Νέα

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και συνέπειες σε εμάς

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα ririkonav
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 38K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Έχει αρχίσει ο γ' ππ;

  • Ναι

    Ψήφοι: 97 49,0%
  • Οχι

    Ψήφοι: 101 51,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198
  • Η ψηφοφορία έκλεισε .

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Μηνύματα
2.739
Like
2.082
Πόντοι
456

Ζελένσκι:
"Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνιών μας που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, καθώς και τη συνεχιζόμενη αμυντική μας συνεργασία, ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνας μας.

Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης μπόρεσε να δει από πρώτο χέρι τη σημασία της αξιόπιστης προστασίας του ουρανού μας.
:badair::badair::badair:
:2funny:

Επιπλέον, τον ενημέρωσα για το ρωσικό χτύπημα στο Κίεβο σήμερα το πρωί.

Συμφωνήσαμε επίσης να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας που βασίζεται στη Δήλωση του Βίλνιους της G7"
 

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Μηνύματα
2.739
Like
2.082
Πόντοι
456

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Μηνύματα
3.134
Κριτικές
27
Like
3.916
Πόντοι
4.895
η θέση που επιφυλασει η ιστορια για τον μεγαλο ηγέτη :D:

cg.jpg
 

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Μηνύματα
13.724
Like
29.219
Πόντοι
6.056

Περιμένουμε να βγει η Ζαχάροβα να μας πει οτι ηταν Ουκρανοί οι δραστες:rolleyes:
 

leader96

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2023
Μηνύματα
2.708
Like
2.758
Πόντοι
456
Ο μακρον πάντως φαινετε σκληρό αγόρι..η φότο δεν είναι φεικ!!!
 

Συνημμένα

  • _103661624_hi049684807.jpg
    _103661624_hi049684807.jpg
    76 KB · Εμφανίσεις: 19

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Μηνύματα
3.134
Κριτικές
27
Like
3.916
Πόντοι
4.895
Αργησαν να βαλουν φρενο οι ρεπουμπλικανοι αν θελεις την γνωμη μου ,εχουν δωσει εναν σκασμο λεφτα για ακομα εναν πολεμο στην ευρωπη επειδη οι μεγαλες δυναμεις της ευρωπης δεν μπορουν να χωρισουν 2 γαιδουριων αχυρα.
εξαρτάται πως το μετράς το "ένα σκασμό λεφτά"
ghg.jpg
 

leader96

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2023
Μηνύματα
2.708
Like
2.758
Πόντοι
456
εξαρτάται πως το μετράς το "ένα σκασμό λεφτά"
ghg.jpg
Χωρίς την Αμερική..η Ουκρανία θα χάσει σε ένα μήνα..ποιος θα πολεμήσει?το Λουξεμβούργο?η Ισλανδία η μήπως..η Ελλάδα?
 

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Μηνύματα
3.134
Κριτικές
27
Like
3.916
Πόντοι
4.895

Περιμένουμε να βγει η Ζαχάροβα να μας πει οτι ηταν Ουκρανοί οι δραστες:rolleyes:
βγήκε η τύπισα και απαιτεί ! από τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει την επιθεση
 

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Μηνύματα
3.134
Κριτικές
27
Like
3.916
Πόντοι
4.895
έχω σταματήσει να παρακολουθώ τόσο στενά τις εξελίξεις στα πεδία μαχών, τους νέους στόχους κλπ κλπ. από τα λίγα που διαβάζω έχω οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι ουσιαστικά η ουκρανία δεν έχει ελπίδες να αλλάξει τα δεδομένα ή να αντιστρέψει την εικόνα του μετώπου. δυστυχώς η βοήθεια της δύσης ήταν και παραμένει ελάχιστη (αναλογικά μιλάμε πάντα), η βοήθεια της αμερικής έχει κολλήσει, τανκς και αεροπλάνα ουσιαστικά δεν πήραν ποτέ. και βλέπω πλέον ότι συνεχώς χάνουν και εδάφη ενώ έχει πέσει και το ηθικό τους. δεν βλέπω κάτι αισιόδοξο σε όλο αυτό. αν μάλιστα βγει και ο τραμπ θα τους αδειάσει τελείως.
έχεις κάποια άλλη ενημέρωση; πως βλέπεις να εξελίσσονται τα πράγματα;

ουτε και γω παρακολουθώ, ούτε είμαι ειδικός να κρίνω. Προσπαθώ να κρατάω ότι βλέπω σε άρθρα και σχόλια που φαίνονται πιο "αντικειμενικά".
τα δεδομένα είναι :
- η Ρωσία είχε και συνεχίζει να έχει σημαντική υπεροπλία που τις επιτρέπει να χανει οπλικά συστήματα σε μεγαλύτερους ρυθμούς από την Ουκρανία και πάλι να υπερέχει αριθμητικά . Δεν ξέρω αν υπάρχει (δημοσιευμένη τουλάχιστον ) εκτίμηση αν και μέχρι πότε μπορεί να το κανει αυτό πριν βρεθεί σε προβληματική θέση.

- έχει τη θεληση και την αδιαφορία να "ξοδέψει" ατελείωτους φαντάρους για να πετύχει τον εκάστοτε τακτικό στόχο. Στην Αβντίβκα πχ. έστελνε κόσμο μπροστα να σκοτωθεί σε αλεπάλληλα κύματα. Καθημερινά έβλεπα στο reddit βιντεο και φωτό από κατεστραμένες φάλαγγες μαζί με δεκάδες νεκρούς στρατιώτες να γεμίζουν τα χωράφια. Αυτό δε ντην πείραξε, πέτυχε τον στόχο που ήθελε

- η Ουκρανία εξαρτάται σχεδόν απόλυτα από τη Δύση για συγχρονα οπλικά συστήματα. Επισης τα εργοστάσιά της είναι εντός βεληνεκούς της Ρωσίας ενώ η ίδια δεν έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει μαζικά τα αντίστοιχα εργοστάσια της Ρωσίας.

η εκτίμησή μου για όσα έχουν γίνει ή τι θα γίνουν στη συνέχεια :

- Τα πουτινάκια εδώ μεσα γραφουν συνεχώς για την καλοκαιρινή επίθεση θεωρώντας ουκρανούς και δυτικούς ως χαζούς που δήλωναν πως θα πετύχουν. Εγω θεωρώ πως γνωρίζαν ότι δεν είχαν παρά ελάχιστη πιθανότητα επιτυχίας. Απλά πήραν ένα τεράστιο ρίσκο γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή. Καθώς ο πόλεμος εξελίσεται σε στατικό πόλεμο φθοράς σίγουρα οι ουκρανοί θα βγουν χαμένοι αν κάτσουν "ακίνητοι" σε στυλ Α'ΠΠ. Αν έχεις 10 άρματα και χάνεις κάθε μερα 2 και ο αντίπαλος 50 και χάνει 5 τότε μπορείς να πεις πως κάθε μέρα νικάς. Αλλά σε 5 μέρες θα εχεις χάσει....

- από σχόλια που διαβάζω οι ρώσοι βελτιώνονται και έχουν προσαρμοστεί. Σίγουρα δεν ειναι το ασκέρι που εμφανίστηκε στις 24-2-22. Επίσης αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την αεροπορία πιο κοντα στο μέτωπο κυρίως για τη μαζική χρήση βομβών ανεμοπορίας οι οποίες έπαιξαν τον βασικό ρόλο στην Αβντίβκα και όχι το πυροβολικό.
Αυτό έφερε μια αλυσίδα : οι ουκρανοί αναγκάστηκαν να φέρουν πολυτιμα οπλικά συστήματα πιο κοντα στο μέτωπο. Μαζί με την κατάρριψη του ρωσικού ιπτάμενου ραντάρ μάλλον οδήγησε στις πολλές καταρρίψεις που λενε πως έκαναν οι ουκρανοί σε ένα δεκαήμερο περίπου. Ετσι ομως εκτέθηκαν και εχασαν τουλάχιστον 2 Patriot, 1-2 Nasams και μάλλον 2 Himars

- όπως λες η ξενη βοήθεια ήταν και παραμένει λίγη και το χειρότερο, από την αρχή της εισβολής δίνεται σταδιακά. Έτσι όμως δεν μπορείς να συγκροτήσεις κρίσιμη "μαζα" οπλικών συστηματων για να στηριξεις επιθετικές κινήσεις με αξιώσεις. Μόνο να αμύνεσαι και αυτό όχι στο διηνεκές.
Πριν από καιρό είχα διαβάσει πως στόχος των ρώσων είναι να παρουν το Κουπιανσκ και να φτάσουν μέχρι ενα ποτάμι στην περιοχή (δεν θυμάμαι όνομα) ώστε να αποτελέσει φυσικό σύνορο-εμπόδιο για τους ουκρανούς και να παγιώσουν το μέτωπο εκεί. Ή να κάνουν μεγαλη επίθεση το καλοκαίρι σε Χάρκοβο και Χερσώνα, να ξαναπάρουν δηλαδή τα εδάφη που είχαν κερδίσει αρχικά.
Αν συνεχιστεί το θέμα με την Αμερική σίγουρα τα πράγματα είναι άσχημα για τους ουκρανούς. Το πόσο άσχημα θα το δείξει το μέλλον
 

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Μηνύματα
18.934
Κριτικές
8
Like
24.639
Πόντοι
6.336

Περιμένουμε να βγει η Ζαχάροβα να μας πει οτι ηταν Ουκρανοί οι δραστες:rolleyes:
Αλλαχμπάρηδες ήσαντο.
Οι Ρώσοι τους έχουν καταγαμήσει σε Συρία,Μάλι και Λιβύη...
Τώρα που είναι μπόσικοι χτύπησαν οι μούλοι,σίγουρα Τσετσένοι και Ινγκουσέτιοι.
 

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Μηνύματα
30.067
Κριτικές
1
Like
33.051
Πόντοι
6.256
Παγκοσμιο σοκ για την τρομοκρατικη επιθεση στη μοσχα,
Κανένα σοκ για τα δυο χρονια πολεμου ,
Κανένα σοκ που δεν υπαρχει καμια πρωτοβουλία για ειρηνη.

Επιλέγουμε με τι θα σοκαριστούμε
 

BIG_BIG_BEN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Μηνύματα
1.574
Like
2.406
Πόντοι
216
Να δούμε κι αν το χθεσινό πολύνεκρο χτύπημα στη Μόσχα θα σηματοδοτήσει νέες εξελίξεις στη σύγκρουση Ρωσίας και Ουκρανίας.
 

Oletiras

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2017
Μηνύματα
1.440
Like
3.646
Πόντοι
456
εξαρτάται πως το μετράς το "ένα σκασμό λεφτά"
ghg.jpg
Δεν ξερω που βρηκες αυτο τον χαρτη αλλα ειναι λαθος.
Αν το ψαξεις ακομα περισσοτερο θα δεις οτι τα πραγματα ειναι ακομα χειροτερα καθως μετρανε μαζι με την πραγματικη βοηθεια ,τα δανεια ,της υποσχεσεις δανειων και λοιπες παρλαπιπες που ειναι η ειδικοτητα των ευρωπαιων.
ukr.jpeg
 

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Μηνύματα
6.341
Like
7.616
Πόντοι
2.356
Η αντιπροεδρος της Ουκρανικης κυβερνησης για την ευρωπαικη και ευρωατλαντικη ενσωματωση δηλωσε χθες μεταξυ αλλων σε συζητηση σε φορουμ για την Ασφαλεια του Κιεβου οτι ΗΠΑ και Γερμανια ηταν οι βασικοι αντιπαλοι της αποφασης για την ιδεα της προσκλησης στο ΝΑΤΟ που υποστηριχθηκε απο την πλειοψηφια των χωρων στη συνοδο κορυφης στο Βιλνιους οπως λεει η ιδια. Ειδικα τωρα ειναι η Αμερικη που δεν επιτρεπει καν να αναπτυχθει αυτος ο διαλογος ...
"Вице-премьер отметила, что на момент саммита в Вильнюсе абсолютное большинство стран НАТО поддерживало идею о приглашении Украины.
"Есть ключевые противники этого решения – Соединенные Штаты и Германия. И я думаю что сейчас это США которые не дают возможности этому диалогу даже развиваться. И это очень печально", – добавила Стефанишина.
 

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Μηνύματα
6.341
Like
7.616
Πόντοι
2.356
Να βαλω και μια πολυ καλη προσφατη αναλυση με δεκαδες αρθρα/παραπομπες (ας με συγχωρεσουν οι γεωστρατηγικοι αναλυτες του θρεντ) :grin:

Διαβαζοντας και απο τα συμπερασματα που βγαινουν στο τελος μαλλον η Ουκρανια δεν θα μπει ποτε στο ΝΑΤΟ, αυτο δλδ που πιστευε απο την αρχη καθε υγιως σκεπτομενος ανθρωπος. Αλλη μια λοιπον καθολα επιτυχημενη "παρεμβαση" της αμερικανικης εξωτερικης πολιτικης, θα φανει βεβαια ας μην προδικαζουμε αλλα προς τα εκει οδηγουνται τα πραγματα.

"For the United States, the cold analysis is as follows: 1/ Military, Ukrainians will no longer be able to go further in terms of territorial reconquest, and there is no question of admitting into NATO a country of which 17% of the territory is occupied indefinitely by a Russia that remains the world's leading nuclear power"

"For Europe, the issue boils down to one question: followership or autonomy? Now, it’s straightforward: Europe, lacking both the stockpiles and the production capacity to compensate for the anticipated American withdrawal in terms of weapons and ammunition and incapable of supporting Ukraine autonomously, will have to align with the political solution that the United States will present sooner or later. This outcome is all the more poignant because the European Union had never responded with such strength and unity to an international crisis, and its public opinion feels that much has been done to support Ukraine, yet this awakening falls far short of the required level. Since the American solution will exclude any NATO membership, the enlargement of the European Union to Ukraine will be bogged down in a very long-term process, similar to that of Turkey, as no European country will want to risk a confrontation with Russia without the certainty of American participation"
 

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Μηνύματα
3.134
Κριτικές
27
Like
3.916
Πόντοι
4.895
Δεν ξερω που βρηκες αυτο τον χαρτη αλλα ειναι λαθος.
Αν το ψαξεις ακομα περισσοτερο θα δεις οτι τα πραγματα ειναι ακομα χειροτερα καθως μετρανε μαζι με την πραγματικη βοηθεια ,τα δανεια ,της υποσχεσεις δανειων και λοιπες παρλαπιπες που ειναι η ειδικοτητα των ευρωπαιων.
ukr.jpeg

δεν ξερω αν είναι σωστό ή λάθος, το έβαλε κάποιος στο reddit χωρίς λινκ οπότε υποθέτω πως το έφτιαξε μόνος του βάζοντας τιμές στο χάρτη.
https://www.reddit.com/r/RussiaUkraineWar2022/comments/1bl5eb0

όμως βλέποντας σε σύγκριση το σαιτ που έβαλες εσύ Ukraine Support Tracker - A Database of Military, Financial and Humanitarian Aid to Ukraine
παρατηρώ πως σε πολλές χώρες οι τιμές (στο total commitments) είναι ίδιες , πχ Νορβηγία 1.72 ενω σε άλλες υπάρχουν μικρές ή μεγάλες αποκλίσεις πχ Γερμανία 1.06 στον χάρτη ενώ το σαιτ δίνει 0.568
 

KALLIMAXOS

Μέγας
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Μηνύματα
5.599
Κριτικές
24
Like
9.754
Πόντοι
4.746

Έκθεση: Στα χέρια κολοσσών το 28% των ουκρανικών χωραφιών με υπογραφή Ζελένσκι​


Η Δύση γνωρίζει ότι η Ουκρανία, με τα 33 εκατομμύρια εκτάρια καλλιεργήσιμης γης, διαθέτει από τις πιο εύφορες γεωργικές εκτάσεις στον κόσμο. Τα γεράκια της Ευρώπης ήδη έχουν βάλει στο μάτι τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Εάν η φιλειρηνική ΕΕ θέλει να ολοκληρώσει την ενεργειακή μετάβαση, χρειάζεται τα ουκρανική κοιτάσματα λιθίου.

Ακόμα και Αμερικανικά πανεπιστήμια «σκίζουν» την Ουκρανία​

Όπως αναφέρει η έκθεση, οι μεγαλύτεροι γαιοκτήμονες είναι ένα μείγμα ολιγαρχών και μια ποικιλία ξένων συμφερόντων -κυρίως ευρωπαϊκών και βορειοαμερικανικών- συμπεριλαμβανομένου ενός ιδιωτικού επενδυτικού ταμείου με έδρα τις ΗΠΑ και του κρατικού ταμείου της Σαουδικής Αραβίας.

Όλες εκτός από μία από τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες γης είναι εγγεγραμμένες στο εξωτερικό, κυρίως σε φορολογικούς παραδείσους όπως η Κύπρος ή το Λουξεμβούργο.

Ακόμη και όταν ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό από έναν ολιγάρχη ιδρυτή, ορισμένες εταιρείες πάνε χέρι-χέρι με δυτικές τράπεζες και επενδυτικά κεφάλαια να ελέγχουν πλέον ένα σημαντικό μέρος των μετοχών τους.

Η έκθεση προσδιορίζει πολλούς εξέχοντες επενδυτές, όπως η Vanguard Group, η Kopernik Global Investors, η BNP Asset Management Holding, η NN Investment Partners Holdings που ανήκει στην Goldman Sachs και η Norges Bank Investment Management, η οποία διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας.

Άλλοι θεσμικοί επενδυτές είναι εξέχοντα συνταξιοδοτικά ταμεία των ΗΠΑ, όπως η General Electric Pension Trust, η Dow Chemical Company Pension Fund και η Lockheed Martin Pension Plan, καθώς και διάσημα πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως το University of Michigan Endowment και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ που επενδύουν στην ουκρανική γη μέσω της NCH Capital – ενός ιδιωτικού επενδυτικού ταμείου με έδρα τις ΗΠΑ, το οποίο είναι ο 5ος μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης στην Ουκρανία!

Ενώ χιλιάδες Ουκρανοί βρίσκονται στο μέτωπο, η κυβέρνησή τους έχει περάσει τεράστιες εκτάσεις γης σε χέρια δυτικών κολοσσών.​



 
Τελευταία τροποποίηση:

BIG_BIG_BEN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Μηνύματα
1.574
Like
2.406
Πόντοι
216
Η αντιπροεδρος της Ουκρανικης κυβερνησης για την ευρωπαικη και ευρωατλαντικη ενσωματωση δηλωσε χθες μεταξυ αλλων σε συζητηση σε φορουμ για την Ασφαλεια του Κιεβου οτι ΗΠΑ και Γερμανια ηταν οι βασικοι αντιπαλοι της αποφασης για την ιδεα της προσκλησης στο ΝΑΤΟ που υποστηριχθηκε απο την πλειοψηφια των χωρων στη συνοδο κορυφης στο Βιλνιους οπως λεει η ιδια. Ειδικα τωρα ειναι η Αμερικη που δεν επιτρεπει καν να αναπτυχθει αυτος ο διαλογος ...
"Вице-премьер отметила, что на момент саммита в Вильнюсе абсолютное большинство стран НАТО поддерживало идею о приглашении Украины.
"Есть ключевые противники этого решения – Соединенные Штаты и Германия. И я думаю что сейчас это США которые не дают возможности этому диалогу даже развиваться. И это очень печально", – добавила Стефанишина.

Ε, βέβαια. Επειδή σε αυτήν την περίπτωση οι ΗΠΑ και η Γερμανία θα έχουν να αναλάβουν το πολιτικό και το οικονομικό κόστος για την ενσωμάτωση στην ευρωατλαντική συμμαχία.

Πέρα από το ρίσκο για κλιμάκωση της σύγκρουσης σε παγκόσμιο πόλεμο.
 

BIG_BIG_BEN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Μηνύματα
1.574
Like
2.406
Πόντοι
216

Έκθεση: Στα χέρια κολοσσών το 28% των ουκρανικών χωραφιών με υπογραφή Ζελένσκι​


Η Δύση γνωρίζει ότι η Ουκρανία, με τα 33 εκατομμύρια εκτάρια καλλιεργήσιμης γης, διαθέτει από τις πιο εύφορες γεωργικές εκτάσεις στον κόσμο. Τα γεράκια της Ευρώπης ήδη έχουν βάλει στο μάτι τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Εάν η φιλειρηνική ΕΕ θέλει να ολοκληρώσει την ενεργειακή μετάβαση, χρειάζεται τα ουκρανική κοιτάσματα λιθίου.

Ακόμα και Αμερικανικά πανεπιστήμια «σκίζουν» την Ουκρανία​

Όπως αναφέρει η έκθεση, οι μεγαλύτεροι γαιοκτήμονες είναι ένα μείγμα ολιγαρχών και μια ποικιλία ξένων συμφερόντων -κυρίως ευρωπαϊκών και βορειοαμερικανικών- συμπεριλαμβανομένου ενός ιδιωτικού επενδυτικού ταμείου με έδρα τις ΗΠΑ και του κρατικού ταμείου της Σαουδικής Αραβίας.

Όλες εκτός από μία από τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες γης είναι εγγεγραμμένες στο εξωτερικό, κυρίως σε φορολογικούς παραδείσους όπως η Κύπρος ή το Λουξεμβούργο.

Ακόμη και όταν ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό από έναν ολιγάρχη ιδρυτή, ορισμένες εταιρείες πάνε χέρι-χέρι με δυτικές τράπεζες και επενδυτικά κεφάλαια να ελέγχουν πλέον ένα σημαντικό μέρος των μετοχών τους.

Η έκθεση προσδιορίζει πολλούς εξέχοντες επενδυτές, όπως η Vanguard Group, η Kopernik Global Investors, η BNP Asset Management Holding, η NN Investment Partners Holdings που ανήκει στην Goldman Sachs και η Norges Bank Investment Management, η οποία διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας.

Άλλοι θεσμικοί επενδυτές είναι εξέχοντα συνταξιοδοτικά ταμεία των ΗΠΑ, όπως η General Electric Pension Trust, η Dow Chemical Company Pension Fund και η Lockheed Martin Pension Plan, καθώς και διάσημα πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως το University of Michigan Endowment και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ που επενδύουν στην ουκρανική γη μέσω της NCH Capital – ενός ιδιωτικού επενδυτικού ταμείου με έδρα τις ΗΠΑ, το οποίο είναι ο 5ος μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης στην Ουκρανία!

Ενώ χιλιάδες Ουκρανοί βρίσκονται στο μέτωπο, η κυβέρνησή τους έχει περάσει τεράστιες εκτάσεις γης σε χέρια δυτικών κολοσσών.​




Μία τεράστια σε έκταση χώρα, που πάει να ιδιωτικοποιηθεί από άκρη σε άκρη.

Παίζει οι Ουκρανοί να βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο, άμα νιώσουν στο πετσί τους, τι σημαίνει να ανήκουν τα πάντα σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και πολυεθνικές.
 

kostas10

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2006
Μηνύματα
408
Κριτικές
2
Like
701
Πόντοι
81
Μία τεράστια σε έκταση χώρα, που πάει να ιδιωτικοποιηθεί από άκρη σε άκρη.

Παίζει οι Ουκρανοί να βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο, άμα νιώσουν στο πετσί τους, τι σημαίνει να ανήκουν τα πάντα σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και πολυεθνικές.
Bayer,Monsanto και λοιποί κάνουν πάρτι , τα έχουμε ξαναπεί αυτά.
Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.
Προφανώς δεν θα βαράνε μόνο οι Ουκρανοί τα κεφάλια τους .
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom