόρους στο κράτος και δε θέλουν  -και τώρα πια δεν εχουν την οικονομική δυνατότητα- να κάνουν παιδιά και οικογένεια.

Οπότε σώζεται το κράτος και τα σύνορα και αντικαθιστάται το έθνος.
 

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.314
Πόντοι
28.786
ξεκινας (ή ξεκιναει το αρθρο που αντεγραψες) με ενα τρανταχτο λαθακι οποτε τα υπολοιπα κατεβατα αγνοουνται  


οι "πολιτισμενοι" δυτικοι ειχαν σχεδον καταργησει το θεσμο της δουλείας απο το 10ο αιωνα - δεν υποδουλωσαν αυτοι τις "εχθρικες" φυλες αλλα οι ισλαμιστες αραβες που κατελαβαν την αφρικη απο τον 7ο αιωνα και ξεκινησαν το δουλεμποριο προς τα σκλαβοπαζαρα της αραπιας


ο δυτικος "πολιτισμενος" κοσμος εμπλεξε σε αυτο "εμποριο" πολυ αργοτερα - αρχικα στην ανδαλουσια με την επαφη ισπανων/μαυριτανων και κυριως απο το 13ο-14ο αιωνα και μετα οταν ισπανοι, πορτογαλοι κλπ ηρθαν σε επαφη μαζι τους στον δρομο προς την ινδια - και το εκανε απλα αντιγραφοντας αυτα που εβλεπε να κανουν οι ισλαμιστες γειτονες του


ενδεικτικα υπολογιζονται σε 15 εκ οι αφρικανοι που μεταφερθηκαν προς το νεο κοσμο (απο τους οποιους παραπανω απο τα 10 εκ επεζησαν και εχουν αφησει απογονους) και σε 100 εκ οι αφρικανοι που μεταφερθηκαν προς τα σκλαβοπαζαρα της αραπιας (απο τους οποιους δεν επεζησε σχεδον κανενας και δεν υπαρχουν παρα ελαχιστοι απογονοι) - θυμησου οτι μεχρι το 1965 ηταν νομιμη η κατοχη σκλαβων στην σαουδικη αραβια


βρες λοιπον καλυτερα αλλο τροπο να ξεκινησεις το κατεβατο σου - το καπως ετσι που ξεκιναει και το δευτερο κατεβατο ειναι τρανταχτο λαθος
Επί της ουσίας τώρα του κειμένου σου !!

Η δουλεία υπήρχε πάντα σε διάφορες μορφές της σε πολλές κοινωνίες.

Οι Αρχαίοι ελληνες. Οι Πέρσες. Ολοι οι ηγεμόνες της Ελληνιστικής Περιόδου. Οι Ρωμαίοι ασφαλώς.
Αναφορές σε δεκάδες ιστορικούς, στη βίβλο, σε αρχαίους κώδικες όπως του Χαμουραμπί κλπ

Μετα τη κατάρευση της ρωμαικής αυτοκρατορίας, η δουλεία μετονομάστηκε σε δουλοπαροικία στα πλαίσια των φέουδων που τότε δημιουργήθηκαν.

Και μετά την επιδημία πανώλης που αποδεκάτισε τα εργατικά χέρια στην Ευρώπη, άρχισε η μαζική εισαγωγή μάυρων δούλων απο την Αφρική στην Ευρώπη με πρώτους διδάξαντες τους πορτογάλλους που έφτιαξαν το πρώτο ''διεθνή'' σταθμό φόρτωσης στην σημερινή Γκάνα. Το εμπόριο άνθισε με τους Αγγλους και του Γάλους να το αντιγράφουν στις περιοχές που αποικιακά αυτοί έλεγχαν.

Αρα δεν καταργήθηκε ποτέ η δουλεία στην Ευρώπη παρά μόνο μετά τον διαφωτισμό όπως αρχικά έγραψα.
Σε κάθε περίπτωση το θέμα μας όπως σωστά έγραψε και άλλος φίλος δεν είναι εκεί.

Αν τα κατεβατά μου σου φαίνονται κουραστικά, απλά τα παραβλέπεις απλό είναι !! :hi: :hi:

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom