Νέα

Εστίαση και τουρισμός δε μπορούν να βρουν υπαλλήλους

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα bruce wayne
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 40K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Ippokratis22

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2022
Μηνύματα
441
Κριτικές
1
Like
809
Πόντοι
81
Aρα από τη φωτό σου μπορώ κάλλιστα να συμπεράνω ότι είσαι το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ.

ρε φιλε δε σε ξερω, αλλα με τετοια φωτο , κανε 1 γκαλοπ, να δεις οτι η πλειοψηφια θα πει οτι εισαι ΠΟΥΣΤΗΣ. Γκόμενο εχεις?
 

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Μηνύματα
7.949
Κριτικές
15
Like
11.725
Πόντοι
3.846
Βγάζεις κάτι πολύ μνησικακο απέναντι στην πατρίδα σου. Επίσης παρατήρησα ότι μετράς τα ευρώ ένα-ένα και αρεσκεσαι σε φτηνές μισαωρες λύσεις σε Κύπρο και χαμηλού επιπέδου ταξιδιωτικους προορισμούς ενώ υπαινισσεσαι πως βγαζεις λεφτά με το τσουβάλι και πως όλοι εμείς είμαστε τιποτενιοι πλεμπαιοι. Ταυτόχρονα αδυνατείς να αποδείξεις ότι όντως είσαι ένας πετυχημένος ελεύθερος επαγγελματίας και η συμπεριφορά σου μόνο αυτή ενός ευκαταστατου δεν είναι, καθώς κουβαλάς μιζέρια ίση με αυτή του Πακιστανού μετανάστη. Δεν θα σχολιάσω τον απαίσιο τρόπο με τον οποίο μειώνεις τα υπόλοιπα παιδιά ως μια απελπιδα προσπάθεια να καλύψεις τα δικα σου κόμπλεξ.

Αν θες, λέω αν έχεις τα ψυχικά αποθέματα, εξήγησε μας πώς πιστεύεις ότι πείθεις έστω και έναν εδώ μέσα για το ότι δεν είσαι η απόλυτη αποτυχία εντός και εκτός συνόρων.

Ευχαριστώ.
Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν και στα παπαρια μου αν καταλάβει κάποιος το παραμικρό.
Αυτοί που έχουν λίγο μυαλό θα προβληματιστούν και θα καταλάβουν 5 πράγματα. Η πλειοψηφία ξέρω ότι δεν πρόκειται να αντιληφθούν το παραμικρό.
Προφανώς δεν ασχολούμαι με την πλεμπα της 2ης κατηγορίας.

Τώρα να μιλάς εσύ για χαμηλού επιπέδου ταξιδιωτικούς προορισμούς σε κάποιον που μάλλον κάνει υπερδιπλάσια ταξίδια από εσένα, χωράει πολύ κουβέντα, ειδικά όταν δεν ξέρουμε τίποτα για σένα.

Αν έχεις λοιπόν εσύ κάποια ύπαρξη εδώ μέσα, πες μας εσύ τι ταξίδια κάνεις και τι ζωή κάνεις για να δούμε και του λόγου σου τι έχεις πετύχει.
 

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Μηνύματα
7.949
Κριτικές
15
Like
11.725
Πόντοι
3.846
Ευχαρίστως. Εργάζομαι σε φαρμακευτική εταιρεία με μισθό κοντά στις τρεις χιλιάδες ευρώ, με εταιρικό αυτοκίνητο, βενζίνες καλυμμένες, δώρα και εταιρικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Νέα προσθήκη βέβαια και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, άρα δεν μπορώ να σου πω ψέμματα ότι έχω κάνει ταξίδια ΜΕ την εταιρεία, αλλά έχω κάνει ταξίδια μόνος μου. Κάτι που οι περισσότεροι νέοι έχουν κάνει και με λιγοστά χρήματα (παρέα καλή να υπάρχει). Εσύ όμως είσαι μίζερος, επομένως δε συνάδει με την ζωή που θες να παρουσιάσεις. Επίσης, όποιος είναι χαρούμενος και πλήρης στη ζωή του δεν μιλάει όπως εσύ. Εσύ σε κάθε ευκαιρία υποβαθμιζεις τον άλλον με απαίσιο τρόπο προσπαθώντας να δειχτεις. Έρχομαι λοιπόν εγώ, που ξέρω ότι είσαι ένα ψέμα και μισό, και σε ρωτάω "εφόσον είσαι τόσο πλούσιος, έξυπνος και γαματος, γιατί είσαι τόσο μίζερος, λυπημένος και ζηλιάρης;"

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι με τον χαρακτήρα που έχεις δε σε αντέχει ούτε θηλυκή γάτα, πόσο μάλλον γυναίκα. Άρα, τζίφος και στα προσωπικά σου.

Απόδειξέ μας το αντίθετο, θα είναι πανεύκολο για σένα αν όντως είσαι ο αυτοδημιουργητος Τιτάνας της Λεμεσού που παρουσιάζεις.

Άι να σε δω. Γκιουλάμπεη.
Έπεσες σε όλα μέσα κακομοίρη μου.
Να αποδείξω τι βρε;
Αν είμαι παντρεμένος με αλλοδαπή γιατί δεν είμαι θύμα να έχω Ελληνίδα γυναίκα όπως εσύ και άλλοι;
Ή ότι χτυπάω μανιάτικα από 6.5κ μέχρι 10+κ το μήνα;
Να το αποδείξω σε ποιον;
Σε καθυστερημένα άτομα που δεν έχουν την κριτική ικανότητα να καταλάβουν μέσα από τα γραφόμενα τι ισχύει για αυτά που γράφει ο άλλος;

Γιατί αν είχες κριτική ικανότητα θα μπορούσες να πιάσεις κάτι, έστω ένα ψέμα από όσα γράφω για μέρη, εμπειρίες κλπ. Επειδή λοιπόν δεν πλησιάζεις τη ζωή που κάνω ούτε στο 1/10 δεν μπορείς καν να κρίνεις. Δεν φτάνεις ούτε να αντιληφθείς τι συμβαίνει από δουλειές και τι ζωή κάνω.
Οπότε τι σου μένει να γράψεις: "α λες ψέματα και είσαι μίζερος"..
Καθαρές ψυχολογία του loser.
Keep walking
 

Spieler

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Μηνύματα
318
Κριτικές
19
Like
1.123
Πόντοι
371
Μένει απ' έξω διότι συνυπολογίζει τις οικογενειακές παροχές.

Έχει εθιστεί στο εύκολο χρήμα και απαξιώνει σχεδόν όλες τις εργασίες, πλην καλλιτέχνης, ινφλουεσερ, αθλητής.

Ο 20αρης με δώρο iphone15 από τους γονείς, δεν μπορεί να εργαστεί για δουλειά κάτω των 1.200 ευρώ.....
Δεν είναι η σημερινή γενιά.
Πριν 18-19 χρόνια που ήμουν εγώ 20ρης το ίδιο ήταν.
Είχα συμφοιτητές με αμάξι και μπάτζετ 1000 ή 1500 ευρώ/μήνα από το σπίτι τους.
Αυτός που έχει καλές πλάτες από το σπίτι δε θα βγει στην αγορά εργασίας για χαμαλοδουλειές, λογικό είναι.
Υπάρχει αυτή η προνομιούχα κατηγορία αλλά οι περισσότεροι νέοι δεν ανήκουν εκεί, μην τρελαθούμε κιόλας.
 

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Μηνύματα
2.565
Like
6.530
Πόντοι
1.056
Να πω και 'γώ την παπαριά μου σε όλα όσα ακούγονται, κάποιοι έχουν σχέση με τον τουρισμό κ κάποιοι όχι..

1. Ξέρει κανείς από όσους τσαμπουνάνε δεξιά κ αριστερά ότι τους κατέβει, ποιος είναι ο βασικός μισθός, βάση συλλογικής σύμβασης εργασίας ? Μιλάμε για 8ωρο, 5μερη εργασία.

2. Όταν ένα δωμάτιο για το προσωπικό κοστίζει από 3.000 μέχρι 5.000 την σαιζόν, σε νησί, το κόστος αυτό δεν το επωμίζεται κάποιος ? (σίγουρα όχι ο εργαζόμενος). Με δεδομένο ότι σε ένα δωμάτιο θα μείνουν το πολύ 2 άτομα, ας υπολογίσουμε το κόστος ανά άτομο (υπολογίστε 4 μήνες σεζόν το πολύ, μόνο Κρήτη, Ρόδος, Μύκονος κ Σαντορίνη έχουν 6μηνη σαιζόν κ εκεί τα σπίτια κοστίζουν περισσότερο.

3. Κανείς από τους επαγγελματίες δεν μπορεί να έχει ανασφάλιστο προσωπικό, πλης συγκεκριμένων εξαιρέσεων (κάποιοι τα θέλουν μαύρα γιατί έχουν κ αλλά εισοδήματα). Οι έλεγχοι είναι αυστηροί κ καλά κάνουν (έχω βιώσει απίστευτα σκηνικά σε ελέγχους του ΙΚΑ σε εστιατόρια σε νησιά, που μπούκαραν στην ώρα αιχμής, σε κουζίνες, αποθήκες κλπ)...

4. Κάνεις δεν κάνει λόγο για τα επιδόματα: ανηψιά μου (φοιτήτρια) πέρυσι με 3 μήνες δουλειά σε υποδοχή, κατάφερε κ πήρε επιδόματα άδειας κ Χριστουγέννων (ένα μισθό ακόμη) και ανεργία για 3 μήνες (με 105 ένσημα αντί 80-85 που έπρεπε να πάρει κανονικά.. μισθός 1200 για 7/7. Αν υπολογίσει κανείς επιδόματα + ανεργία συνολικά με 3μιση (στην ουσία 13 εβδομάδες δουλειά) πήρε συνολικά περισσότερα από 5.0000 ευρώ καθαρά. Ύπνο, φαγητά δεν πλήρωνε μια... Μόνο αν έβγαινε έξω σε μπαρ, ξόδευε χρήμα.

Προς θεού δεν λέω ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι στις ίδιες συνθήκες. Έχω σκηνικά υπόψην μου σε ISOBOX, με 4 άτομα μέσα κλπ.
Αλλά γνωρίζω και περιπτώσεις που πολλοί θέλανε να φέρουνε τσάμπα διακοπές ξαδέρφες, μανάδες, φίλους κολλητούς, στο τσάμπα και όταν δεν γίνονταν αυτό, τότε στράβωναν με τους ιδιοκτήτες..

Επίσης έχω υπόψην μου νεαρούς (από φοιτητές μέχρι 30 ετών) που έχουν εποχιακή δουλειά σε ταβέρνες, με δουλειά 7/7 που παρακαλάνε να πάνε γιατί "τσιμπάνε" το λιγότερο 60 μέχρι 80 ευρώ tips την ημέρα για 5+ μήνες. Ούτε ρολόοι κοιτάνε, ούτε τίποτα .. Μόνο να τους κολανε ένσημα.. Και στο τέλος της
σεζόν να έχουν πάρει πακέτο (μισθοί, tips, ανεργία, επιδόματα) κάνα 20.000. Δεν λέω, ξεκωλομα στην δουλειά αλλά δείτε ποσά χρήματα πέρνει ένας απλός υπάλληλος σε μια τράπεζα που έχει βγάλει και υποτίθεται ένα Πανεπιστήμιο, ή ένας υπάλληλος σε μια εταιρία courier που ειναι χειμωνα καλοκαίρι όλη μερα στους δρομους κ την κίνηση και αγοράζει και τον καφέ του κ το φαγητό του μέσα στην ημέρα..

Εν κατακλείδι: μην τα θέλουμε όλα δικά μας.. Σίγουρα υπάρχουν σε όλες τις δουλειές οι κακοί κ οι καλοί επαγγελματίες. Το καλό κ το κακό προσωπικό. Απλά έχω την αίσθηση ότι η σημερινή γενιά των 20-25ρηδων, δεν αντέχει στην πίεση και το στρες για αυτό κ προτιμούν να μείνουνε στην απέξω.

Θεωρώ ότι η ελεύθερη αγορά διορθώνει από μόνη της τα πράγματα..

Υ.Σ.: Και κάτι τελευταίο .. "ακούγεται" ότι 55-60 καταλύματα στην Χαλκιδική δεν άνοιξαν φέτος λόγω έλλειψης προσωπικού.. Food for thought..
Δεν υπάρχουν μεγαλύτερα σιχαματα από τους Χαλκιδικιώτες επιχειρηματίες του τουρισμού....πέρα από το ότι το είχαν ξευτιλισει στις τιμές και τους πήραν χαμπάρι και πλέον προτιμούν να τα νησιά αντιμετώπιζαν με αλλά κριτήρια τους Έλληνες τουρίστες και με άλλα τους ξένους ....ξιπασμενα μουνόπανα που πριν την έκρηξη του τουρισμού στην Ελλάδα κυριολεκτικά πεινούσαν
 

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Μηνύματα
62.593
Like
21.552
Πόντοι
5.506
ρε φιλε δε σε ξερω, αλλα με τετοια φωτο , κανε 1 γκαλοπ, να δεις οτι η πλειοψηφια θα πει οτι εισαι ΠΟΥΣΤΗΣ. Γκόμενο εχεις?
Ωραια, αφου δε με ξερεις και δε δειχνεις και οτι πιο εξυπνο εβγαλε η ρατσα, τραβα παραπερα.
 

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Μηνύματα
12.768
Like
16.538
Πόντοι
3.656
Ο 20αρης με δώρο iphone15 από τους γονείς, δεν μπορεί να εργαστεί για δουλειά κάτω των 1.200 ευρώ.....
Και γιατί να το κάνει ;
Όταν η χαμαλοδουλειά στην ελβετία δίνει 3800€ .

Μην κοιτάς εσένα. Είσαι σκουπίδι χωρίς καμία περιουσία
που τα 900€ που παίρνεις ως πωλητής με εταιρικό ... και πολλά σου πέφτουν !
 

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Μηνύματα
2.565
Like
6.530
Πόντοι
1.056
Γνωμη σου, για εμενα τα μεγαλυτερα σιχαματα ειναι οι νησιωτες, οχι οτι οι χαλκιδικιωτες ειναι καλοι.
Τουλαχιστον στην Χαλκιδικη δεν θα τρως σαλατα που εκοψε ο Πακιστανος που σκουπιζεται με το χερι του αντι για κωλοχαρτο. Επισης εχει πολλα σπιτια για να διαλεξεις και κανονικα σουπερ μαρκετ αλυσιδων ωστε να μην σου πιανουν τον κωλο στα τοπικα. Το πιο σημαντικο οι αμετρητες παραλιες που αν γουσταρεις παιρνεις την ομπρελα και το ψυγειακι σου ωστε να μην δινεις σεντ στα μουνοπανα. Οι ελευθερες παραλιες στα νησια, χρειαζονται προυπηρεσια καταδρομεα για να πας
Μάλλον έχεις να πας χρόνια στη Χαλκιδική .....αν πάρεις την ομπρελιτσα σου και τη βάλεις στην άμμο σε χρόνο dt θα ρθει ο ασβερκος ρωσοποντιος μπράβος του beach bar που βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων και θα σου πει " ή κάτσε στις ξαπλώστρες ή το μπούλο " .....μόνο στο δεύτερο πόδι από την πλευρά του Τορωναίου έχει κάποιες ελεύθερες παραλίες αλλά και κει υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξεις να μαλώνεις με βρωμοφασαιους που στήνουν κανονικό τσαντίρι και είναι χειρότεροι νταβαδες και απ' αυτούς που έχουν τα beach bar.....καλύτερα να πάω στην αλβανική Ριβιέρα να τα δώσω στους κολλητούς του Ράμα παρά στους βρωμοχαλκιδικιωτες και γενικά τους Έλληνες επιχειρηματίες του κώλου
 

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
22.203
Κριτικές
3
Like
1.359
Πόντοι
566
Μην κοιτάς εσένα. Είσαι σκουπίδι χωρίς καμία περιουσία
που τα 900€ που παίρνεις ως πωλητής με εταιρικό ... και πολλά σου πέφτουν !

Κλαψε τραλαλακη .... πληρώνω ΕΝΦΙΑ χωρίς ακίνητα και με δουλειά των 900 ευρώ βλαμμένε ......

1713713080452.png


Είσαι ένα χαμένο κορμί που τα βρήκε όλα έτοιμα, από δεξιός έγινε αριστερός λόγω ΕΝΦΙΑ

Είσαι η ντροπή της οικογένειας σου, πιθανόν να μην σου μιλάει κανείς ξεφτίλα ......
 

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Μηνύματα
62.593
Like
21.552
Πόντοι
5.506
Κλαψε τραλαλακη .... πληρώνω ΕΝΦΙΑ χωρίς ακίνητα και με δουλειά των 900 ευρώ βλαμμένε ......

1713713080452.png


Είσαι ένα χαμένο κορμί που τα βρήκε όλα έτοιμα, από δεξιός έγινε αριστερός λόγω ΕΝΦΙΑ

Είσαι η ντροπή της οικογένειας σου, πιθανόν να μην σου μιλάει κανείς ξεφτίλα ......
Ναι, βάζε του τέτοια να πνιγεί από τους αφρούς που βγάζει.
 

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Μηνύματα
32.471
Κριτικές
62
Like
41.199
Πόντοι
8.530
Χειρότερους εργοδότες από τους ξενοδόχους στα νησιά μας, δύσκολα θα βρεις σε άλλο κλάδο. Δεν τηρείται απολύτως τίποτα από την εργατική νομοθεσία, είναι όλα χύμα στο κύμα μπροστά στο κέρδος. Εκτός της ψυχολογικής φθοράς που βιώνουν οι εργαζόμενοι-δούλοι.
Δεν είναι όλοι οι ξενοδόχοι έτσι.
Όσο για τους εργαζομενους...Ένας φίλος μου δούλευε στην Ρόδο για σαιζόν,βοηθός μάγειρα.
Ίσως υπήρχαν πιο πολλοί εργαζόμενοι εκεί όμως δεν δούλευε δωδεκάωρο.Οχταωρο έκανε .
 

DAMDIM100

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Μηνύματα
2.830
Κριτικές
13
Like
3.095
Πόντοι
746
Γιατί ρε ;
Μύκονο αν παίρνεις 1100€/μηνα , 7μερο , 19 ωρίτσες μόνο την ημέρα και άντε βαριά 1-2 ώρες εξτρά απλήρωτες υπερωρίες , είναι μια χαρά.
Αρκεί να κοιμάσαι στην παραλία, χάμω, όχι ξαπλώστρα , να μην πλένεσαι και να μην τρως.
Μπορείς να βάζεις στην άκρη και τα 1100€ .
Μετά από 170 καλοκαίρια μπορείς να πάρεις ηλεκτρικό σουβ.

Αλλά όλο στην καλοπέραση και στην αλητεία έχετε το νου σας.
Άλλος θέλει ρεπό , άλλος θέλει να τρώει , ο καθένας τη μαλακία του.
Έλα ντε...
Θα δουλεύουν σε κοσμοπολίτικο μέρος, θα βγάζουν τα χύσια από τον κώλο των πούστηδων, εεεεε... των ομοφυλόφιλων, τι άλλο θέλουν;
Αχάριστοι Έλληνες...
 

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Μηνύματα
12.768
Like
16.538
Πόντοι
3.656
Πάει γυρεύοντας τύπε .....
Το σκουπίδι , έμαθε

ότι τα γνήσια panerai
έχουν κάρτα πιστοποίησης και εγγύησης ;


Στο γράφω στα τελευταία μηνύματα που ανταλλάζουμε.
Σύντομα θα είστε μαζί ... στη λίστα ....

Υ.Γ. Καταλαβαίνουμε όσοι ξέρουμε από photoshop
πόση ώρα θέλει ένα τέτοιο δήθεν print screen . Να φτιαχτεί .
Οπότε και το 2035 ... του 2022 θα βάζεις ... που να φτιάχνεις άλλο.
Τι άλλο να βάλεις ; Κανά .... panerai σαν του κατουρημένου ;
Να γελάνε οι γυρολόγοι στα παζάρια ; Ούτε αυτοί δεν το παίρνουν για γνήσιο ....
Τουαρέγκ των 500€ .... panerai των 5500€ ..... πιο ξεφτίλας από την ξεφτίλα
 

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Μηνύματα
62.593
Like
21.552
Πόντοι
5.506
Ειδες που σου ειπα; Εντωμεταξυ ο ξεφτιλογερος ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ δε ρωταει το φιλαρακι του αν ειδε τα πιστοποιητικα γνησιοτητας. Που να χωρεσει ο πατος του κι αλλο χαρτι.
 

athinaios44

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Μηνύματα
49.613
Like
46.482
Πόντοι
6.256
Ειδες που σου ειπα; Εντωμεταξυ ο ξεφτιλογερος ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ δε ρωταει το φιλαρακι του αν ειδε τα πιστοποιητικα γνησιοτητας. Που να χωρεσει ο πατος του κι αλλο χαρτι.
ερχομαι για δουλεια με 3000 ευρω τον μηνα,σπιτι και φαγητο δωρεαν:coffee:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom